Lezersvraag: Mijn Thais rijbewijs vervalt

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
24 november 2020

Beste lezers,

Mijn Thais rijbewijs vervalt volgende maand. Wat kan ik doen? Normaal overwinteren we in Thailand maar door de toestand (corona ) zullen we jaar in België blijven.

Alvast dank voor reactie.

Groet,

Eddy (BE)

8 reacties op “Lezersvraag: Mijn Thais rijbewijs vervalt”

 1. JAN zegt op

  Ik zit in dezelfde situatie Eddy. Naar het schijnt hebben we 1 jaar de tijd om ons rijbewijs te verlengen op de normale manier zonder opnieuw theoretische of praktische tests af te leggen. Niettegenstaande moeten we dan wel opnieuw ons een internationaal rijbewijs aanschaffen omdat we wel niet meer mogen rijden met het Thaise. Gelieve mij te verbeteren als ik fout ben

 2. Peter zegt op

  Dat meen ik ook te weten.
  Mijn rijbewijs is geexpireerd in augustus jl.
  V.w.b. het aanschaffen van een internationaal rijbewijs: dat lijkt mij alleen nodig als je zelf al wilt rijden voor je het hebt verlengd. Als iemand anders kan rijden tot dat moment, is het niet nodig.

 3. Nest zegt op

  Je kan rijbewijs vernieuwen tot 1 jaar Na vervaldatum

 4. Cornelis zegt op

  Je kunt inderdaad nog tot een jaar na de vervaldatum het rijbewijs verlengen, en in beginsel mag je er intussen niet meer mee rijden.
  Echter, gedurende noodtoestand – die voorlopig nog verlengd is – blijft het verlopen rijbewijs geldig tot 15 dagen na het opheffen van die ‘emergency decree’ en mag je er dus mee blijven rijden. Zie o.a.:
  https://forum.thaivisa.com/topic/1156688-dlt-no-need-to-renew-your-driving-license-until-15-days-after-the-emergency-decree-is-over/
  Gedurende die tijd mag je er dus wèl mee rijden.

 5. Rene zegt op

  Het klopt aardig wat er gezegd woord
  En ja neem weer een internationaal rijbewijs mee voor de zekerheid
  En je moet gewoon weer opnieuw het Thaise rij examen afleggen en twee uur in het theorie kamer
  Daarna krijg je de test remmen en stoplicht reactie test dat is alles en dan krijg je je rijbewijs weer voor vijf jaar

  • Cornelis zegt op

   Bij verlenging hoef je niet opnieuw het Thaise examen af te leggen.

 6. John zegt op

  Ja je kunt tot 1 jaar na vervaldatum nog vernieuwen. En nee je hoeft niet opnieuw examen af te leggen,wel reactie test ogen en diepte test.Verder zag ik in een you tube filmpje dat je tegenwoordig een app moet downloaden waar je een afspraak moet maken.Dit kan niet meer waar je normaal altijd examen doet.Die app werkt echter niet goed ook de tai lukt het niet. De maker van het filmpje heeft het dan ook uitbesteed. Best prijzig. Succes.

 7. JCB zegt op

  Die van mij vervalt ook volgende maand. Helaas kan ik ook deze winter niet naar Thailand.

  Wanneer ik wel kan, haal ik voor de zekerheid maar een internationaal rijbewijs. Als het niet kan verlengen dan heb ik die alsnog en kan weer een nieuw Thais rijbewijs aanvragen. Als dat net zo vlot gaat als de vorige keer ben ik zeer tevreden. Toen was het nog geen 30 minuten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website