Lezersvraag: Mag je wel of niet roken op het strand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
23 oktober 2019

Beste lezers,

Ik heb gelezen dat je niet mag roken op het strand. Is dat overal zo in Thailand of alleen bij sommige stranden? Ik ga naar Pattaya, Koh Samui en misschien nog naar Koh Chang en wil toch af en toe in mijn strandstoel een shaggie kunnen draaien en roken.

Wordt er wel gecontroleerd? Want ik neem aan dat ze niet op elk strand politie hebben staan?

Groet,

Wilco


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Mag je wel of niet roken op het strand?”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Toch maar oppassen. Sinds februari 2018 verboden en kan een duur verblijf worden.

  https://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/asia/thailand/articles/smoking-ban-on-thailand-beaches/

  • Johan Combé zegt op

   OP (sommige?) stranden zijn speciale plekken waar gerookt mag worden, rook nergens anders op het strand.

 2. Jan van Bommel zegt op

  Roken op en langs het strand is in Thailand echt verboden en je kunt daar een behoorlijke boete voor krijgen.
  Wel zijn er zo hier en daar vaak heel kleine rookplekken (enigszins aan de achterkant van het strand). Je kunt daar niet lekker zitten. Vaak is het vrij krap, want je zit daar met veel andere rokers.

 3. Tak zegt op

  In Phuket verboden. Speciale rook plekken aan de boulevard. Je riskeert een boete van een pasr duizend baht.

 4. Vannut A zegt op

  Roken op het strand is verboden en er is controle er lopen mensen rond en als ze u pakken kan het u geld kosten , maar op elke plaats waar er zetels of stoelen verhuurd worden is een plaats waar men mag of kan roken en dat is niet zo ver van die plaats verwijdert .

 5. Cor zegt op

  Zoals is vertelt is het verboden te roken aan het strand ook in CHA-AM de politie loop in burgerkleding als je gepakt wordt kan het je 10.000 baht kosten
  Dus let op anders is het een duren vakantie
  Gr Cor

 6. Loe zegt op

  Er zijn bepaalde plaatsen waar je wel mag roken, maar op de meeste plaatsen niet.
  Er zal niet op ieder strand politie staan, maar als ze een buitenlander zien roken, is dat een aardige aanvulling op hun weekloon
  Een vriend van me gooide op straat in Bangkok een peuk weg en kon meteen 2000 baht aftikken.
  Stoppen met roken is gezonder en voordeliger. Als je dat niet kunt, is goed opletten de boodschap

  • Christina zegt op

   Een asbakje die je dicht kunt ik heb er zelf een in de vorm van een sleutelhanger voorkomt veel problemen en is wel zo netjes niets maar dan ook niets op de grond deponeren.
   Heb laatst in Bangkok de crew van de KLM nog een asbakje gegeven ze wisten het niet het was hun eerste reis naar Bangkok maar dat is geen excuus. Als dank trakteerde ze op koffie.

 7. R.van zegt op

  Op Samui zou het op bepaalde stranden ook niet mogen. Nu loop ik regelmatig op diverse stranden maar ik heb nog nergens een verbods bord gezien, en er wordt ook gewoon gerookt. Voor degenen die Samui een beetje kennen, politie zie je alleen als er hoog bezoek is. Dus van controlle is geen enkele sprake.

 8. Yvonne zegt op

  Beste Wilco
  Op het strand van Hun Hij wordt wel gecontroleerd en de boete is niet misselijk. Wel zijn er op het strand van Hun Hin diverse punten waar je wel mag roken. Neem aan dat dit een landelijk verbod is dus mijn advies is STOPPEN MET ROKEN

 9. Joke zegt op

  Je mag op het strand niet roken, ze hebben wel plekken aan het begin van het strand waar je mag roken. 1 minuutje lopen, dat redt je vast ;+)

 10. Jan zegt op

  Natuurlijk zou niet de pakkans door de politie bepalend moeten zijn om te roken op een plek waar dat niet is toegestaan. Respect tegenover andere gasten en de regelgeving van een land lijkt mij het enig juiste motief in de afweging hoe je te gedragen. De intolerantie van sommige rokers tegenover andere gasten en de gebruiken en bepalingen van het gastland zijn werkelijk stuitend.

 11. André Jacobs zegt op

  Moderator: Alleen de vraag beantwoorden graag.

 12. Joannes zegt op

  Januari en Februari jongst leden in Yomtien op het strand. Rook verbod in het zand. Op het wandelpad een meter van het zand mag je roken. Veel controle gezien. Maar wat erger is de Russen roken gewoon op het strand ook na te zijn aangesproken door de stand houder. De standhouder wordt ook beboet blijkt. Twee dagen niets verhuren bv.

 13. Beika zegt op

  Op het strand bij Beach Road Pattaya mag niet gerookt worden, het wordt slecht aangegeven trouwens. En ja…de boetes zijn hoog, dus maar niet doen.

 14. J.A. zegt op

  Hahaha mag dat.. Ja ja we zijn Nederlanders he….Pattaya zal er geen haan naar kraaien…De politie is ver te zoeken…Gooi gewoon uit fatsoen je afval en peuken niet op het strand….Daar gaat het om….Heb nog nooit iets gehoord van politie mbt dit soort wetten….Het mag officieel niet…maar dat betekend helemaal niets..Wetten worden amper nageleefd of uitgevoerd….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website