Beste lezers,

Weet iemand of een Thaise staatsburger die 90 dagen op vakantie is in Nederland, zich in Nederland kan laten vaccineren? Zo ja wat is dan de procedure en wat zijn de kosten?

Groet,

Ger

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 1.00/5. From 2 votes.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Kan een Thai op vakantie in Nederland zich hier laten vaccineren?”

 1. Christiaan zegt op

  Een vreemde vraag aan ons. Het lijkt mij, dat je met deze vraag de Nederlandse autoriteiten moet raadplegen.

 2. Laksi zegt op

  Tja Ger,

  Zal het niet verstandiger zijn, zelf met de GGD contact op te nemen.
  Dan hoor je het uit eerste hand.

  Groetjes.

  Enne, ik ben net weer terug uit Thailand, het ging perfect, geen enkel probleem gehad.

  • willem zegt op

   Het gaat om een Thaise staatsburger. Voor een Nederlander met BSN absoluut geen probleem.

 3. Jim zegt op

  Nee dat is op dit moment niet mogelijk. Het kan alleen voor mensen die een bsn nummer hebben en ingeschreven staan in Nederland.

  • Sjoerd zegt op

   Niet geheel juist: Nederland gaat ook alle buitenlanders die op schepen werken en even in Nederland zijn, vaccineren. Hier op vakantie is een ander verhaal…

   • Sjoerd zegt op

    …die zeevarenden krijgen het Jansen-vaccin, want dan maar 1 prik nodig.

  • Prawo zegt op

   Misschien kan betrokkene als deze hier is van deze regeling gebruik maken https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/vaccinatie-van-daklozen-illegalen-en-asielzoekers-begint-eind-mei-met-vaccin-van-janssen~bfeb1524/

 4. Merel zegt op

  Lijkt me niet.

  Weet wel dat je in Dubai terecht kunt. Misschien een vlucht met emirates boeken met een stopover in Dubai en dan daar de vaccinatie halen.

 5. john koh chang zegt op

  voorlopig zal men alleen nederlanders en andere aan nederland gebonden / werkenden willen vaccineren. Heeft men al de handen aanvol. Overigens is er een 0800 nummer waar je je kunt melden en ook kunt informeren wat wel en niet mogelijk is. 0800-7070 .
  Dat nummer kun je alleen gebruiken als je een digiD hebt . Is vanuit het buitenland niet te benaderen.

  • Wim zegt op

   Ik heb in Thailand via “skype out ” het nummer van de GGD +31 800 7070 gebeld. Glasheldere verbinding. Na 22 minuten in de “wacht ” ( kost 22 x 6 cent ) aardige meneer aan de telefoon en afspraak gemaakt op de dag dat ik in Nederland zou aankomen. Alhoewel ik ben uitgeschreven van uit Nederland, geen enkel probleem en op de dag van aankomst gelijk mijn Pfizer gehad. Dik in orde en helemaal blij.

   • willem zegt op

    Klopt. Maar u bent Nederlander. In dit onderwerp gaat het om een Thaise staatsburger die zich in Nederland wil laten vaccineren.

 6. Stan zegt op

  In Amerika had het wel gekund heb ik begrepen. Er worden in Thailand vaccinvakanties aangeboden naar de VS. Genoeg rijke Thai die daar een paar 1000 dollar voor over hebben. Kijkend naar de rest van het land moeten zij zich schamen!

  • Bart zegt op

   Ja Stan, het is algemeen geweten en gekend dat als je rijk bent er heel wat meer deuren open gaan t.o.v. van de gewone werkmens.

   Is dit een schande? Ik weet het niet. Misschien moet je maar eens stilstaan wat je zelf zou doen in een gelijkaardige situatie. Een leuke trip naar N.Y. en een vaccin erbij. Ik zou het ook wel doen. Jij niet?

 7. Harry Romijn zegt op

  T.z.t zal je je kat nog kunnen laten vaccineren, doch de komende tijd zullen in NL geregistreerd woonachtigen nog wel even voorgaan; helemaal als er nog een 3e vaccinatie eind van dit jaar nodig mocht blijken. Nu, als Jim al schreef, heb je een BSN nummer nodig en in NL ingeschreven staan. Zelfs als NL-er, uitgeschreven, zal het een kwestie van “achteraan aansluiten” zijn.

 8. william zegt op

  Jim heeft het antwoord al gegeven,maar er zijn nog wat situaties.

  https://rijksvaccinatieprogramma.nl/wie-komen-er-voor-het-rijksvaccinatieprogramma-aanmerking

 9. TheoB zegt op

  (Heel) Misschien is https://www.prullenbakvaccin.nl een mogelijkheid


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website