Lezersvraag: Scheiden in thailand en verdeling van de financiën

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
23 augustus 2020

Beste lezers,

Ik ben in Thailand getrouwd bij de gemeentehuis in Chiangmai. Bij een eventuele scheiding in Chiangmai, hoe zit het met de verdeling van de financiën? Dus hoe zit het met de wet aldaar en hoe lang is de arm van de Thaise instanties met het eventueel aanspraak maken op buitenlandse tegoeden?

Bedankt.

Groet,

Paul

3 reacties op “Lezersvraag: Scheiden in thailand en verdeling van de financiën”

 1. Dirk Couzy zegt op

  Beste Paul ga met al je papieren naar het stadhuis en ook van haar en twee getuigen Thai en binnen 15 Minuten is het klaar en……UiT!!!

  • janbeute zegt op

   De vraag steller vroeg hoe het met de afhandeling van de financieen vergaat bij een scheiding.
   Is het niet zo volgens de Thaise wetgeving dat alles wat tijdens de huwelijse periode opgebouwt of gekocht is verdeeld wordt onder beiden bij een echtscheiding.
   Wat voor het huwelijk aan financieen ed uitstond behoort tot het persoonlijke eigendom van elk apart.
   Ook bestaat er een mogelijkheid om te huwen onder huwelijkse voorwaarden gebeurt doorgaans alleen bij vermogende Thaise families.
   Ik denk bij gehuwde Farangs zoals de meeste bloggers en waaronder ik zelf niet veel voorkomt.
   Om aan buitenlandse tegoededie tijdens het huwelijk zijn verworven te kunnen komen zal een moeilijke en langzame en kostbare misschien wel onmogelijke klus kunnen worden.
   Waarbij hier meestal van wordt afgezien

   Jan Beute.

   • PEER zegt op

    Nee Jan,
    Zoals je veronderstelt dat welgestelden trouwen onder huwelijksvoorwaarden, betekent dat dat zij, mits voldoen aan díé voorwaarden, hun eigen vermogen hebben veiliggesteld!
    Al die anderen moeten delen. En wanneer de tegenpartij echt ‘vermogend’ is, zullen de kosten van advocaten best winstgevend zijn, dus zal daar zéker niet van worden afgezien, zoals jij veronderstelt.
    En waarom zouden Farangs en bloggers niet vermogend kunnen zijn?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website