Lezersvraag: Recept om zelf augurken in te maken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
11 juni 2020

Beste lezers,

Sinds de lockdown ben ik eten aan het bereiden. Mijn vraag is deze. In Thailand vind ik de augurken in pot erg duur, dus ik ben op zoek naar een recept voor augurken zelf inmaken en de kruiden die daarbij zijn te verkrijgen in Thailand. Wie oh wie kan mij helpen?

Bij voorbaat dank aan alle die zijn bijdrage opstuurt.

Groet,

Peter

6 reacties op “Lezersvraag: Recept om zelf augurken in te maken?”

  1. J.R. zegt op

    kleine komkommertjes overal op de groenten markten te koop.15 bath per kg.wassen 1 dag in zout water (zo zout als zeewater) zorg voor glazen potjes die goed afsluiten. gedeelte zout water gebruiken om te koken met azijn water suiker ui pepertje. ff proeven naar je eigen smaak de komkommertjes in de potjes doen takje dille erbij ,zo heet mogelijk over de komkommertjes gieten en gelijk dicht doen ,na 2/3 dag klaar.
    succes

  2. Joseph zegt op

    https://www.dehippevegetarier.nl/vegetarische-recepten/hoe-maak-je-zelf-thuis-augurken/
    Op internet is voldoende te vinden. Dit is slechts één van de recepten. Niet te veel ervan eten want dan ga je ook zuur kijken.

  3. Willem van den Broek zegt op

    Alle kruiden hiervoor kun je kopen by Makro or Rimping winkels.
    Zij smaken het best naar vierteen dagen,

  4. pieter zegt op

    Zelf maak ik ze van kleine groene komkommertjes ; wassen,drogen en dan ong per kg 1 kop zout erover strooien
    Op vergiet in de zon uur of 8 drogen en uit laten lekken ,zo nu en dan omschudden.
    Dan water met azijn + zoetstof aan de kook brengen, mogen kruiden naar smaak aan toegevoegd worden
    de augurkjes erin tot het weer kookt en dan snel afkoelen voor patlom.

    Naturlijk eerst water/azijn,zoetstof proeven of het naar jou smaak is

    Succes

    • Wim zegt op

      Ik zelf voeg toe in de pot met komkommertjes een paar laurierblaadjes, teentje knoflook, paar sjalotjes, mosterdzaad en zwarte peperkorrels.

      Het vocht kan je later eventueel gebruiken om toe te voegen aan de mayonaise (b.v. Aro mayo van de Macro) om slasaus te maken.

      Je kan eventueel aan het vocht wat bloem toevoegen en dit in laten koken. Let op dat je deze roux niet te dik maakt, dient nog een beetje vloeibaar te zijn. Na het afkoelen, zelf mayonaise maken om vervolgens te mengen met de roux. Nu heb je homemade frietsaus. Verhouding is 25% mayo en 75% roux.

  5. Netty zegt op

    https://weckenonline.eu/recepten/augurken-inmaken/

    Kijk eens op bovenstaande website. Er zal vast iets tussen zitten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website