Beste lezers,

Ik ga eind volgende maand naar Thailand. Ik heb een pre-approved CoE van de Thaise ambassade.

Nu zou ik graag met Qatar Airways willen vliegen naar Bangkok met een tussenstop in Doha uiteraard. Is er iemand die recente ervaringen heeft met het vliegen via Qatar tijdens de pandemie?

Zijn er belangrijke dingen die ik moet weten voor een overstap in Qatar? Dus extra regels of voorwaarden naast de Thaise voorwaarden om af te reizen naar Thailand?

Groet,

Alain

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

14 reacties op “Lezersvraag: Naar Thailand met Qatar Airways inclusief overstap”

 1. Erik zegt op

  Alain, dat stond gisteren in het beste Nederlandstalige adviesblog voor ons taalgebied oftewel dit Thailandblog.nl.

  Dit is de link. https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/lezersinzending-terug-naar-thailand-en-de-inreisvoorwaarden/

 2. Koge zegt op

  Alain,

  Ik heb dit eind december met Qatar airways gedaan, probleemloos, zou het zo weer doen
  Overstap in Doha is ook probleemloos, je hebt lekker de tijd om alle dingen te doen.

 3. hugo zegt op

  Alain,
  Ben in Thailand via Qatar gevlogen,
  Geen enkel probleem, zelf tot mijn grote verbazing geen veiligheidscontrole in Qatar
  Zeer vlot en alles gewoon, geen speciale documenten of meer,
  Goede vlucht,
  gr

 4. Rob zegt op

  Klopt Qatar airways is een prima vliegmaatschappij en de service zijn uitstekend

  Wel vrij lang wachten op Doa bijna 3 uur.
  Maar je hebt tenslotte alle tijd.
  En een mooie prijs voor de tickets!!!!

  Ik zou zo weer vliegen ✈ met ze.

  • winlouis zegt op

   Beste Rob, dat je moet lang wachten op Uw aansluiting ( bijna 3 uur.) is dan wel UW keuze geweest, tijdens het boeken van Uw ticket.! Er zijn tickets verkrijgbaar, dat je maar 1u35 min. overstaptijd hebt. Het komt er op neer dat je GOED kijkt welke vlucht je boekt.

 5. PEER zegt op

  Ben begin januari met Qatar, met ‘n tussenstop, naar BKK gevlogen.
  Goeie ervaring, met ‘n relaxete overstap in Doha.
  Dus: boarden en relaxen.
  Welcome in Thailand

 6. Jordi zegt op

  Beste,

  Informatie over vereisten (pcr etc) kan je hier vinden
  https://www.qatarairways.com/en/travel-alerts/requirements.html

  Verder zijn er geen problemen met Qatar Airways vluchten naar Thailand via Doha tijdens de pandemie.

  Mvg

 7. R.Kooijmans zegt op

  Heb zelf ook in December met Qatar gevlogen, topservice, zeer tevreden. Qutar controleert alleen de documenten die met de COE te maken hebben , verder niets.

 8. José zegt op

  Wii zijn in December met Qatar gevlogen. We moesten toen een formulier invullen wat betreft de negatieve Covid test. Die was op hun website te downloaden, en anders kreeg je die op het vliegveld bij de incheckbalie. We moesten een mondmasker en spatscherm op tijdens de vlucht. En ook op Doha airport. Die werden door Qatar uitgereikt. Verder hadden ze keurig stoelen naast ons vrij gehouden ivm. afstandregels. Het vliegtuig zat beide vluchten nog niet halfvol. Dus heerlijk kunnen liggen en geslapen, ondanks al die attributen!
  Wij hebben wel contact gezocht met Qatar, telefonisch, om de laatste wijzigingen, cq eisen te horen.
  Dat zou ik altijd even doen, veranderingen zijn er steeds in deze tijd. Succes!

 9. Frank zegt op

  Qatar Airlines is prachtig en geruststellend. Je moet wel alle documenten hebben, ook dat formulier dat je van hun website moet downladen mbt covid, invullen en afgeven aan de balie. Maak van alles enkele kopies. In BKK loopt het allemaal rustig, de ambtenaren zijn behulpzaam en geduldig, blijf dus ook kalm… met een smile. In Doha kun je je benen strekken en loop maar goed rond zodat je een beetje moe bent… dat helpt voor de bloedcirculatie, en dan blijf je rustig voor volgende 6 uren vlucht…geniet van je vlucht naar de zon…jammer van de 14 dagen quarantaine, maar dat gaat vlug voorbij… Ik heb mij Nespresso koffie machine meegenomen + tal van koffie capsules. S’morgens is je Koffie je beste vriend. Het mag niet, maar….Indien je plaats hebt neem een fles Whiskey mee, (in je ingecheckte bagage) en doe enkel je valies open in je kamer wanneer je alleen bent. Neem elke avond een druppel, en sluit de fles af en terug in je valies opbergen. Als het personeel ziet dat je alcohol bij hebt wordt deze aangeslagen. Na 14 dagen, de lege fles meenemen en ergens (ecologisch) deponeren van zodra je in de vrijheid bent… hou je goed!.

 10. Ken.vuller zegt op

  Waarom via Doha?
  Tickets van KLM kosten momenteel niet veel.
  Beter rechtstreeks dan dat er in Doha nog iemand in je gezicht zit te niezen.
  Je zal het maar meemaken, krijg je een coronatest in je quarantene hotel en dan meten ze positief.

  • winlouis zegt op

   Beste Ken, ik vlieg nooit rechtsreeks op Bangkok, dat is volgens mijn ervaring veel te lang vliegen met een rechtstreekse vlucht. Met Qatar vlieg ik de afstand juist in 2 gedeeld, +- 2 maal 6u30 en kan ik eens ontspannen halfweg en rustig een echte koffie gaan drinken inplaats van dat schotelwater dat ze serveren op het vliegtuig. De kans dat er in de vlieghaven van Doha nog iemand in mijn gezicht zit te niezen en besmet wordt, “zal VEEL kleiner zijn”, dan als ik 11 of 12 u. aan 1 stuk, in een kleine ruimte moet verblijven met nog 200 of 300 andere passagiers en tijdens de hele periode dezelfde lucht moet in en uit ademen.! Daarom via Doha reeds 6 jaar 2 maal per jaar. Het is ook de enige vliegmaatschappij die vanaf het begin van de Corona pandemie is blijven vliegen op alle landen waar ze mochten landen en vertrekken.!!

 11. RobHH zegt op

  Ik ben 19 januari met Qatar naar Bangkok gevlogen. Pijnloos.

  Het enige dat ik wil opmerken is dat aan te raden is ruim te voren op Schiphol te zijn. Bij inchecken worden alle paperassen gecontroleerd. Op zich geen drama wanneer je goed voorbereid aankomt en alles bij de hand hebt. Maar op die eerste vlucht zitten passagiers met allerlei verschillende eindbestemmingen. Dus heeft het baliepersoneel te maken met allerlei verschillende inreisvoorwaarden. Steeds weer omschakelen dus, en alles gaat grondig, dus het kan wat tijd in beslag nemen.

 12. Steven zegt op

  Ik vloog zondag 14 feb met Qatar van Brussel via Doha naar Bkk, alles probleemloos verlopen wel heel grondige controle in Brussel van alle documenten voor inchecken. In Doha viel controle goed mee. Slechts 50 passagiers op beide vliegtuigen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website