Lezersvraag: Onze hond met KLM naar Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
11 juni 2021

Beste lezers,

Ik wil ons hondje over 2 weken met KLM Amsterdam naar Bangkok sturen. Ik vlieg zelf niet mee. Het hondje word daar opgehaald door mijn vrouw. Heeft iemand dit al eerder gedaan? En waar kan het hondje opgehaald worden, dus waar is de KLM dieren afhandeling op Suvarnabhumi Airport en zijn er ter plekke nog kosten aan verbonden?

Nogmaals ik vlieg zelf niet mee.

Alvast bedankt en vriendelijke groet.

Paul

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

12 reacties op “Lezersvraag: Onze hond met KLM naar Bangkok”

 1. Brenda zegt op

  Beste Paul,
  Wat ik weet is dat Lufthansa altijd de goedkoopste was,scheelde aanzienlijk veel met Klm.

 2. Arjen zegt op

  Volgens mij is het vrijwel onmogelijk om een hond op een vlucht te krijgen als er geen begeleider mee vliegt.

  Arjen.

 3. peter zegt op

  Denk even contact opnemen met KLM.
  Het hondje zal hoogst waarschijnlijk ook voor een bepaalde tijd in quarantaine moeten.

 4. Francois Nang Lae zegt op

  Als je dat nu nog moet uitzoeken lijkt me dat redelijk laat. Dan kan je beter bij KLM informeren dan hier op het forum. Op https://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/pets/index.htm staat onder “huisdieren als vracht” dat het mogelijk is om een huisdier “los” te versturen. Daartoe moet je wel een officiele vrachtagent inschakelen. Een lijst daarvan staat op dezelfde pagina.

  Hopelijk heb je al wel de hele papierwinkel voor invoer in Thailand geregeld, anders valt er überhaupt weinig te versturen. Op https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-buiten-europa/#thailand vind je alle eisen on een hond in Thailand binnen te mogen brengen.

 5. Raymond zegt op

  Paul,ik weet niet of je hondje al een gezondheidscertificaat heeft van een dierenarts ,denk aan inentingen(+paspoort) dit alles gelegaliseerd door de Nederlandse Voedsel en warenautoriteit ,als je dit hebt mag je beginnen met de aanvraag in thailand in te dienen bij Department of Livestock development, voor toestemming ,soort vergunning import licence en dan in Bangkok op het vliegveld mag je ook nog naar de douane om invoerrechten te betalen
  Tevens zul je over een speciale honden mand moeten beschikken daar je hondje als je zelf niet meevliegt in het ruim vervoerd wordt
  Er is trouwens op Schiphol een bedrijf die gespecialiseerd is voor het vervoeren van huisdieren ,even googelen, veel succes groetend Raymond

 6. Ricky Hundman - vd Wel zegt op

  Beste Paul,
  Ik neem aan dat je al geïnformeerd hebt bij de KLM over aan welke voorwaarden je moet voldoen om de hond veilig te versturen.
  Ik neem ook even aan dat je weet aan welke voorwaarden je hond moet voldoen om binnen te mogen komen in Thailand.
  Dan zal ik je vragen beantwoorden voor zover ik dat kan.
  Ik heb zelf onze hond meegenomen naar Thailand maar vloog wel zelf mee.
  Als je in Suvarnabhum geland bent en je door de paspoortcontrole komt, moet je direct naar rechts lopen.
  Daar zit een kantoortje waar je de hond kunt ophalen na controle van de papieren. (Internationaal paspoort met chip nummer (chip wordt ook gecontroleerd)
  Ik neem aan dat de hond daar ook opgehaald moet worden als er niemand mee vliegt.
  Je vrouw zal naar ik aanneem alle (kopie) van de papieren moeten kunnen overhandigen. Dus zou ik vtv alle papieren, ook die van NVWA en de dierenarts scannen en naar je vrouw sturen. Ook het ticket kopie.
  Als de hond (papieren) zijn gecontroleerd en alle papieren in orde zijn moet de hond nog “ingevoerd” worden. Daar betaal je invoerrechten van ongeveer 2000 baht meen ik.
  Het is verstandig om je vrouw Suvarnabhum (KLM) te laten bellen hoe ze de hond daar kan ophalen.
  Wellicht dat daar een ander loket voor is.
  Als de hondsdolheid titertest is gedaan en je hebt een gezondheidsverklaring laten legaliseren door de NVWA in Utrecht dan hoeft de hond NIET in quarantaine.
  Wij waren met een half uur klaar en konden met de hond naar buiten.
  Succes

 7. Arjen zegt op

  De hond hoeft niet in quarantaine, maar moet wel even door het “Plant and animal quarantaine station” goedgekeurd worden.

  Een hond als vracht sturen is heel erg duur, maar kan wel. Als OP nu nog geen documenten en de importvergunning heeft aangevraagd is binnen twee weken vliegen inderdaad uitgesloten.

  Het lijkt een beetje op een niet volledige voorbereiding…..

  Arjen.

 8. Carel zegt op

  Beste Paul,
  Ik heb 2 Herder puppies voor 16 jaar mee genommen na Thailand , twee honden in een bench, gekocht bij het airport Schiphol.
  Zorg voor all vaccinate een hondepass en een bench voor het vliegtuig.
  Ik ben met de luchthansa vanuit Düsseldorf vertrokken, ( honden gratis.) twee hondepasjes en alle vaccinate.
  In Bangkok had Ik een problem bij de invoer, lang gewacht, tot iemand er bij kwam en vertaalde wat de amtenaar wilde. Geld of Quarantäne. Voor een hond 6.000,— baht . Ik heb 12.000,— betaald na 3 uren stress en was blij dat ik mijn honden kon meenemen, zielig voor de honden 16 uren in de bench .
  Groet Carel

 9. Roel zegt op

  Paul,

  Afhalen bij de vegatinere dienst, daar komen de honden aan, dat is ca 2 km voor de luchthaven, wel aan dezelfde weg zeg maar vanaf tolweg gerekend.

  Kan je nu al vertellen dat dit geld gaat kosten en niet zuinig ook. Er had beter 1 mee kunnen vliegen of aan 1 meegeven ter verantwoording en afhalen.

  Je moet invoerbelasting betalen en belasting over de waarde van de ticket. Als het een echte rashond is maak dan je borst maar nat.

  Ca 6 jaar terug 2 hondjes opgehaald, eigenaren waren hier al, hondjes moesten eerst in quarantaine blijven op schiphol ivm verplichte spuiten. Alhier afgehaald, de tickets waren al veel duurder dan als de honden met eigenaar meegingen en toen moest in Bangkok alles gecontroleerd worden, ze konden bewijzen dat het geen rashonden waren. 2 kleine hondjes ca 40.000 baht betaald en ze vroegen eerst veel meer.

  Probeer iemand te voinden die ze onder hun hoede mee wil nemen en alhier aan de vrouw afgeven, die kan naar vegatinaire dienst gaan en daar wachten totdat de hond en begeleider komen.

  Succes
  Roel

 10. Marc zegt op

  Ik vlieg 24 juni terug naar Thailand
  Als je wilt kan ik het meenemen als alles geregeld is
  Waarschijnlijk zal het ook in quarenteine moeten gaan
  Hoor er maar achter en laats iets weten

 11. willem zegt op

  Kijk hier eens.

  http://en.dld.go.th/index.php/en/pet-travel-menu/importation-animal-animal-products

  Verder veel info via Google.

 12. Janin ackx zegt op

  5 jaar geleden kostte het ons 200 euro bij KLM om onze (grote) hond mee te nemen.
  KLM is perfect voor het vervoer van dieren, omdat ze dat meermaals doen.
  Laat je niets wijsmaken over andere maatschappijen, want KLM is daarin gespecialiseerd. De dieren worden in een aparte verwarmde en verlichte ruimte vervoerd en de piloot heeft via camera een zicht op hun gedrag.
  Quarantine is (was) niet nodig. Weet niet hoe het nu met C19 is. Afhalen is in 15 min. gedaan als al je papieren perfect in orde zijn. Je kan op voorhand via mail alles doorsturen zodat ze op voorhand al de papieren reeds hebben. Er is een speciale afhaalbalie voor de dieren.
  Veel succes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website