Lezersvraag: Ramen en deuren van huis vervangen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
13 juni 2020

Beste lezers,

De ramen en deuren van het huis van mijn vriendin in Korat zijn erg slecht. Ik wil deze laten vervangen. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Zelf heb ik twee linkerhanden en geen gereedschap dus ik moet iemand inschakelen.

Waar in Isaan kan je het beste terecht voor ramen en deuren? Ik wil zelf wel de inkoop doen om nog wat controle te houden. Nog andere tips?

Alvast bedankt voor de hulp en groeten aan iedereen op dit fantastische forum,

Pim

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Ramen en deuren van huis vervangen”

 1. wibar zegt op

  Hoi Pim,
  Meestal zijn er grote gamma achtige bouwmateriaal verkoopplaatsen rond de dorpen en steden. Er wordt veel gebouwd in en rond de dorpen en steden dus die vind je genoeg. Ik zou echter nooit zelf die inkopen doen. Ga liever met de aannemer van de klus mee en kies datgene wat je leuk lijkt in overleg met hem/haar. Zij moeten het uiteindelijk toch allemaal uitvoeren en hebben daarvoor dingen nodig waar jij dan niet aan denkt. Maak er een uitje van met je vriendin en de aannemer samen. Ga lekker ergens eten vooraf dan zit de stemming er goed in en zal je zien dat zij een betere prijs voor je regelen dan je zelf kan. Zo heb ik het althans gedaan toen ik mijn huis bouwde en heb er nooit spijt van gehad. Succes en plezier 🙂

 2. jef zegt op

  kijk op internet,in pattaya of nabij zijn er enkele die aluminium ramen verkopen en plaatsen naar duitse maatstaven,hout is natuurlijk mooi maar als je na enkele weken al geen enkele venster meer open of toe krijgt is dat volgens mij geen optie

  • l.lagemaat zegt op

   Hij vraagt het voor Korat!
   Kies je voor “waaibomen” hout, inderdaad geen deur gaat meer open!

 3. Eric zegt op

  Kun je ook aangeven wat je zoekt? Hout,Kunststof of aluminium? Eventueel kan ik je dan een goede tip geven.

 4. Lunghan zegt op

  Beste Pim,
  Er zijn in ieder dorp of stad diverse bedrijfjes die aluminium ramen maken en tevens plaatsen , ga in de plaats waar je woont maar eens rond , er komt iemand langs om te meten en een prijs te maken , vraag als check ook een bedrijf van het naastgelegen dorp, kan ooitveel veschil in zitten ( en vergeet de muggenhorren niet).
  Als je kunststof wilt is de kwaliteitmeestalbeter qa hang-en sluitwerk, maar die zitten er niet zoveel , meestal in grotere plaatsen.
  Succes.

 5. jay zegt op

  Doe home of Global en Homepro om er maar een paar te noemen alle zijn in Korat

 6. Caspar zegt op

  Nog een tip laat de houten kozijnen zitten (waarom) nou sloop je ze eruit is het een gemetselde muur dan breekt er gegaradeerd de muur en dan ben je verder van huis , plaats een allu koker over de houten kozijnen en dan de ramen plaatsen heel makkelijk om de ramen vast te boren en vergeet niet de schuif horren niet voor muggen en ander vliegend ongedierte.
  In iedere stad of dorp zitten er wel die dat kunnen en vraag waar hij is al geweest met het plaatsen van ramen dan kan je meteen zien is het een vakman of een rijstboer zonder werk .
  Bij mij in het dorp zitten er 2 en zijn vaklui heb ze laten plaatsen en dik tevreden , kijk rond en vraag or er een zit in het dorp je kan ook kant en klare ramen kopen bij GLOBAL met glas erin maar kijk naar de maten die je nodig hebt.

  SUCCES CASPAR

 7. eduard zegt op

  Ga naar home pro Pattaya en koop pvc ramen..liggen standaard maten en nu goedkoper dan aluminium…alleen even de ruimtes van de ramen aanpassen, misschien iets uitbreken of opvullen.Kind doet de was en geen onderhoud.

  • Harm zegt op

   Eduard, de vrager (o.p.) woont in KORAT zo’n 600 km by Pattaya vandaan denk je nou echt dat die die afstand gaat overbruggen voor een paar pvc ramen die in KORAT ook te koop zijn

 8. Gijs zegt op

  Een neef van mij, woont in de buurt van Khorat, heeft een bedrijf dat onderandere ook kozijnen plaatst. Als je belangstelling hebt laat het maar weten.

 9. Thallay zegt op

  probeer de GAMMA, ze zitten on line en bezorgen thuis. Je buurman wil wel helpen met de sloten.

 10. JAN zegt op

  Ik heb zelf ramen en deuren in PVC van Home Pro maar zou toch de volgende keer 2 x nadenken en beter zoeken op internet. Hoe je het ook draait of keert, deze PVC/alu ramen , ook deze bij de lokale aluminium bedrijven in de dorpen, zijn Thai standaard. Iemand die min of meer in de bouw werkt, zal kunnen bevestigen dat deze ramen niet te vergelijken zijn met Europese normen qua degelijkheid en sterkte. Natuurlijk is de prijs hierdoor ook aanzienlijk goedkoper. Deceuninck (Belgie) is ook in Thailand aanwezig en heeft verschillende classes. Natuurlijk is de prijs ook niet dezelfde. Ik ga daar nu een draai deur aanschaffen en in de toekomst ook mijn ramen laten vervangen. Een van de grootste stommiteiten die ook gedaan heb , zijn schuiframen en -deuren gekozen te hebben. Dit zijn “kleine vuilbakken” waar alle stof en vuiligheid zich opstapelt, zeker als je een paar maanden niet aanwezig bent. https://deceuninck.co.th/eng/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website