Lezersvraag: Ongerust over mijn reis naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
10 mei 2020

Beste lezers,

Ik heb voor mij en mijn gezin tickets geboekt via BudgetAir.

 • AMS – Bangkok op 1/7/2020 met Emirates
 • Bangkok – AMS op 23/7/2020 met Emirates

Gezien de toestand met Covid19 ben ik ongerust over deze reis. Zal ze doorgaan? Zal ik ook terug geraken, indien er een heropflakkering van de epidemie is in juli?

Wat te doen? Het risico nemen en gewoon op reis vertrekken indien de vlucht niet gecanceld is? Tickets annuleren, kan ik mijn geld terugkrijgen? Tickets omzetten in vouchers om volgend jaar te reizen (juli 2021 )

Groeten,

Rudi (BE)

19 reacties op “Lezersvraag: Ongerust over mijn reis naar Thailand”

 1. Chris zegt op

  Dus dat is +/ 21 dagen ter plaatse.Met een beetje geluk wordt je verplicht 14 dagen in quarantaine geplaatst.
  Nog 7 dagen over voor vacantie. Persoonlijk zou ik het niet doen.
  Mvg

  • Theiweert zegt op

   Ik zou me zelf niet druk maken over die quarantaine. Want ik wil er alleen maar in. Maar zolang er geen inkomende vluchten voor NIET Thai zijn toegestaan. Kom je er gewoon niet in.

   Zelf zit ik vast in Auckland Nieuw-Zeeland en zou voordelig kunnen vliegen op 14 juni, maar ben bang dat ik daar niet toegelaten wordt.

   Ben bang dat je in zo situatie je geld kwijt bent.
   Dus durf nog niet te boeken.

 2. John zegt op

  Hallo Rudy,

  Je hebt een groot probleem. Allereerst zou ik even afwachten hoe een en ander zich ontwikkeld.
  Mocht er een tweede griepgolf komen of dat het virus zich muteert, zoals sommige virologen voorspellen, dan zal alles op slot gaan en zie dan maar eens terug te komen.
  Ik ken de regels niet in Belgie, maar denk dat deze hetzelfde zijn (Nederland). Zelf annuleren = geld kwijt.
  Wordt er niet gevlogen dan kun je kiezen uit een voucher (beste optie voor maatschappijen, zodat ze niet failliet gaan) of geld terug (dit kan een jaar duren).
  Indien de quarantaine regels nog van toepassing zijn blijft er weinig over om van te genieten.
  Veel wijsheid.

  • Alex zegt op

   Hoe kom je erbij dat als je zelf annuleert je het geld kwijt bent ? ik heb zelf een klein reisbureautje op Thailand en heb tickets voor april moeten cancelen voor 6 personen, keuze was geld terug. ze lieten €95 p.p. vallen aan administratiekosten en hebben ietsje meer dan een maand gewacht op het geld.
   Zelfde voor onszelf, begin juni mijn vrouw, dochter en schoonzoon en ik met mijn zoon eind juni en samen in juli retour met Eva airways, niet direct bij Eva geboekt ivm. eigen bureau, laat ongeveer €200 p.p. vallen omdat ervoor juni nog niets bekend is. Doordat ik een doorlopende reis en annulering verzekering heb probeer ik het verschil terug te krijgen min de eventuele administratie kosten.

   Vouchers is leuk maar ik heb 2 klanten met KLM retour op 1 mei en die kregen vouchers die t/m 31 december geldig waren aangeboden, heb dit kunnen verlengen naar 31 december 2021.
   Wat belangrijk is om een annulering verzekering te hebben naast een reisverzekering. Maar met een pandemie is het waarschijnlijk overmacht maar liever €200 verlies dan 14 dagen quarantaine

 3. Bert zegt op

  Moderator: Er geldt geen negatief reisadvies voor Thailand en anders een bronvermelding waaruit dit blijkt.

  • Ko zegt op

   De vraag gaat over een vakantie. Voor Thailand geldt: alleen noodzakelijke reizen, (website Minbuza) in die zin is het voor de vraagsteller een negatief reisadvies.

   • Helaas onjuiste informatie. Dan zou het code rood moeten zijn en zelfs dat is een vrijblijvend advies, die je niet hoeft op te volgen. https://www.reisverzekeringblog.nl/reisverzekering-wat-is-de-consequentie-van-een-reisadvies/

 4. P. de Jong zegt op

  Wij hebben inmiddels meer dan 30 vakanties in Hua Hin in Thailand doorgebracht en hebben daar veel bekenden. De meeste HoReCa bedrijven zijn geheel of gedeeltelijk gesloten. Hilton Hua Hin is reeds enkele weken helemaal gesloten. Het personeel is zonder doorbetaling van loon naar huis gestuurd. Veel Thai die op straat zijn komen te staan moeten terugvallen op een voedselbank omdat zij weinig of geen financiële reserves hebben. De meeste winkels zijn afhankelijk van toeristen en die zijn er niet meer. Noodgedwongen zijn deze winkels gesloten. Wij hebben voor dit jaar geen reserveringen gemaakt. Op veel plaatsen laat de hygiënische discipline te wensen over. Wij vliegen altijd met Eva Air. Deze maatschappij heeft alle vluchten A’dam-BKK-Taipei v.v. gecancelled. Wij zien in het bovenstaande op korte termijn geen verbetering komen.

 5. Hans Struijlaart zegt op

  Als de vlucht niet wordt gecanceld zit je er helaas aan vast. Je kunt dan 3 dingen doen:
  1 of gewoon gaan als de quarantaine van 14 dagen niet meer geldt per 1 juli voor België> De maatregelen worden al flink versoepeld per 17 mei in Thailand.Dus wie weet.
  2 of niet instappen als de quarantaine maatregelen nog wel gelden maar dan ben je wel je geld kwijt.
  3 Informeren bij de vliegtuigmaatschappij of het mogelijk is om je ticket om te boeken naar een latere datum met bijbetaling. Veel maatschappijen hebben die mogelijkheid om dat te doen. Het moet dan wel weer uitkomen voor je gezin dat je een datum prikt waarop je weer vrij kan nemen. Dus even bellen naar de maatschappij hoe het precies zit.
  Als de vlucht wordt gecanceld krijg je een voucher voor een volgende trip. Of je gaat een juridisch gevecht aan om je geld terug te krijgen. Ik zou de voucher pakken.
  Ik wil zelf ook graag weer naar Thailand, maar ga nu absoluut geen ticket boeken voordat er duidelijkheid is.
  Maar in jouw geval heb je de tickets al geboekt, lastige keuze voor je.

 6. John Chiang rai zegt op

  Veel Europese landen hebben vaak met hoge kosten voor de algemeenheid net hun mensen uit alle werelddelen teruggehaald naar Europa,staan de volgenden reeds ongeduldig te trappelen om in het verre buitenland hun vakantie te verbrengen.
  Zelfs al hebben enkele landen door de Lockdowns en andere maatregelen het aantal doden en besmettingen schijnbaar onder controle,het Virus is met zekerheid nog niet weg.
  En zolang dit Virus heerst,kan een versoepeling van maatregelen het aantal besmettingen plotseling weer doen aanwakkeren.
  Steigende cijfers van besmettigen,kunnen het opnieuw mogelijk maken dat vluchten gecanceld worden en Lockdown maatregelen opnieuw aan de orde zijn.
  De wereld zal eerst weer een stuk meer zekerheid kunnen bieden als men een werkelijk afdoende middel tegen het covid 19,in de vorm van een medicijn of injectie in de omloop gebracht heeft.
  Zolang dit niet het geval is,is uiterste voorzichtigheid geboden,en iedere vlucht,of andere actie met onvoorspelbare uitgang verbonden.

 7. Jos Rieken zegt op

  Ik begrijp het allemaal niet goed. Er staat als je nu naar Thailand vliegt je 14 dagen in quarantaine moet en daarna het land gewoon in kan. Maar is het niet zo dat Thailand gewoon is afgesloten voor de buitenlanders?

  • Cornelis zegt op

   Klopt, Jos, tot – minstens – het eind van deze maand kun je gewoon niet naar Thailand reizen en kom je dus ook niet aan die quarantaine toe.

 8. Mister BP zegt op

  Heb hetzelfde probleem. Vertrek met mijn vrouw vanuit Amsterdam naar Bangkok op 11 juli met Eva air. Op 17 juli vliegen we naar Sumatra om later vanaf Banda Aceh via Kl naar Phuket. Vandaar via Bangkok terug. Er is nog geen enkele duidelijkheid.

 9. Liam zegt op

  Het is nog te vroeg om een goeie beslissing te nemen. Wij hebben in november ’19 al voor 4 personen geboekt op vertrek 6 juli met Etihad. Dat leek toen een goed besluit en oma, 85, in Thailand had iets om naar uit te zien. Wij ook natuurlijk. Geen annulering oid, want nog nooit nodig gehad. We gaan 40 dagen, maar alleen ik heb visum nodig, de rest heeft ook Thai paspoort. Ik wacht nog even met visumaanvraag en zie de ontwikkeling nog aan. Heb nog steeds hoop dat entry zonder quarantaine na 1 juli weer mogelijk is. Anders schuif ik 2 weken op en blijven we wat korter. En als dat ook niet kan dan moeten we omboeken naar een land waar wel vakantie kan worden gevierd en moet ouwe oma daar ook maar heen worden gerold…. Als niks lukt hebben we nog een voucher in vooruitzicht.. Via budgettair. Tot nog toe worden we ‘m. ‘n. door Etihad prima op de hoogte gehouden. Blijven duimen…

  • rudi van ham zegt op

   Dank voor je reactie Liam.

   Ook ik heb mijn tickets gekocht via budgetair in oktober 2019, zonder annulatieverzekering.
   Dit doe ik zo al 20 jaar, nooit problemen gehad.
   Het zijn 5 tickets, toch goed voor +3000€

   Ik heb een maand geleden aan Budget-air een kostenberekening gevraagd voor de annulatie, geen antwoord.
   Ik heb 2 weken geleden aan Emirates gevraagd of ik een voucher kan krijgen. Ook hierop heb ik geen nieuws gekregen.

   Liefst zou ik nu ook niet vertrekken, maar ik zou toch graag (een deel van ) mijn centjes willen recupereren.

   groetjes, Rudi

 10. Rene Martin zegt op

  Helaas weet niemand wat we 1 juli a.s. werkelijk kunnen verwachten maar zelf denk ik dat als het aantal besmettingen zo blijft of minder wordt de huidige maatregelen wel versoepeld zullen worden. Maar of je daarop wilt bouwen weet ik niet. Wat je wel kunt doen is om te kijken wat voor eventuele annuleringsvoorwaarden er zijn bij Budget air en deze in je beslissing mee te nemen want als je geen vergoeding of voucher krijgt dan zou ik de reservering gewoon laten staan en later beslissen wat je werkelijk gaat doen.

  • Jos Rieken zegt op

   Ik denk niet dat Thailand in een keer de grens gaat openstellen voor alle landen. Volgens mij komen eerst de landen met een lage besmettingsgraad aan de beurt. Aangezien dit zeker niet voor Europa geldt, zou ik blij zijn als we in september of oktober weer het land in kunnen.

  • Rene Martin zegt op

   Dit stond er op hun website (budget air):
   Ieder ticket heeft zijn eigen voorwaarden als het gaat om het annuleren van een vlucht. Deze exacte voorwaarden voor jouw ticket vind je in je boekingsbevestiging onder “Bekijk ticketvoorwaarden”. Let op, het kan ook zijn dat je ticket niet geannuleerd kan worden en je geen geld terug krijgt.

   Wil je je boeking annuleren, houd dan in ieder geval rekening met de volgende kosten (als annuleren is toegestaan):

   Onze administratiekosten: € 55,- p.p. (als je een Premium Service pakket hebt, dan vervallen onze administratiekosten)
   Annuleringskosten van de airline: € 100,- p.p.

   *Let op, deze kosten zijn een indicatie en dus niet de exacte annuleringskosten.

   Het bedrag dat je terugkrijgt is de ticketprijs minus de totale annuleringskosten.

 11. Holemans Valérie zegt op

  Hallo, wij hebben tickets met vertrek op 7/7 via Brussel met Qatar. Terugkeer 29/7. Vandaag mail gehad dat onze vluchten werden geannuleerd . Dus ik vrees dat we volgend jaar pas kunnen reizen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website