Lezersvraag: Naar Chiang Mai

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
15 november 2019

Beste lezers,

Ik zou graag van half december tot half januari 2020 op mijn eentje naar Thailand en meer in het bijzonder naar Chiang Mai of omgeving willen gaan. Wat raadt u mij aan? Vanuit Brussel een rechtstreekse vlucht naar Chiang Mai boeken of een vlucht tot Bangkok boeken en op de luchthaven een binnenlandse vlucht naar Chiang Mai zoeken? Ik weet dat er een dag- en nachttrein is naar daar.

Kan iemand mij een aangenaam, rustig, guesthouse aanbevelen om bij aankomst in Chiang Mai er enkele dagen te verblijven en dan verder te kijken. Geen hotel. Ik zoek er rust, zwembad, gezelligheid en authenticiteit.

Dank voor jullie antwoord.

Groet,

Geert


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Lezersvraag: Naar Chiang Mai”

 1. Dree zegt op

  Verleden jaar kwam mijn dochter naar Krabi met een vlucht vanuit Brussel met overstap in Bangkok en betaalde 50 euro beter koop dan dat ze naar Bangkok vloog, kijk dan beter eerst of je niet beter koop bent met een vlucht van Brussel naar Chiang Mai.
  Voor een guesthouse laat ik de mensen uit die streek aan het woord.

 2. ruud zegt op

  Het hangt ervan af, wat u leuk vindt, maar persoonlijk zou ik geen zin hebben om na zo’n 12 uur in een vliegtuig – met alle gedoe voor je in dat vliegtuig zit – ook nog eens een lange treinreis te gaan maken.
  Dan zou ik liefst toch zo snel mogelijk eerst naar een hotel gaan.

  Maar mogelijk kunt u bij aankomst 1 dag in Bangkok blijven en dan de volgende dag met de trein gaan.

 3. Marleen zegt op

  Ik kan je Homestay Little Village Hangdong aanraden. Op het platteland ten zuiden van Chiang Mai. Goede verbinding met de stad. Rust, zwembad en authentiek

  • Peter zegt op

   Little Village is een heerlijk resort.
   Tussen de rijstvelden.
   Leuke en vriendelijke mensen.
   Je kunt er heel goed fietsen.
   Als je een leuk adres in Chang Mai zoekt dan is Bed and Terrace een leuke optie.
   Tegen de oude binnenstad en heel kleinschalig.

 4. John Chiang rai zegt op

  Als je toch alleen naar Chiang Mai wilt zoals je schrijft,en een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar C.M mogelijk is,is je vraag naar mijn mening eigenlijk reeds voor de hand liggend.
  Waarom zou je,als de kosten verder geen grote rol spelen,uren lopen te zeulen met je bagage op een ander vliegveld,om te wachten dat je eindelijk kunt verder vliegen?
  Spelen die kosten toch een grote rol,is het meestal verstandiger en goedkoper een vlucht te boeken met een z.g.n. overstap.

 5. Nico zegt op

  Als je via Bangkok reist en met een prijsvechter naar Chiangmai wilt, moet je eerst naar een ander vliegveld om verder te vliegen. De trein is prima en goedkoop, maar kost veel tijd. Als er een directe vlucht vanuit Brussel gaat, zou ik die nemen

  • Cornelis zegt op

   Low-budget maatschappij Thai Smile vliegt vanaf Suvarnabuhmi, dus je informatie klopt niet helemaal.

  • TJ zegt op

   Hoi Nico, dat is onjuist. Je kan op hetzelfde vliegveld een prijsvechter pakken naar Chiang Mai (CNX). Bijvoorbeeld met VietJet.
   Vietnamese airline, enkeltje bangkok-Chiang Mai is US$ 41,- … net zelf geboekt 😉

 6. aad van vliet zegt op

  Geert wij zijn van mening dat Ruud groot gelijk heeft. En je zit klem in een te kleine stoel en dat 12 uur lang.

  Voor economy is er ons inziens maar 1 maatschappij die er ver boven uitsteekt, een erg goeie verzorging biedt, relatief ruime stoelen, goeie vluchten heeft (verbindingstijd!) en dat is Qatar. En zeker niet duurder als de anderen!
  Wij vliegen altijd vanuit Parijs Charlles de Gaulle dus voor Brussel moet je het even uitzoeken. Er is trouwens een goeie TGV verbinding tussen Brussel en Charles de Gaulle.

  Je hebt ook nog de keus om of via Doha te vliegen rechtstreeks naar CNX maar soms is het beter mbt verbindingstijden, om via Bangkok te vliegen.
  Tot slot nog het volgende maar misschien weet je dat al, koop altijd het complete ticket bij dezelfde mij vanwege je bagage. Je blijft dan ook altijd in transit tot aan CNX. En het is niet duurder.

  Goeie reis.

  • TJ zegt op

   Rechtstreekse vlucht met KLM duurt maar 10+ uur.
   Net pas geboekt. Retourtje Amsterdam – Bangkok was € 1328,-

   • Cornelis zegt op

    1328 € – voor 2 personen, bedoel je?

  • Erik zegt op

   Qatar economy pitch 31-33 inch, width 17 inch
   Eva economy pitch 33 inch, width 18.3 inch
   Toch duidelijk wie de ruimste stoelen heeft.

 7. rob zegt op

  Geert,

  Je hebt goede en snelle verbindingen met het vliegtuig naar het noorden. Met de trein is zwaarder, zoals eerder gezegd omdat je al een reis achter de rug hebt. In het noorden is er ook volop accommodatie beschikbaar, teveel om op te noemen. Je hebt nog ruim een jaar de tijd om je te oriënteren, gaat je lukken.
  gr Rob

 8. L.F.L. zegt op

  Woon al 23 jaar in CM en vlieg sinds een aantal jaren Chiang Mai – Brussels terug via Brussel en in Bangkok eenvoudig en snel door emigratie welke zich aan de uitgang van de gate bevindt en direkt naar de vlucht naar CM. Dus gewoon boeken Thai Airways Brussels to Chiang Mai gemakkelijker kan het niet.
  Rondom de airport vindt je goede en goedkope hotels wel per maand boeken prijs ongeveer TB 7000. 00 anders betaal je per dag zo TB 600.00 dus altijd goedkoper per maand dit is overal in CM. het Beste

 9. Chiel zegt op

  Vraagje…welke maatschappij vliegt rechtstreeks, zonder tussenstop, van Brussel naar Chiang Mai? Lijkt mij namelijk ook wel een interessante optie.

  • Cornelis zegt op

   Simpel: geen enkele!

  • janbeute zegt op

   Wou ik ook wel eens weten.
   Bij mijn weten is er geen enkele luchtvaart maatschappij die van uit Europa rechtstreeks naar CM vliegt.
   Wel oosterse maatschappijen zoals onderandere EVA air, maar dan vanuit Taipei.

   Jan Beute.

 10. Koen De Graeve zegt op

  Beste

  Een gezellige guesthouse is Liam’s suan dok mai
  https://liamsuandokmai.com/

 11. Marijke zegt op

  Wij vliegen altijd met Eva air naar bangkok.En daarna gelijk met bangkok air door naar changmai.Met 1 ticket gaat je bagage gelijk door.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website