Beste lezers,

Ik ben al enige jaren verzekerd bij AXA assistance via hun Inter Partner Assistance. Ben uitgeschreven uit Nederland derhalve geen recht meer op de Nederlandse zorgverzekering was AXA een redelijke aanvulling op mijn eigen ziektekostenpotje totdat ik vandaag als bliksem aan heldere hemel een brief van AXA ontving, ik citeer;

Tot onze spijt moeten wij U meedelen dat AXA assistance beslist heeft om het product Expat niet langer te verdelen. Conform art.5.2.1 van de algemene polisvoorwaarden heeft Inter Partner Assistance het recht om de overeenkomst op te zeggen tegen elke hoofdvervaldag.
De opzegging wordt van kracht bij de eerstkomende vervaldag. De overeenkomst zal aldus eindigen op 31/07/2020

Zijn er bij u meer die een dergelijke brief hebben gekregen? Er werd verder geen reden genoemd maar het laat zich raden (Corona)? Nu zal het extra moeilijk zijn om een extra aanvullende ziektekostenverzekering te vinden, maar wellicht heeft u voor mij toch suggesties hoe dit gat op te vangen.

In afwachting van uw info of verdere suggesties.

Groet,

Piet

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Opzegging ziektekostenverzekering door Belgische maatschappij?”

 1. Leo zegt op

  Ik heb van AXA ook die brief ontvangen en mijn verzekering is stop gezet op 02/05/2020. Ik ga nu maar verder zonder. Behalve voor Corona, daarvoor heb ik een verzekering afgesloten bij mijn Thaise bank; SCB Siam Commercial Bank levert tegen een goede prijs een goede verzekering tegen Covid 19.

 2. Geertg zegt op

  Nee hoor deze opzegging heeft niets met corona te maken. Maar door velen werd deze in principe reisverzekering gebruikt als ziektekosten verzekering. Dat zal uiteindelijk te duur geworden zijn.

 3. lunghan zegt op

  Informeer maar eens bij AA Insurence , die zijn goed op de hoogte.
  https://www.aainsure.net

  • Bob jomtien zegt op

   Dit kan ik met enthousiasme aanbevelen. Vraag naar Matt. Hij spreekt Nederlands.

  • Piet zegt op

   Longhand, dank voor de tip maar ik ben 80 jaar….AA heeft echt niets betaalbaars in die klasse

   • willem zegt op

    kijk eens bij FWD

    • Piet zegt op

     Willem dit is een beetje kort door de bocht
     Wat is FWD en waar kan ik dit vinden
     Ik kom niet verder dan FourWheelDrive en dat zal toch niet de bedoeling zijn
     Je hulp wordt gewaardeerd nu nog iets meer uitleg graag
     Piet

 4. timker zegt op

  Wanneer je dit blog en sommige groepen op Facebook wat langer volgt had dit geen verrassing voor je geweest. Deze beslissing is al eind 2019 genomen en diverse mensen hebben al een opzeggingsbrief gekregen, waaronder ik zelf. Ik heb toevallig vandaag, na advies van de al eerder genoemde agent AA Insurence, een andere ziektekostenverzekering afgesloten.

 5. Nicky zegt op

  Het was toch reeds vele malen vermeld hier op het blog dat deze verzekering zou stoppen
  Wij zelf hebben een beetje geluk dat we nog tijd hebben tot januari 2021

 6. cibos frank zegt op

  ik heb hier ook hetzelfde voor in belgie een jaarcontract en ineens via mail willen ze mij niet meer verzekeren omdat belgie wil dat je terug gaat naar belgie.VAB is de verzekeraar zelfs geen dekking als ik hier in het ziekenhuis beland.wat kun je daar aan doen

  • nicky zegt op

   Beetje raar geschreven. U schrijft dat u in Belgie een jaarcontract hebt en ze willen dat u terug naar Belgie gaat. Ik denk dat het dan toch om een andere verzekering gaat dan Assudis van AXA. Want deze laatste weet dat een expat in het buitenland woont. Wij kregen zelfs de mededeling dat we ook in thailand verzekerd zijn bij Corona. Dus waarom zouden we dan terug naar belgie moeten als we hier wonen?

 7. Daniel zegt op

  Ik ken persoonlijk (een vriend) iemand die op deze afdeling werkt. De beslissing is genomen nadat er werd vastgesteld dat er (werelwijd) te veel van deze verzekering werd geprofiteerd.

  • nicky zegt op

   Wij hebben ook een mail gekregen, waarin ze schrijven, dat ze toch hopen een soortgelijk weer terug aan te kunnen bieden


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website