Beste lezers,

Ik wil mijn vriendin voor 3 maanden naar Nederland halen. Is het mogelijk om haar in Nederland te laten vaccineren tegen corona?

In Thailand is het de vraag wanneer ze ingeënt kan worden. Daar wordt alleen maar over inentingen gepraat, maar weinig gedaan.

Groet,

Ruud

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.33/5. From 3 votes.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Kan mijn Thaise vriendin in Nederland worden gevaccineerd?”

 1. Harm zegt op

  Nee Ruud is niet mogelijk tenzij zij is ingeschreven en een burgerservice nummer heeft maar ik maak uit jouw verhaal op dat zij woonachtig is in Thailand dus nee niet mogelijk
  Heb deze vraag onlangs bij mijn huisarts neer gelegd en die heeft eea nagezien en verwees mij door naar de GGD deze kwam met bovenstaand antwoord.

  mvg harm

 2. S zegt op

  Ruud, zover ik weet moet je een bsn nummer hebben om ervoor in aanmerking te komen.

  Of je kan het rivm mailen en daar je vraag stellen

  • VMKW zegt op

   Vraagje: mijn Thaise vrouw en ik zijn beiden uitgeschreven in Nederland maar zij is – net als ik uiteraard- wel in het bezit van een BSN nummer omdat ze 17 jaar in NL heeft gewoond……..Komen wij in aanmerking voor een vaccinatie? Eer we hier aan de beurt zijn zal het op zijn vroegst medio 2022 zijn kijkend naar de huidige voortgang 🙂

   • Cornelis zegt op

    Zie mijn reactie hieronder. Er zijn mogelijkheden

 3. TheoB zegt op

  Zie voor antwoorden op jouw vraag ook: https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-kan-een-thai-op-vakantie-in-nederland-zich-hier-laten-vaccineren/

 4. Jos zegt op

  Als het niet via de officiele weg kan krijgen, dan zou ik met de huisarts bellen of er voor haar prullenbak vaccins over zijn.

 5. Cornelis zegt op

  Ja, dat kan wanneer ze langer dan een maand in NL is. Ik citeer het volgende vanui
  https://www.hetcak.nl/regelingen/buitenland/het-laatste-nieuws/verdragsgerechtigden-corona-vaccinatie

  Vaccinatie voor mensen langer dan 1 maand in Nederland zonder paspoort of zonder BSN
  Bent u langer dan 1 maand in Nederland en heeft u geen BSN of DigiD? En bent u geboren in 1955 of eerder? Dan kunt u zich melden bij uw eigen ambassade in Nederland. De ambassade geeft u een telefoonnummer, waarmee u zich kunt aanmelden voor vaccinatie.

  Neem uw paspoort mee naar de afspraak voor de corona-vaccinatie. En zorg ervoor dat u lang genoeg in Nederland blijft voor een eventuele tweede prik.

  • Peterdongsing zegt op

   Beste Cornelis,
   Ik lees net de link die je hierboven vermeld.
   Hierin staat duidelijk dat een BSN nummer nodig is.
   Dus een Thai(se), krijgt er geen.

   • Cornelis zegt op

    Dan lees je toch niet goed – zie het citaat hierboven in mijn reactie, uit de betreffende tekst.

 6. afjager@home.nl zegt op

  Ingeschreven zijn in de burgerlijke stand ,bsn nummer en paspoort hebben.

  • Cornelis zegt op

   Nee, zie boven. Er zijn uitzonderingen.

 7. WimD zegt op

  Hallo Ruud.

  Zoals Cornelis schrijft, het kan wel. Even de hele bladzijde van zijn link lezen. Er zijn wel een aantal criteria zoals geboortejaar.

  Succes

 8. John mak zegt op

  Vaccinatie voor corona kan ook voor mensen welke geen van nummer hebben Maar wel een email adres hebben. Ik heb zelf met de GGD gebeld en uitgelegd dat het gaat om een persoon welke hier lang woont maar niet officieel. GGD heeft alleen een postcode en het paspoort nummer nodig plus email. Als de persoon in de juiste leeftijds categorie valt kan er een afspraak worden gemaakt.

 9. Hennie zegt op

  Ik laat mijn vriendin overkomen in Oktober.ik heb het nagevraagd bij de GGD voor vaccinatie in Ned..
  Als ze een burgerservicenummer heeft en geldig legitimatiebewijs, kan ze zo een afspraak maken. Gratis.

 10. Bert (EC) zegt op

  Het is in Nederland wel mogelijk voor Thai die langer dan 1 maand, doch korter dan 4 maanden in NL verblijven en geen BSN-nummer hebben. Zij kunnen zich met hun paspoort in 19 gemeenten in NL laten registreren (inschrijven) in de Registratie Niet-ingezetenen (RNI). Dat duurt circa 10 minuten en dan krijgen zij een uittreksel met nummer van hun inschrijving mee. Zij kunnen dan een toestemmingsverklaring invullen en achterlaten, zodat de de overheid ze kan bereiken via een emailadres om te informeren voor de mogelijkheden om een afsrpaak te maken voor vaccinatie. Waarschijnlijk kan er na inschrijving met het nummer ook al gebeld worden met de GGD voor het maken van een afspraak, maar dat weet ik (nog) niet zeker. Dit alles is te vinden op internet: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 – Vaccinatie tegen het coronavirus – Vragen en antwoorden over coronavaccinatie – Aanpak – Ik ben tijdelijk in Nederland. Kan ik in Nederland een coronavaccinatie krijgen? – Vaccinatie voor mensen langer dan 1 maand in Nederland zonder paspoort of zonder BSN.

  • Cornelis zegt op

   https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/tijdelijk-in-nederland-coronavaccinatie-in-nederland


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website