Beste lezers,

Als eigenaar van een heerlijk huis zuidelijk van Hua Hin heb ik de volgende vraag, is het gebruikelijk of misschien zelfs verplicht, dat de eigenaar van de grond om toestemming gevraagd wordt wanneer ik een aanbouw aan het huis wil maken of een extra guesthouse wil bouwen op het plot?

Ter informatie: Plot is (full chanot) voor 30 jaar geleased, geregistreerd bij het Land Office en niet op een resort.

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Groet,

Herman


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Moet ik de eigenaar van de grond toestemming vragen om te bouwen?”

 1. Antonius zegt op

  Beste Herman,

  Het lijkt me wel zo netjes als je de eigenaar van de grond hierover informeert. Je loopt dan ook niet de kans dat de eigenaar de overeenkomst ontbind omdat er een uitbreiding van het recht voor bouwen heeft plaats gevonden. En de overeenkomst eenzijdig is gewijzigd

  Groet Antonius

 2. teun zegt op

  Het is wel netjes, maar niet nodig. Aan het eind van de lease blijf je eigenaar van de hoop stenen. Die kun je dan alleen of aan de eigenaar van de grond verkopen (en die bepaalt dan zelf de prijs voor de hoop stenen) of er een bulldozer doorheen laten rijden en de stenen daarna meenemen.

  • Joop zegt op

   Wat daar staat vermeld, is volgens mij niet juist. Net als in Nederland wordt de eigenaar van de grond eigenaar van de opstal. Met een recht van opstal behoud je de eigendom voor de duur van de lease; dus na 30 jaar (afloop leasetermijn) verlies je de eigendom van die opstal.

 3. ruud zegt op

  Het lijkt me, dat als u een stuk grond huurt, u verplicht zou zijn, het weer in de oude staat terug te geven, zonder alles wat u daarop eventueel hebt gebouwd.
  Tenzij de eigenaar van de grond toestemming heeft gegeven voor die bouw.

  Aan de andere kant vindt de eigenaar het misschien wel prettig, als hij/ zij over 30 jaar een stuk grond met een huis terugkrijgt, in plaats van alleen de grond.

 4. Ton zegt op

  Lijkt mij niet alleen netjes, maar ook nuttig om eigenaar te informeren. Mogelijk ook e.e.a. op schrift zetten en samen ondertekenen om in de toekomst mogelijke misverstanden te voorkomen. Succes.

 5. Jacob zegt op

  De eigenaar zal conform het bestemmingsplan eerst toestemming moeten vragen voor de aan- of verbouwing. Indien u het dus niet met hem overlegt dan kan hij in de problemen geraken afgezien van het feit dat het bewuste bouwsel niet in het huur contract staat vermeldt en derhalve bij einde lease u voor de kosten komt te staan eea in originele staat terug te brengen..

 6. Peter zegt op

  Het hangt er van af wat er in het leasecontract staat.
  Meestal hoef je geen toestemming te vragen omdat de voorwaarden
  bebouwing toestaan.
  De bouwvergunning moet je zelf aanvragen en krijg je zelf op naam.
  Ik zou niet de zaken te gecompliceerd maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website