Lezersvraag: Samsung telefoon kopen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , , ,
12 mei 2020

Beste lezers,

Ik had gisteren ook een vraag gesteld over een telefoonlader. Veel reacties gehad, bedankt. Nu nog een nieuwe vraag. Ikzelf heb een nieuwe telefoon nodig. Die van mij is een keer in het water gevallen, doet het nog wel maar start soms uit zichzelf weer op.

Nu ga ik altijd naar Tukcom in Pattaya en weet daar een vrouwtje die voor mij alles instelt en zo. Zij verkoopt ook telefoons. Ik zag daar een Samsung Galaxy A30 s voor 7.900 baht.  Ze wil mij korting geven zodat ik 7.500 baht moet betalen. Is dat een goede prijs. Zijn dat originele of imitatie telefoons. Zij zegt dat het orginele zijn. Hoe kan je dat zien?

Groet,

Jan

 

25 reacties op “Lezersvraag: Samsung telefoon kopen in Thailand?”

 1. Andy zegt op

  Beste Jan veruit de meeste Samsung’s in Thailand zijn uiteraard Chinese copieén ,mar daarom niet slechter of beter dan het ‘”originele’.
  Ben zelf ook in het bezit van een Samsung A30s en er zeer tevreden over ,heb er vorig jaar maart ongeveer hetzelfde bedrag voor betaald als jou aangeboden met korting. De handleiding staat in het telefoontje opgeslagen indien je hem insteld naar English .
  Succes ermee Andy

  • willem zegt op

   Hoe kom je daar nu weer bij dat veruit de meeste Samsung telefoons een kopie zijn.

   Misschien in winkels als Tukcom is de kans groter. Dat klopt. Maar aub generaliseer dat niet naar heel Thailand.

   Er zijn mega veel goede, betrouwbare winkels of ketens waar ze uitsluitend originele producten verkopen.

   • PEER zegt op

    Inderdaad Willem,
    Er zijn veel goede winkels/ketens die originele Samsungs verkopen.
    Maar Jan schrijft dat hij daar ‘n handig vrouwtje kent die toevallig óók telefoons verkoopt! Dat riekt mij niet zo kosjer.
    Dus ga het best naar ‘n Samsung dealer, die garantie/feedback geeft.
    Heb je voor die 200/300 Bath (€ 10,=) ‘n gerust gevoel!!

 2. Leo zegt op

  Als je zeker wil zijn laat je Tukcom ver links liggen en ga je naar een officiele Samsung winkel. In Tukcom is bijna alles namaak.

  • Gerard zegt op

   Ik heb in februari 2019 een Samsung J6+ gekocht bij zo’n winkeltje in Tukcom. Dat is een originele Samsung telefoon!

   Ik heb het imei nummer gecheckt bij http://www.imei.info (zie de reactie hieronder van gust feyen op 12 mei 2020 om 19:24) en het is echt een originele Samsung J6+.

   Volgens mij is het niet waar dat BIJNA ALLES in Tukcom namaak is. Je kunt gewoon om een originele Samsung telefoon vragen en die verkopen ze daar ook.

 3. Dree zegt op

  Blijf weg van die kleine winkeltjes soms verkopen ze verkopen veel kopijen, ik wil geen Samsung kopen hier omdat het Nederlands ontbreekt.
  ik heb Oppo zeer tevreden en daar heb je Nederlands, met de sterke batterij kan je lang online blijven

  • Michael zegt op

   Hoe kom je erbij op om te zeggen dat de Samsung telefoons geen Nederlands als taal hebben? ik heb hier al verschillende Galaxys gekocht. Bij geen enkele ontbrak de nederlandse taal.

  • Jan Scheys zegt op

   Mijn dochter heeft voor 2 jaar ook een OPO gekocht voor ongeveer die prijs en die was daar laaiend enthousiast over…

 4. Fernand Van Tricht zegt op

  Ik heb mijn samsung s 10 gekocht in Central Festival
  bij samsung winkel aldaar.
  Zo ben je zeker.

 5. Glenno zegt op

  In Nederland kost eenzelfde telefoon, bij Mediamarkt, (omgerekend) zo’n 7650 Bath. Dus de prijs lijkt alleszins redelijk.
  Ik ga er altijd vanuit wanneer het toestel in de originele verpakking zit – en in jouw bijzijn wordt geopend -, dat het ook gaat om een echte Samsung.
  Ook kan ik mij voorstellen dat je e.e.a. bij Samsung zelf kunt checken.

 6. eduard zegt op

  Zulke apparaten moet je altijd in de originele winkels kopen. Ook airco s!!..Kocht 6 mitsubishi airco s in winkeltje soi country en liet ze installeren , eentje vloog in brand en de zaak kwam hem ophalen. Heb hem nooit meer teruggezien en zaak dicht. Heb een echte mitsubishi monteur laten komen om er een nieuwe op te hangen en exact hetzelfde model ,toen kwam de verrassing…andere 5 waren copieen met een mitsubishi sticker.Dus advies: koop alles maar in echte dealer winkels.Mijn vriend met autobanden.Zijn dealer verkoopt geen autobanden. Toen zijn auto voor beurt ging werd er hem gezegd dat er nep chinese banden gemonteerd waren en niet de originele van een wereldmerk.This is Thailand.

 7. Vakman zegt op

  Ja, waarom zou je een imitatie-telefoon kopen? Garantie heb je er sowieso niet op en als je 2 of 3 keer een goedkope kopie moet aanschaffen met de hele rompslomp van overzetten gegevens en het risico dat je alles definitief kwijt bent, ben je duurder uit dan een echte Samsung.

  Overigens ben ik (in Nederland) een half jaar geleden overgestapt van de Samsung S7 naar de Nokia V7.2. Dit nadat ik nog maar een half zichtbaar scherm had. Reparatie was economisch niet interessant, maar ik heb ook niks met smartphones en ander tech-spul; zelfs een hekel aan een nieuwe telefoon kopen. Vandaar dat ik geen kapitaal uitgeef aan electronica dat toch in weer en wind gebruikt wordt. Nu werd mij de Nokia V7.2 geadviseerd; vergelijkbaar met de Samsung S9, maar voor de helft van de prijs.

  Nokia kennende van ‘vroeger’ met degelijke telefoons, zij het formaat koelkast, heb ik hun dus nog een kans gegeven. Nu kent alles wel voor- en nadelen, maar dit nadeel is wel van dermate groot belang dat ik – zo gauw de mogelijkheid zich voordoet – terug ga naar Samsung of zelfs een iPhone overweeg.
  De V7.2 heeft namelijk een weinig subtiele manier van melden dat er een software-update nodig is. Daar kom je achter als je de camera wil gebruiken, maar zwart beeld ziet. Dus net op het moment dat je de camera wil gebruiken heb je er geen. En dat is tegenwoordig toch één van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een smartphone.
  En vergeet dan ook niet dat je vaak buiten bereik van een wifi-netwerk bent en de update via een 4G (of 5G)-netwerk dient te downloaden, wat aardig in de kosten kan lopen.

  Dus, de Nokia V7.2 raad ik je niet aan. Wel nog formaat koelkast, maar dan geef ik de voorkeur aan Liebherr. Niet dat ik daar thuis apparatuur van heb, maar wel genoeg ervaring met het zware spul op wielen en een haak eraan dat ze bouwen.

 8. Frank zegt op

  Prijs in NL is 7100thb, dus zo echt kunnen zijn. Originele mobiele telefoon ’s van erkend merk hebben nagenoeg zelfde prijs als elders in wereld. Persoonlijk zou ik wel naar Samsung dealer gaan. Die zitten er ook. Net als Apple stores.

 9. Thailandlove zegt op

  In Nederland koop je de Galaxy a30s voor 200€.

  7500 baht is 215 euro.
  Ik zal het doen moet wel echt zijn

 10. Marcel zegt op

  heb ook een A30,goede telefoon.Koop bij een echte dealer als je niet bedrogen wilt worden.7500 baht =aan normale prijs.

 11. Kees janssen zegt op

  De Samsung a30s gaat voor 6000 over de toonbank. Origineel. 1 jaar Samsung garantie.
  Wij versturen door heel thailand.
  Copy samsung is te controleren echter de high end modellen zijn wel als copy te verkrijgen maar wij leveren alleen origineel.

 12. walter zegt op

  Beste Jan,
  Een samsung a30 heb je nu voor minder dan 7000bath (originele met garantie). Prijs hangt natuurlijk van winkel af maar op Lazada online kan je zeker een goede originele samsung kopen door de reviews van andere kopers te lezen (en heel vlug geleverd). Instellen is ook geen probleem, telefoon opladen/opstarten en je taal instellen en dan wijst zich alles uit in je eigen taal. (heb anderhalf jaar geleden zelf op lazada een samsung s10 gekocht en tot nu toe heel tevreden).
  Wens je ezn goedkopere telefoon dan is Oppa zeker ook de moeite..
  Veel succes!

 13. gust feyen zegt op

  Op http://imei.info kan je met de IMEI-nummer van het toestel checken of je ook gekregen hebt wat je gekocht hebt…

  • Vakman zegt op

   En als dat dan niet zo is? Niemand die je zich nog kan herinneren, bewijs weg en als je op reis gaat naar het buitenland ben je op de luchthaven ook nog je telefoon kwijt, omdat het een kopie is.

   Want het geld dat men uitgeeft aan namaak gaat naar een criminele organisatie. Veel mensen weten dat niet en beseffen dan ook niet dat ze in feite medeplichtig zijn.

 14. lomlalai zegt op

  Ik heb vorig jaar een originele Samsung A10 gekocht bij zo’n klein standje in de big C Pattaya, volgens mij was hij ongeveer 3700 Baht met gratis hoesje en screen protector, een hele fijne telefoon en gewoon in het Nederlands in te stellen. Het enige mindere is dat macro foto’s niet goed mogelijk zijn (stelt dichtbij niet goed scherp) Verder is het een dual sim model, dit is ideaal in Thailand (Thaise en Nederlandse simkaart er in)

 15. Daniel zegt op

  Heb mijne J7 gekocht in Tuckom in
  2016.Ingesteld in Nederlands.Nog niks
  van problemen gehad.Superkontent!
  Prijs was toen 8500tb.Koers aan 38

  • Joop zegt op

   Ik ben ook al aan mijn derde J7 model….heb nu J7 pro met 2 simkaarten en ben zeer tevreden….gekocht bij Tuc com voor 7900 baht en gezien alle e-mails die ik sindsdien van Samsung ontvang ga ik er van uit dat ze alle drie origineel zijn….J modellen zijn alleen voor de Aziatische markt gemaakt las ik op internet.

   Groetjes Joop

 16. Rudi zegt op

  Je kan m kopen maar er zit een Aziatische besturingssysteem in en kan dus geen ondersteuning en updates krijgen in Europa

 17. Ronny zegt op

  Wij kopen indien iemand van ons gezin een smartphone nodig heeft altijd in de Banana Store in Central festival ..die shop bevind zich op dezelfde etage waar ook de Apple store is .( 3de verdiep )
  Bij aankoop van een smartphone daar krijgen wij altijd een paar gratis zaken bij ..zoals laatst bij mijn Samsung A50 ..een beschermhoes ,draagbare Bluetooth box en een meeneemlader …de aangekochte smartphone word ook altijd voorzien van beschermfolie .
  Voor de aankoop vergelijk ik nogal de prijzen van andere zaken en ik merk dat die shop toch heel interressant is …wekelijks zijn er ook bepaalde toestellen in promotie .
  Ze hebben ook al hun artikelen met prijsvermelding online staan in het Thais of in het Engels ..als zoekopdracht ingeven bij Google : Banana Store Central festival Pattaya !
  Succes alvast Jan met jou nieuw toestel !

 18. Wil zegt op

  O-DET in Tucom.+6682255 9545, Is de meest betrouwbare stand in Tuckom. Wordt je door het echtpaar perfect geholpen, verkopen geen rommel, ook voor laptops, rep. je tel. opwarderen, spreken goed engels geven garantie enz. Kom er al jaren, samen met mij heel veel,, Farangs”
  Toppers 1e etage. Succes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website