Beste raadgevende,

In oktober 2013 vliegt mijn familie, bestaande uit 3 personen, naar Bangkok.

Voor het transport vliegveld – hotel willen wij een taxi nemen. Kan de taxi de drie koffers verstouwen? De meeste hebben in de kofferbak een gastank ingebouwd.

Zijn er nog andere mogelijkheden?

Dank voor alle antwoorden.

Ernst

17 reacties op “Lezersvraag: Kunnen al onze koffers in een taxi op Bangkok Airport?”

 1. RonnyLadPhrao zegt op

  Je zal verbaasd zijn hoe vindingrijk de taxichauffeurs zijn. Drie
  koffers is normaal geen probleem.
  De eerste in de koffer en twee anderen naast de chauffeur, of twee in een open koffer met snelbinder en de derde naast de chauffeur.
  Lukt wel met drie koffers.
  Zorg altijd voor wat steviger koffers en liefst waterdicht of toch waterbestendig,t zeker als je van plan bent om wat rond te reizen.
  In oktober mag je je aan veel neerslag verwachten en dat zijn meestal niet van die kleine buien. Mini busjes laden de koffers dan nog wel eens op het dak dus of een waterdichte of goed inpakken is dan noodzakelijk.
  Veel plezier.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Even een aanvulling – Ga voor de meter taxi en laat je niet verleiden tot zij die aan de uitgang staan – maw gewoon doorlopen naar buiten en de rest spreekt voor zichzelf. Diegene die aan de uitgang staan zijn niet te betrouwen.

 2. brenda zegt op

  Wij zijn ook met zijn drieën met een taxi geweest van uit bangkok maar hadden maar hadden maar twee koffers mee. Er kan maar één koffer achter in en wij moesten één koffer tussen ons in is niet echt fijn. Dus drie koffers is niet te doen.
  Ik raad een mini bus taxi aan zijn over al te verkrijgen.

 3. Dennis zegt op

  Waarom geen 2 taxi’s nemen?

  Taxiritje downtown BKK zal zo’n 300 a 350 baht kosten (incl. 50 baht voor airport en tol). 2 Taxi’s dus 700 baht. Da’s per persoon 230 baht. Waar praten we over?

 4. Cornelis zegt op

  Taxi’s zijn niet allemaal hetzelfde, er rijden ook SUV-achtige exemplaren rond. Verschillende malen vanaf het vliegveld – de Public Taxi uitgang – samen met een collega en in totaal 4 koffers – daarmee ‘downtown’ gereden.

 5. Mike1966 zegt op

  mr T bellen,

  Ervaring genoeg en wij hebben goede ervaringen met hem

  Richting Pttya 1000bth stopt onderweg voor een hapje, drankje,

  Super mensen

  Succes

  • Robbie zegt op

   Goeie tip! Nu alleen nog even diens telefoonnummer erbij vermelden, dan weet ik ook waar ik naartoe moet bellen. Alvast bedankt.

 6. Rob Piers zegt op

  Op het vliegveld staan ook rgelmatig SUV meter-taxi’s waarin ruimte genoeg is en voor dezelfde prijs.

 7. Jack Metzelaar zegt op

  Je kunt Khun Jum bellen op 0830200285. Is een dame die redelijk Engels spreekt en een klein busje (Toyota) heeft. Ze rekent 500 thb voor een rit naar het centrum. Ik geloof iets van 1500 thb naar Pattaya. Ze heeft een standplaats op het vliegveld en heeft mij nooit laten staan. Je kunt zeggen dat Khun Jack haar heeft aanbevolen, dan weet zal ze het wel vertrouwen. Van belang is ook dat ze veilig rijdt.
  Groet – Jack

 8. Marc Vandeplas zegt op

  Drie grote koffers plus handbagage in een gewone taxi, lijkt mij inderdaad vrij krap. Iets duurder, maar comfortabeler zijn de minibusjes.
  Vergeet niet het telefoonnummer van uw bestemming bij de hand te hebben, want GPS of stadsplan hebben de chauffeurs meestal niet. Namen van grote hotels kennen ze vaak beter dan straatnamen.
  Een goedkoop alternatief voor de taxi, is de onvolprezen Airport Link. Zelfs met grote koffers lukt het aardig om snel en goedkoop het centrum van Bangkok te doorkruisen met deze metro vanuit de luchthaven.

 9. Jack zegt op

  Geen enkel probleem als je op het vliegveld naar de balie van limousineservice gaat dan krijg je een grote auto (Mercedes,Volvo of een grote Nissan) ik zeg het er ook even bij voor de zekerheid dat ik veel bagage heb,de limousine kost naar b.v.Sukhumvit soi 4,of Rama 4 rd. zeg maar het hele centrum 1.200 Baht.

  • Roswita zegt op

   Dan betaal je 3x teveel ten opzichte van een SUV taximeter. Ik ging altijd naar de tweede verdieping, ofwel de vertrekhal, daar komen o.a. de taximeter SUV’s aan met mensen die naar het vliegveld komen en de taxichauffeurs staan te popelen voor een vracht terug naar het centrum. Ze mogen van daar eigenlijk geen passagiers meenemen, maar het is mij altijd wel gelukt. Tegenwoordig neem ik de Airport Link. Deze is goedkoop en snel, heeft geen last van files en hij sluit aan op de Sukhumvit skyline, van waar ik snel bij mijn hotel in de buurt van Nana station ben.

   • sharon huizinga zegt op

    Roswita,
    Goed advies. Ik heb er nooit aan gedacht om buiten naar de vertrekhal te gaan om een van die taxis te nemen die zojuist passagiers naar het vliegveld gebracht heeft.
    Inderdaad, met weinig bagage, is de ‘nieuwe’ Airport Link bijzonder aanbevolen. Verreweg de snelste en goedkooopste manier om in het centrum van Bangkok te komen.

    • RonnyLadPhrao zegt op

     Eigenlijk begrijp ik jullie toch niet.

     De luchthaven heeft een systeem ingesteld om een zekere mate van veiligheid te garanderen voor het vervoer van aangekomen passagiers naar hun bestemming.
     Goed dit systeem kost je 50 Bath dacht ik (weet het niet zeker omdat mijn vrouw dat regelt), maar je krijgt er een zekere garantie voor terug, o.a. dat de taxichauffeur je voor de officiële prijs naar je bestemming brengt.
     Indien er iets gebeurt, of de chauffeur wil je tijdens of na de rit oplichten, weten ze steeds welke taxichauffeur met je onderweg was en naar waar, en dus is de verantwoordelijke snel te achterhalen bij misbruik..

     Maar neen hoor, We hebben een veel beter idee.
     Laat ons naar de vertrekhal gaan en die 50 Bath uitsparen (dat is een maaltijd in Thailand !!!) , maar wel het risico lopen dat je opgelicht wordt.
     En dan zijn de poppen hier weer aan het dansen want…. ik werd opgelicht aan de luchthaven.

     Of denk je echt dat aan de vertrekhal alleen “eerlijke” taxi’s aankomen ?

     Goed jullie doen maar, en ik zeg niet dat je zal opgelicht worden maar waarom dat risico lopen…. nu ja – het zal wel aan mij liggen zeker….

 10. bart zegt op

  Het hangt er vanaf …. waar je hotel gelegen is in bangkok , maar het voordeligste is dat je de metro neemt . Voor 3 euro ben je met zen alle in het centrum van bangkok ….. Rijden van 6.00 smorgens tot middernacht …. als je in Suvarnabumi naar beneden gaat train to city …. in een 20 min sta je in het centrum van Bangkok .

  Met de taxi doe je er veeel langer over , door het hectiscche verkeer in Bangkok .

  Ook ideaal voor je uitstappen te doen als je in bangkok verblijft …. veilig , snel , goedkoop !!

  VEEL PLEZIER !!!

 11. sharon huizinga zegt op

  Het hangt uiteraard grotendeels af van de maten van de drie personen en de koffers met de handbagage. Ernst vraagt naar de bekende weg want hij weet al van de aanwezigheid van een gastank in de achterbak van sommige taxis. Dan neem je toch een taxi zonder een gastank in de achterbak! Er staan ongeveer 400 lege taxis te wachten buiten en een verdieping lager dan de aankomsthal van Suvarnabhumi. Dus keus genoeg.

 12. Ernst zegt op

  Beste lezer,
  Sorry, eerst nu kwam ik bij de antwoorden die jullie op 23 april gaven. Iedereen wil ik alsnog bedanken voor de genomen moeite.
  Een ander transportmiddel is de Airport Express Bus. Deze stopt direct voor ons hotel.
  Met vriendelijke en dankbare groeten,
  Ernst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website