Lezersvraag: Prijs van Montclair witte wijn in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
19 december 2019

Beste lezers,

Koop al jarenlang tijdens verblijf in Thailand Montclair witte wijn.Afgelopen februari was de prijs enorm gestegen. Betaalde toen voor 3 liter pak evenveel als in 2018 voor 5 literpak.

Weet iemand van de lezers hoe de prijs nu is?. Weet wellicht iemand een alternatief?

Dank voor de reactie(s)’

Groet,

Harry

No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Prijs van Montclair witte wijn in Thailand”

 1. Sylvia zegt op

  Harry ik vind het ook belachelijk gestegen de prijs van een slubber wijntje maar ben gewoon gin tonic gaan drinken en dat bevalt me prima .
  Laten ze maar weten dat we ook zonder “dure “wijn kunnen dan voelen ze het het hardst.
  Succes ermee en swits over op iets anders .

 2. Lung addie zegt op

  Montclair ‘wijn’…. ik noem het ‘Chateau Migraine’…. De prijs van een 3l krat komt nu ongeveer overeen met de vroegere prijs voor 5l. Hier bij ons in Makro verkopen ze zelfs de 5l boxen niet meer daar ze die doodgewoon niet meer kwijtraken. Ik gebruik deze ‘wijn’ enkel en alleen nog om te koken, is gewoon zijn geld niet waard om deze te kopen om te drinken of…. je moet meteen paracetanol erbij kopen.

 3. Yan zegt op

  De 3 liter box kost nu ongeveer 997 Thb. Belachelijk duur genoeg om in Thailand geen wijn meer te drinken…

 4. Franske zegt op

  De meeste wijnen zijn recent weer opgeslagen. Nu betaal je hier 569 Thb voor een pak van 1,5 liter. Ik ben dan ook gestopt met deze te kopen. Spijtig, want ik hou wel van een wijntje, maar dit vind ik erover…
  En zoals hierboven reeds aangehaald, dit is de enige manier om het de producenten en verdelers te laten voelen. Dan koop ik liever heel af en toe een ‘betere’ fles…

 5. José zegt op

  Het goede nieuws de prijs is niet meer gestegen sinds februari dit jaar.
  Alternatieven, andere witte wijnen in die prijsklasse zijn er bij meerdere supermarkten.
  Alle wijnen zijn per fles, 750 ml, minstens 300 baht.
  Wat betere wijnen vanaf 600 baht. Helaas.
  Wij drinken hier ook wat vaker mixdrankjes, gin tonic, rum cola etc.
  Succes met proeven!

 6. leo bossink zegt op

  In de eerste plaats wil ik even opmerken dat Montclair geen wijn is, maar een fruity drink. Op de verpakking van Montclair staat “white celebration”. Het woord wijn komt daar nergens op voor. Het is dus een mix van vruchten en alcohol, waarmee dan uiteindelijk een percentage van 12 wordt bereikt. Er komt geen druif aan te pas. Overigens vind ik Montclair een van de beste niet-wijn alternatieven.

  Terug naar jouw vraag. Ik betaal nu voor een 3-liter pak 993 baht (bij Tesco Lotus en TOPS).
  Dat was ook de prijs bij Villa Market maar daar zijn 3-liter verpakkingen sinds kort niet meer te koop.
  Wel inmiddels een 1,5 liter verpakking voor, ik meen iets minder dan 600 baht.

 7. George zegt op

  Ik ga in februari weer naar Thailand voor 2 weken en breng mijn eigen wijn in een box wit en rood uit Nederland mee. De biologische witte Mesta verdejo en de slobber Merlot van Ilja Gort samen 5 liter met dank aan AH oktober aanbieding voor samen 350 baht Proost Hier in Amsterdam schijnt vandaag de bleke december zon volop.

  • Cornelis zegt op

   Ja, dat scheelt nogal wat. Hoop voor je dat je bagage niet gecontroleerd wordt, want in Thailand mag je maar 1 liter vrij binnenbrengen, als ik het goed heb………

 8. Jaap de Brouwer zegt op

  Montclair is geen wijn. Het is ingedikt druivensap waar men water, suiker en gist aan toe voegt en weer laat vergisten. Om teveel oxidatie tegen te gaan wordt er (veel te veel) sulfiet toegevoegd (sulfiet bindt de zuurstof) en dit veroorzaakt de bekende hoofdpijn (en kanker in mond en keel!!). In beschaafde landen als Frankrijk, Duitsland zijn hier strenge voorwaarden aan verbonden, in Thailand telt alleen maar eigen geldelijk gewin en s’mens gezondheid is bijzaak.
  Proost

 9. l.lagemaat zegt op

  Dit jaar hebben de druiven flink te lijden gehad van de droogte, maar ook elders in Europa.
  Echter wat wel gebruikt kon worden, was van goede kwaliteit.

  Mogelijk dat dit ook een prijs opdrijvend effect heeft.
  Schaarste veroorzaakt hogere prijzen.

  • Facttester zegt op

   @Lodewijk, die prijsverhoging heeft niets te maken met schaarste, maar alles met hogere successierechten.

   • Cornelis zegt op

    Kun je misschien uitleggen wat de invloed van belastingen op erfenissen – want dat zijn successierechten – met de prijs van wijn te maken heeft.

   • Erik zegt op

    Facttester, bedoel je misschien accijns?

    • Facttester zegt op

     @Erik en Cornelis (en allen):
     Ja ik heb me vergist. Natuurlijk bedoel ik accijns! Domme fout van mij waarvoor mijn excuses.

 10. Lenthai zegt op

  Bij de Makro in Pattaya en ook bij BigC op Pattaya Klang 5 liter Gossip wit en rood voor 999 baht. Veel lekkerder dan Montclair. Van de week was de rode Gossip uitverkocht en zak ik ineens Castle Creek 5 liter voor 999 baht, is ook best te drinken. Cheers!

 11. john zegt op

  Lung Addy, de Mont Clair wine, door u “chateau migraine ” genoemd is volgens mij wel degelijk van gemaakt van druiven en niet van fruit.
  Wanneer je op internet wat rondkijkt en de naam ”Mont Clair” intoets krijg je alle product informatie.
  Dat smaken verschillen moge duidelijk zijn, maar ik drink het al jaren en heb er nog nooit hoofdpijn aan over gehouden.

 12. bijdebigC zegt op

  was ik vanmiddag, tijdens de droge uren, een hele grote in BKK, en daar kloppen die prijzen. Wat mensen hierboven schrijven klopt ten dele, het is wel ZA-wine, maar wat aangelengd, dat gebeurt dus met alle goedkopere wines, want vanwege de taxen.
  Ernaast stonden 3ltr boxen AUS wine (naam alweer vergeten) aan 799 bt.
  En daarnaast stond plastic ZAK MC, dus zonder kartondoos eromheen, voor 573 bt, maar minder inhoud. Reken zelf maar uit welk per ltr het minst kost.
  Zowel BigC als tesco hebben flessen wine, aangelengd, vanaf 199 bt, maar of dat te zuipen is mag je zelf uitproberen. Ik ben hier toch maar voor even dus kan wel zonder tot thuis.
  Kan best zijn dat dit enkel in grotere BigC in BKK of plekken met veel farang in het sortiment zit, maar BigC is vanwege de oude franse afkomst het meest vertrouwd met wine. Van tijd tot tijd dumpen ze beide alle oude voorraad en dan kan je het soms treffen, bij Tesco dan meestal als 2 voor 1-om het toch maar kwijt te raken. Maar dat is totaal onvoorspelbaar waar/wanneer. Naar die andere hypermarkets als Mekro etc ga ik nooit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website