Lezersvraag: Preventieve temperatuur meting ivm corona

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 juni 2020

Beste lezers,

Dagelijks wordt hier overal waar je naar binnen loopt je lichaamstemperatuur gemeten. Na alle metingen varieert mijn temperatuur tussen de 34 en 39.6 graden, en ik kom overal binnen. Uitleg aan degene die de saaie baan moet uitvoeren dat ik er bij 34 graden iets minder gezond uitzie heeft geen zin volgens mij. Het blijft Thailand, dus dat kan als kritiek worden gezien of gezichtsverlies. Ik houd dus netjes mijn mond.

Testen worden nauwelijks uitgevoerd in Thailand, alleen bij Thaise mensen die via het vliegveld Thailand binnenkomen. Ik twijfel dus erg aan het aantal gevallen binnen Thailand.

Zijn jullie wel eens ergens geweigerd omdat je temperatuur niet juist was?

Groet,

Louis

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Preventieve temperatuur meting ivm corona”

 1. ruud zegt op

  Die 34 graden is waarschijnlijk niet uw werkelijke lichaamstemperatuur, maar een tekortkoming van de thermometer.
  Die meet de warmteuitstraling van uw huid.
  Als het bloed uit uw huid wegtrekt, koelt uw huid af.
  Dan ziet u er ook gelijk een stuk ongezonder uit – wat u op dat moment dan waarschijnlijk ook bent, want het bloed trekt niet zonder goede reden weg uit uw huid.

  Maar goed, ik heet geen Maarten, dus ik ga geen diagnose stellen, hoewel u waarschijnlijk hetzelfde probleem hebt als ik.

 2. Ruudnvt zegt op

  Ben weleens geweigerd omdat ik net uit de zon kwam en de temperatuur te hoog was. Advies van de controleur om maar even wat water op het voorhoofd te doen op de toilet en na afkoeling opnieuw de controle te doen. Vervolgens was ik weer gezond verklaart. Typisch Thailand. Ps de toilet was achter de toegangsdeur, dus was eigenlijk toch al binnen

 3. rori zegt op

  Eh bij 34 graden snel naar het ziekenhuis. Duidt op onderkoeling en is echt gevaarlijk.

  Eh bij echt 34 graden zit je echt in de gevarenzone is geen grap.

  Tussen 34°C en 35,5°C probeert het lichaam zelf nog corrigerend op te treden. Bij een lichaamstemperatuur onder de 34°C is het basale metabolisme vertraagd, de persoon wordt suf en slaperig, de ademhaling wordt langzamer, de hartslag daalt en de hartspier toont een verhoogde prikkelbaarheid.

  Wel de temperatuurmeting op afstand. Wat word er gemeten en hoe goed zijn de gebruikte thermometers gecalibreerd. Echte temperatuur via oor -, mond of anus te meten. Gaat om de interne temperatuur en bij deze metingen zijn zelfs twijfels.

 4. Bo Meekers zegt op

  heb steeds tussen de 36 en 37 graden wat dus zeer goed is.
  In jou geval van 39.6 graden is volgens mij toch wel erg hoog ,, en ik ben geen dokter.
  Wanneer je hoger gaat als 37 graden betekent dat meestal koorts en jij spreekt over 39.6 graden.
  Dan is er toch wel iets serieus mis.

 5. maarten vasbinder zegt op

  Die infraroodthermometers hebben een foutmarge van meer dan 70%, voor een deel vanwege een verkeerde meettechniek Je kunt dan ook net zo goed een munt opgooien. Eigenlijk zouden ze bij iedereen de temperatuur anaal moeten meten. Dan stoppen ze tenminste gauw met die flauwekul.
  Met diagnostiek heeft dit allemaal niets te maken. Het is meer een magische handeling, waarmee de “autoriteiten” wereldwijd hun handen proberen schoon te houden.

 6. Jan zegt op

  ja zeker, als ik net uit de brandende zon stap, is mijn temperatuur ook zeker rond de 39.
  Zodra ik een paar seconde binnen in de aircon ben is de temperatuur weer normaal.

  Ik had dit een keer bij de 7-11, 39 graden, werd gewoon binnen gelaten.
  Bij het naar buiten gaan gevraagd nog eens te meten, mijn temperatuur was normaal.

 7. Jan S zegt op

  Vaak kijken ze niet eens naar de temperatuur. Ze zijn al blij dat er een klant komt en dan wegsturen?

 8. teun zegt op

  Naast deze behoorlijk arbitraire en discutabele temperatuur-meting (ook ik had een keer 34!!??) is een andere bizarre maatregel:
  je moet je naam opgeven en het tijdstip van binnenkomst bij grotere shoppingmalls etc. Sindsdien ga ik door het leven als Mark Rutte. Ze controleren nl. alleen het tijdstip, maar je ID?

  • Rob V. zegt op

   George Orwell zou ook een mooi zijn. 😉

 9. Johan Massop zegt op

  In Pattaya is recentelijk een aantal keren mijn temperatuur gemeten bij binnenkomst. Slechts eenmaal kwam er een redelijk normale uitslag uit, 36,7 graden. De andere keren varieerde het van laag in de 33 (meerdere malen!) tot hoog in de 35. De opmerking bij de lage 33-ers dat ik dan reeds op sterven na dood zou moeten zijn werd niet begrepen. Ik kreeg zelfs een vrolijk “perfect!” te horen nadat men de temperatuur zag. This is Thailand…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website