Lezersvraag: Naar de tandarts in Pattaya

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
8 oktober 2012

Beste lezers, ik ben ooit eens naar een tandarts in Pattaya geweest. Prima!

Eind dit jaar komen we weer en dan willen we beiden ons gebit onderhanden laten nemen.

Nu horen wij verschillende berichten:

 • Je kan het beste naar de afdeling tandheelkunde gaan in het Bangkok Hospital Pattaya.
 • Je kan net zo goed naar een “gewone” tandarts in Pattaya gaan.

Wie kan ons vertellen wat het beste is?

Alvast bedankt voor uw reactie,

Tjitske Postma

 

40 reacties op “Lezersvraag: Naar de tandarts in Pattaya”

 1. Peter zegt op

  Al vele jaren kom ik tot volle tevredenheid bij de German Dental. Deze is gevestigd aan Thappraya Rd., Soi 9. Hij heeft een eigen tandtechnisch-werkplaats, waardoor eventuele kronen, bruggen, etc. geen lange wachttijden opleveren. Een betere behandeling dan deze kan ik niet aanraden.
  Zijn e-mailadres is: [email protected]
  Veel succes met je gebit Tjitske.

 2. Geert zegt op

  ga naar Pattaya International Hospital, privé kliniek in soi 4 tussen beach road en second road… super service en super rooms met apartment… beschikken over eigen ambulances, werken samen met reisbijstandverzekeringen en zeggen je op voorhand hoeveel het je zal kosten als je een heelkundige ingreep moet ondergaan, ze spreken er Engels en het bewind is in handen van een farang…
  is wel een duurdere versie voor de farang dus weinig of geen thais te zien daar…
  ze geven je meteen een plastic card die bevestigd dat je klant bent en openen een dossier… hebben een eigen apotheek op gelijkvloers in de inkomhal… super modern ingerichte klineik…

  • Cornelis zegt op

   Dit zal de vraagsteller niet zo veel vertellen over de tandheelkundige kwaliteiten van die insteling, vrees ik……………….

 3. Hans-ajax zegt op

  Beste Tsjitske, ben zelf sinds vijf jaar woonachtig in Thailand en dit jaar ben ik voor het eerst sinds mijn aankomst alhier naar de tandarts gegaan. Ben naar het Bangkok hospitaal geweest en was goed voor twaalf afspraken, 2 wortelkanaalbehandelingen, schoonmaken, 2 nieuwe kronen etc. erg goede behandeling maar het kostte me wel 2000 euro alles bij elkaar ongeveer, nu ben ik verzekerd bij Unive in Nederland maar die keren voor een dergelijke behandeling slechts duizend euro per jaar uit. Nu weet ik niet wat jullie allemaal willen laten doen, Maar nogmaals qua behandeling is het er perfect geregeld allemaal. Zorg wel dat je even je verzekeringspolis nakijkt, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Veel succes ermee, en vriendelijke groeten van Hans-ajax.

 4. Robbie zegt op

  Ik kan alleen maar vertellen over mijn eigen ervaring. Ik was 2x bij een Thaise tandarts in de Pattaya Tai, oftewel Pattaya South Rd, recht tegenover de ingang van Tukcom. De eerste keer voor een vulling, de tweede keer voor een extractie van een kies. In beide gevallen is er pijnloos, snel en efficiënt gewerkt. Geen afspraak gemaakt van tevoren, gewoon naar binnen gegaan en vrijwel direct geholpen. De vulling kostte (incl. verdoving) 800 Baht, het trekken van de kies maar 500 Baht! Voortreffelijk werk geleverd en goedkoop.
  Er zitten in die Pattaya Tai daar tegenover Tukcom wel een stuk of 8 tandartsen. Je zou overal even binnen kunnen lopen om te vragen hoe lang het duurt voor je aan de beurt bent en wat het gaat kosten. Vrouwen houden van shoppen, dus Tjitske, leef je uit en veel succes.

 5. Holland Belgium House zegt op

  Ik lees veel racties over bkk pattaya hospital, pattaya international etc, als je daar heen ga vandaag de dag, is een snelle goede behandeling gegarandeerd, echter in deze medische geldverslindende fabrieken, zul je tot de ontdekking komen dat de prijzen nagnoeg gelijk zijn aan die van een tandarts in nederland.
  Wil je voor een goede behandeling en een fair prijs behandeld worden, trek eens naar de darksite van pattaya.
  Een klieniek perfect, tegen zeer schappelijke prijzen.

  Ik kom bij deze tandart praktijk al ruim 10 jaar, en perfect gewoon.

  Als je wilt kan ik je wijzen waar t is.

  • Peter Holland zegt op

   Ik lees ook met verbazing dat mensen denken dat een tandarts zo goedkoop is in Thailand, ik heb vele sites bekeken en voor een kroon (afhankelijk van het type) ben je tussen de 7000 en 15000 baht kwijt, nu zullen we voor het gemak de antieke standaard kroon met metaalrand maar even overslaan, blijft over de Empress of sirconiumkroon, en dat zijn dure jongens.
   Ik heb zelf 20 jaar geleden 5 kronen laten plaatsen op de pattaya klang, , maar die dingen hebben nooit goed gepast, en zijn er al vele malen uitgevallen, de hele handel staat nu op instorten, ik moet nu 6 nieuwe empress kronen hebben, dit gaat een dure grap worden.
   Ik ben benieuwd wat dit gaat kosten in de Darkside of Pattaya, luxe rooms, met spiegelwanden etc zijn bij mij niet uitbesteed, het mag ook in een garagebox plaats vinden 🙂 ik wil eigenlijk het zelfde betalen als de Thai.
   Waar zit die kliniek waar je het over hebt?? bij voorbaat dank.

   groeten Peter

  • Peter Holland zegt op

   Holland Belgium House: Als je wilt kan ik je wijzen waar t is.

   Ik wacht nog steeds, waar zit deze tandarts???

   Moet vandaag voor wortelkanaalbehandeling, pak hiervoor maar de eerste de beste tandarts die ik tegen kom, want dit kan echt niet langer wachten.

   • Holland Belgium House zegt op

    Bel mij maar even op 0868204272
    Webmaster je mag ook mijn nummer doorsturen naar peter Holland ze emailadres.
    Ook kun je zelf bellen naar de Kliniekop 038731917

 6. Willem Heutink zegt op

  Heb over het Bangkok Pattaya Hospitaal weinig goeds gehoord ikzelf ga naar Dental Care Center reeds sinds 11 jaar, Thai tandarts van Chinese afkomst en zeer secuur en vakkundig 418/13-14 Central Pattaya Road.

 7. Ben zegt op

  Tjitske Postma

  ik kom al jaren in Pattaya en ga daar altijd naar de tandarts :
  Hij heeft mijn hele gebit opgeknapt dat ongeveer 10 jaar geleden en laat het als ik daar ben altijd even controleren , al 10 jaar geen problemen gehad en volgens een Nederlandse tandarts een stukje vak werk .

  German Dental Co . LTD
  162/197 moo 10 Thapprayas RD, soi 9 Pattaya city, Chonburi
  Tel 038 251289 Mobile 081-8615181
  E-mail [email protected]
  E.mail [email protected]

 8. A. Wurth zegt op

  Ga gerust naar een tandarts in Pattaya er zijn er tientallen en goede.
  Zelf ga ik ieder jaar naar een tandarts in Naklua road, op de hoek bij Lek Villa, ook op de Dolphin rotonde op de hoek van Naklua Road zit een heel goede en de prijzen zijn een stuk goedkoper dan in Nederland.

 9. Theo Bouman zegt op

  Ik heb zelf uitstekende ervaringen met German Dental Clinic op Thap Praya Road, schuin tegenover Pratumnak Hill. Hij heeft kronen en bruggen geplaatst, alles schoongemaakt, perfect. Met Europese precisie en kwaliteit, voor Thaise prijzen. Uitstekende service en behandeling.

 10. Roger Dommers zegt op

  We reizen met ons 2 al een tiental jaren naar Thailand. Ons laatste weken verblijven in Pattaya. Verleden jaar (2011) had mijn boezemvriend bij de tandarts aldaar (u heeft er met hopen) geweest om een volledig nieuw gebit. Ik zou zeggen doet u dat ook maar, mijn reisgenoot was tevreden. En wat niet onbelangrijk is, voor niet teveel geld (ik geloof dat hij slechts 10.000 Baht moest betalen.

 11. martin greijmans zegt op

  Als je toch naar de TA gaat neem dan de zelfde. Ik ben regelmatig naar een TA geweest in HuaHin .Ben altijd bij die gebleven en is me goed bevallen en niet duur,

 12. theo van bommel zegt op

  Geregeld lees ik Uw thailandblog. na 28 jaar veel in thailand te zijn geweest kan ik mij een goed beeld vormen voor dit soort zaken(tandarts). Volgens mij moet je niet in pattaya zijn voor tandheelkundige hulp. ook niet in Bangkok hospital. Ga gewoon naar jomtien Dental Clinic thupaya Rd mo 12 tel. 038 303121. De hele crew is opgeleid in New York en volledig gecertificeerd. Prima service en absoluut lage prijzen. Natuurlijk hebben de Duitsers hun eigen tandarts german dentist op de trapaya rd.(veel te duur).
  Onze ervaringen met jomtien zijn prima. Excellente service(ook nazorg. bv een kroon 72 euro! Zit naast een 7 eleven..en zoals gewoon korte afspraken.
  doe Uw voordeel.
  groetjes theo van bommel.

 13. BramSiam zegt op

  Mijn ervaringen bij het PIH (Pattaya International Hospital) zijn geweldig. Mijn gebid is een gebed zonder einde. Toen ik nog een kind was was het al slecht. Toch heb ik dankzij de verrichtingen bij het PIH nog steeds voornamelijk mijn eigen tanden en kiezen, zij het met wat implantaten erbij.
  De kosten van implantaten en goud zijn bijna evenhoog als in Nederland, maar het arbeidsloon is veel lager. Men werkt, omdat er meer tijd per behandeling wordt genomen veel secuurder als in Nederland. De uren die ik doorgebracht heb in een tandartsstoel zouden in Nederland onbetaalbaar zijn geweest. Niet verzekeren en in Thailand gewoon alles zelf betalen is voor mij de beste optie. De aandacht voor de patient is veel beter dan in Nederland. Bij voorbeeld voor je een injectie krijgt wordt eerst het tandvlees verdoofd en je kunt afspreken op tijden die jou uitkomen.

 14. loe zegt op

  Ik heb in het PIH (soi 4) een 6 delige brug laten maken. De offerte van mijn tandarts in Nederland was 3x zo hoog, dan die in het PIH.
  Het is al weer jaren geleden, maar de brug is nog steeds perfect.
  Ik geloof niet, dat dezelfde tandartsen van toen er nog werken, maar ik heb veel vertrouwen in het PIH.
  Mijn vrouw heeft trouwens ook heel goede ervaringen in het Bangkok Hospital opgedaan.
  Ik woon nu op Samui en heb daar inmiddels ook al 3 verschillende tandartsen uitgeprobeerd, met wisselend succes, maar zeker niet slechter dan in Nederland. Wel veel goedkoper.

  • theo zegt op

   Ik ga in januari naar koh samui daar wil ik een brug in laten maken maar ben nog nooit in koh samui geweest dus weet de weg daar niet.Voor een brug met 2 kiezen moet ik hiet maar liefs € 775.= voor betalen nou ik weet zeker dat ik nog niet de helft in thailand kwijt ben

   • loe zegt op

    @theo:
    Ik ben de laatste keer op Koh Samui bij de Family Dental Care in Maenam geweest.
    Heel aardige vrouwelijke tandarts en heel voordelig.
    Ze hebben een site: http://www.family dental care maenam (of iets dergelijks)
    Je kunt ze al vanuit Nederland benaderen via internet.Ze hebben ook een tarieven lijst op hun site.
    Ik weet niet hoe lang het duurt om een brug te maken en hoe lang jouw vakantie is.

    Van vrienden hoorde ik van een tandarts kliniek op de ringroad in Lamai, waar zij zeer
    tevreden over waren. Ik heb geen nadere details, maar als je in Lamai bent, kun je de
    kliniek niet missen.

 15. E.Bosch zegt op

  Wij zijn al 4 jaar bijna 8 maanden per jaar in Pattaya en hebben hier een tandarts waar we heel tevreden over zijn. Ze kan alles, van implantaten tot kronen en bruggen. Wij hebben onze gebitten nu helemaal in orde.
  Dr. Napaporn te vinden in de Klang bij Ali Baba de straat in.
  Eenvoudige praktijk ruimte.
  Heel vriendelijk. Prijzen zijn bijna overal hetzelfde maar vertrouwen is belangrijk.
  Eerste onderzoek kost niets.
  Groet vanuit Thailand.
  E. Bosch

 16. Jan zegt op

  Hallo Beste Mensen,

  Vergeet a.u.b al die losse praktijken in Pattaya !
  Ik heb in 2008 kronen laten zetten en mijn gebit laten laseren , inmiddels heb ik twee kronen moeten laten trekken en mijn brug begint ook los te staan.
  Ga a.u.b naar Bangkok Hospital want daar heb je nog buiten zeer goede tandartsen GARANTIE !!
  Wens jullie een goed verblijf daar en geluk bij jullie keuze.
  Jan

 17. Henk Hauer zegt op

  In Pattaya zijn veel tandartsen, die net zo goed zijn als Bangkok Pattaya Hospital. Ik zelf ga al 15 jaar naar de zelfde in Central Road. , Van af 2nd Road iets voor de stoplichten van 3rd Road. Op het borrd staat zhanarts. Heb niet het juiste adres, daar ik twee weken in Pattaya ben. Kaartle licht thuis in Jomtien,Ben 12oct weer terug. Kan dan het adres doorsturen

 18. Chelsea zegt op

  En wie heeft goede ervaring met een goede tandats in HuaHin ?

  • pim zegt op

   Chelsea.
   Mijn beste ervaring was op aanraden van een arme Thaise man .
   Ik ben in het bezit van een kunstklapper aan de bovenkant.
   Uiteraard uitgerekend tijdens de kerstmaaltijd had ik 2 helften wegens een hard bot .
   Geen nood ,je leert hier te roeien met de riemen die je hebt .
   Even wat secondenlijm en na enkele minuten hoef je niet bang meer te zijn om een helft van je gebit in te slikken om met de kerst te stikken .
   3500.-Thb armer had ik weer een nieuw oogverblindende damesversierder achter mijn lippen .
   Door het lage bedrag kon ik wel begrijpen dat deze tandarts het zich niet kon veroorloven schoonmaakmiddelen te kopen ,laat staan zijn vooroorlogse boor te vernieuwen .
   1 jaar later ,exact weer met de kerst gebeurde het opnieuw ,dus terug voor mijn garantie.
   Jammer voor mij die was tot de deur en niet daarbuiten .
   Hij gaf mij wel een uitstekend advies om er en te kopen die 1000.- Thb duurder zou zijn maar wel met wapening in dat ding .
   Het gevolg is dat ik al 2 jaar deze tandarts mis .
   Helaas zijn de foto’s die ik van het interieur had genomen waarschijnlijk door de viezigheid gewist .
   Ik wil je wel even meenemen om de zaak te bekijken .
   Mijn Thaise familie laat ik allen naar het militaire ziekenhuis in Pranburi behandelen waar ook een farang dit kan laten doen .
   Tannarak is de naam van die militaire post.
   Het Bangkok en San Paulo ziekenhuis zijn na mijn vele ervaringen in deze omgeving af te raden .
   Oma gaat niet meer naar een tandarts ,zij is blij met haar laatste tand .

 19. robert vereecke zegt op

  Ik lees met belangstelling de vele interessante tips voor Pattaya.
  Ik woon nu éénmaal in Hua Hin waar ook vele landgenoten wonen. Wie kan er mijn één of ander goed en betaalbaar adres in Hua Hin aanbevelen voor het schoonmaken van kronen en bruggen en gespecialiseerd in implantaten.

  • Sjaak zegt op

   Ik sluit me bij Robert Vereecke aan. Ik woon er nog niet, was wel al in behandeling in het Bangkok Hospital. Zeer goede behandeling die door mijn reisverzekering vergoed werd.
   Ik had een losse kroon en deze werd zelfs gratis schoon gemaakt en zit weer goed vast.
   Afspraak kon op dezelfde dag.

   Ik ken een Amerikaan die in Hua Hin een vrouwelijke tandarts heeft en er zeer tevreden over is. Ook goedkoop. Zodra ik het weet zal ik het adres hier plaatsen.

 20. theo zegt op

  Ik ben verschillende keren gewoon in pattaya bij de tandarts geweest en dat is mij goed bevallen.3 weken voor ik naar thailand ging hadden ze hier in holland een vulling van mijn voortand vervangen,ik zit in pattaya een ijsje te eten mijn vulling eruit ik naar de tandarts in pattaya (aan de kant van TUC Com) Daar hebben ze mijn gebid helemaal schoon gemaakt zeiden dat het niet goed schoon was gemaakt,en hebben de een nieuwe vulling er in gezet dat is nu al 5 jaar geleden en het zit er nu nog in en dat voor de prijs voor 1000 baht .Vanaf die keer ben ik er elkekeer weer geweest(ik kwaam elk jaar in Pattaya).Maar nu ben ik op zoek voor in koh samui om daar heen te gaan want ga daar nu heen in januari 2013.

 21. F Baarssen zegt op

  Hoi,vergoed een nerderlandse verzekering de kosten voor behandeling tandarts in buitenland?

  • folkert zegt op

   Als je een verzekering daar voor heb wel denk ik hoeveel afhankelijk van de hoogte waar voor bent verzekerd .bentn.
   Zelf heb ik geen verzekering voor de tandarts te duur, ga als ik met vakantie in Thailand
   bent naar de tandarts en bevalt mij goed. Overigens zijn tandartskosten boven een bepaald bedrag aftrekbaar van de belasting.

 22. Greet zegt op

  kan iemand mij zeggen welke tandarts omgeving Pattaya met rolstoel toegangkelijk is

  • marcel zegt op

   ja geen probleem in bangkok hospital vraag maar naar danny van belgie,zijne medewerker is een nederlander,ben naam vergeten,groetjes marcel

  • loe zegt op

   Zowel het PIH in soi 4 als het Bangkok Hospital aan de Sukhumvit Road hebben liften.
   Een rolstoel lijkt me dus geen probleem.

 23. Roel zegt op

  Ik ben vaste klant bij PDCLINIC aan de Naklua road te Pattaya. Zeer tevreden, laatste x alle vullingen door wite vervangen,afgebroken voortand laten herstellen en 2 kronen laten zetten. Omgerekend 550 euro. Ben ook bekend met Bangkok hospital in Pattaya,ook zeer goed maar ook erg duur! Als je een normale ziektekosten verzekering in NL hebt krijg je een gedeelte terug.
  Of kijk op http://www.pdclinic.com

  Suc6

 24. marcel zegt op

  voor de tandarts kun je overal terecht maar aan de overkant van tuc com ,heel tevreden,heb in juli mijn tanden laten witten met de leaser ,groetjes marcel

 25. Abraham Jomart zegt op

  Tjitske,
  Ik kan alleen uit eigen ervaring spreken.
  Bangkok Hospital is excellent.
  Fractie van de NL kosten. En mijn ervaring is zelfde kwaliteit, maar behandeling er omheen is ‘home feeling’ En dan bedoel in ThaiHomeFeeling. Hier ben je nog een mens, en geen dossiernummer.

 26. pirovano zegt op

  pattaya hospital uitstekende ervaring ondervonden maar vrijwel alle tandarts praktijken zijn zeer goed

 27. Len zegt op

  Ik ga al jaren naar Smile, die zit op Thappraya in Jomtien. Hele goede service en niet duur. Er komen daar veel buitelanders. Zeg maar dat je van Len komt.
  Als je vanuit Pattaya naar Jomtien gaat, zit hij aan de linkerkant vlak voorbij de rechterbocht naar het strand van Jomtien. Naast een kliniek. Er zitten daar meerdere tandartsen, maar hij is dus de eerste na de bocht.
  Mocht je nog vragen hebben mail me maar op [email protected]

 28. maurice zegt op

  hallo allemaal ik ben woensdag aan mjin liesbruek geholpen in het staats ziekenhuis ikheb alleen een privat kamer gehad en ben daar twee dagengeweest en heb alleen de kamer hoeve te betalen 2.400bath en de rest was gratis wat ik haat een geel huis boek

  • Cornelis zegt op

   Ik hoop voor jou toch dat de ingreep niet door een tandarts is uitgevoerd, Maurice? De vraag kwam bij me op omdat je reageert op het onderwerp ‘naar de tandarts in Pattaya’ …………….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website