Beste lezers,

Sinds anderhalf jaar bezit ik een driekamer condo in Jomtien. Mooie plek en uitzicht op zee. Omdat ik er eigenlijk maar drie a vier maanden per jaar verblijf wil het voor de overige maanden verhuren aan toeristen. Als dit goed loopt wil ik nog een condo er bij kopen om zo wat rendement te maken.

Mijn vraag is zijn er andere Thailandbloggers die daar ervaring mee hebben? En valt er van te leven? Hoe pak je zoiets aan? Wat kan je aan huur vragen? Kan je daarvoor terecht bij een verhuurorganisatie. Wat voor ervaringen heb je daar mee?

Erg bedankt voor je reactie.

Met vriendelijke groet,

Evert

16 reacties op “Lezersvraag: Kan ik rendement maken op verhuur van mijn condo aan toeristen?”

 1. amper zegt op

  Pattaya staat vrijwel leeg in het low-season-en ik veronderstel dat jijzelf vooral ook in high-season daar bent-dus een nogal geflatteerde kijk hebt op de drukte.
  denk aan wat ook hier al zo vaak is genoemd; de Russen. Tref je graag een gesloopt aprtmt aan na je terugkomst?
  Sites die dit bemiddelen: airbnb en wimdu. Neem eens een kijkJe op wat er zoal te huur staat-en lees ook de bijkomende regels hier en daar.
  Heb je een vertrouwd en betrouwbare tussenpersoon ter plekke??

 2. m.mali zegt op

  Inderdaad een vriend van mij in Hua Hin regelt ook verhuur van woningen en had een vrijstaand huis verhuurd aan Russen…..
  Op dat dag voordat zij zouden vertrekken, werd een afspraak gemaakt voor het betalen van de elektra enz enz….
  Echter ze kwamen niet opdagen en bij controle bleek inderdaad het huis met een enorme puinhoop te zijn achtergelaten en men had dus niet de rekeningen betaald…
  Dus bezint eer gij begint…..met het verhuren van uw Condo……

 3. BA zegt op

  QSP Workgroup in Jomtien daar huurde ik mijn appartement altijd. Die zitten tegenover Jomtien Plaza, achter Thrapraya Road richting beach road, achter de Flying Dolphins bar. Ik weet alleen niet waar je zelf zit. Weet wel dat kamerhuur daar ongeveer 1200 per dag was voor een appartement met 2 slaapkamers, 3 slaapkamers afhankelijk van locatie zou nog wat meer op moeten leveren. Maar weet niet of hun alleen Plaza doen. Het was altijd een beetje hit miss omdat de huren altijd een beetje hetzelfde waren maar het ene appartement veel beter ingericht was als het andere. Uiteindelijk een knappe gevonden en vroeg altijd om die zelfde, met LCD TV, nette sofa etc etc.

  Ik weet niet of er nog veel commissie op zit en dergelijke voor die prijzen. Wel dat ik meestal geen moeite had om hetzelfde appartement te bemachtigen dus ze staan niet echt in de rij om te huren denk ik.

  Wil je dus vaste huurders aantrekken dan moet je je denk ik wel onderscheiden, maar ik ben geen vastgoed specialist.

  Verder weet ik niet of je vermogen in Euro’s hebt, maar ik zou dan ook het beleid omtrend de Baht en de euro in de gaten houden, als je een condo koopt met de EUR/THB op een dieptepunt kan je beetje rendement uit huur wel eens in een hele dikke min veranderen. Verder blijven ze maar bijbouwen en word het minder druk in Jomtien/Pattaya naar mijn idee, dus ik weet niet of dat wel zo goed is voor de huurmarkt.

 4. Daniel Drenth zegt op

  Evert,

  Gezien ik 4 maanden naar Thailand ga ben ik nog opzoek naar een appartement. Misschien kan ik iets voor je betekenen. Je kan me bereiken via infoATdanieldrenth.nl

  Alvast bedankt

 5. Rick zegt op

  Ik zou dan ook vooral mensen uit je omgeving die je kent en vertrouwd dit nieuws laten delen en misschien komen daar wel wat verhuren uit.
  Een advertentie op marktplaats zetten te huur in Jomtiem Thailand en dan de namen van degene die reageren eens op google checken, om te zien wat voor een vlees je in de kuip hebt is ook een optie.

 6. cor duran zegt op

  Het toeval wil, dat mijn vrouw en ik in de maand februari 2014 voor drie weken een appartement zoeken in Jomtien. Misschien wil je bekijken of de mogelijkheid aanwezig is dat we je huidige appartement dan kunnen huren, Wij horen graag van je

  groet Cor en Wilna Duran Hardinxveld Giessendam

 7. Frank zegt op

  Weet waar je aan begint; zoals eerdere comments al zeggen staat er erg veel leeg en waarom zouden ze dan jouw appartement boven die van een ander verkiezen?
  1 lokatie
  2 luxe afwerking en inrichting
  3 prijs
  Het is niet moeilijk om een appartement te huren, zeker niet in het laagseizoen. Pattaya is helaas zo volgebouwd dat er een overschot is en de concurrentie groot; kijk maar eens goed om je heen als je er doorheen rijdt. Bedenk dus goed wat jij je op je hals haalt, want in de tijd dat je er niet bent moet het ook onderhouden worden en zelfs hersteld als er iets kapot is. Het zijn zeker niet de gouden bergen die je beloofd worden door de makelaars. En schat de verhalen van ‘vrienden’ in Pattaya goed in; ze maken allemaal zogenaamd dikke winsten, maar in het echt is het veelal schrapen om het jaar goed door te komen. De beste markt is nog altijd je vrienden- kennissenkring, omdat je dan tenminste weet wat je in huis haalt.

  Frank

 8. Joannes zegt op

  Dag Evert,
  zoals Daniel Drenth voor een tijdje naar Thailand wil heb ik dezelfde interesse.
  U bent zelf 4 maanden in eigen condo schrijft U. Welke maanden zijn dat?, omdat deze maanden dan uitgesloten zijn/worden van huren ervan.
  Een berichtje hierover zou welkom zijn. De mogelijkheid hiertoe is via e-mail adres: [email protected]
  In afwachting ervan en met vriendelijke groet, Joannes

 9. Bert van Hees zegt op

  Wij verhuren een appartement in Patong Beach (Phuket). Behalve een eigen website bieden wij ons appartement aan via Micazu, Atraveo en IHA.
  Dit zijn allen verhuurorganisaties, die een zeker percentage van je huuropbrengst vragen en dus niets kosten, als zij geen verhuurder aanbrengen.
  Wellicht is dit iets voor je. Succes in ieder geval.

 10. leny zegt op

  Welke periode wil je het verhuren ? wat zijn ongeveer de kosten? want er zijn best wel mensen die een appartement willen huren (zoals ik b v) en ook mensen die je kunt vertrouwen als je maar goed oplet aan wie je het verhuurd

 11. Peeters zegt op

  Ik kan je alleen onze ervaringen op Koh Samui meedelen. Wij hebben een paar jaar niet verhuurt maar als je zoals ons maar 2x per jaar ter plaatse bent gaat de leegstand je nog meer problemen bezorgen dan wanneer je zou verhuren.
  Probeer eens op Flipkey.com of homeaway.com te adverteren. Het kost je wel wat maar je kan uiteindelijk zelf kiezen aan wie je verhuurt. Als je met een plaatselijke agent werkt heb je daar veel minder vat op. Zelf verhuur ik altijd met een aantal diensten inbegrepen zoals bed & bad linnen, 2x wekelijks huisreiniging, electriciteit etc…. Hierdoor krijg je in ons geval 2 à 3x per week toegang tot je eigendom en kan je met de huismanager afspreken om je op de hoogte te brengen als het fout zou lopen. Een betrouwbare huismanager die zorgt voor een goede communicatie met de huurders is héél belangrijk. Een eigen website(www.villadecor.net) kan ook veel vertrouwen geven aan de potentiële huurders. Als je er iets van wilt maken ga je er ook wel wat tijd moeten insteken!!! Zelf is onze villa een 4-tal maanden per jaar verhuurt en dat inkomen gaat volledig op aan onderhoudswerkzaamheden etc…. maar dat maakt wel dat het huis nog in prima staat is.

 12. Eveline zegt op

  Ik ben een alleen staande dame gepensioneerd en hou van netheid…dus geen vrees voor verontreinigeng
  zoek een appartementje met lift of gelijkvloers voor de wintermaanden voor 3 maanden vanaf Januari tot eind maart
  Of Oktober tot eind December
  mogelijk neem ik mijn klein huisdier mee…een kleine yorkchire van 9 jaar netjes en proper…bijt niets kapot
  Hebt u foto’s van de Condo en waar is deze gelegen?…Pataya of Jomtien?
  Hoeveel bedragen uw huurprijzen?
  Ik ben bereikbaar op …[email protected]
  Laten jullie mij iets weten a.u.b.?
  Groetjes
  Eve

 13. yon zegt op

  hallo evert,
  ik ga binnenkort weer voor 8 maanden naar thailand,
  ik wil ,t wel huren,
  grt

  • Evert zegt op

   Bedankt, maar lees eerst even mijn reactie.

 14. piet zegt op

  Laat in iedergeval het beheer over aan bekende en vergeet niet borg te laten betalen .
  Heb zelf appartement verhuurt en het is jammer,maar men maakt er vaak gebruik van als beesten, niet in alle gevallen doch verhuur zeker niet voor lage prijs
  En niet aan mensen met jonge kinderen; die van mij doen niks! ; betekend nx goeds meestal !
  Ook zoiets mijn meisie maakt echt goed schoon; betekend iets anders dan in Nederland:(

  Reken vaste schoonmaak kosten of men het nu wel of niet”schoon” achterlaat.

  Mischien klinkt het allemaal wat negatief, maar is helaas vaak de waarheid gebleken.

  Succes met de verhuur.

 15. Evert zegt op

  Beste lezers,

  Bedankt voor jullie reacties en het heeft mij ook een beetje overdonderd. Ik ben nog niet zo ver dat ik mijn condo al in de verhuur gooi. Eerst moet ik nog veel zaken regelen zoals een prijs bepalen, huurcontract en iemand die zorgt voor sleuteloverdracht, borgsom, enzovoorts.

  Maar als dat achter de rug is zal ik mij weer melden.

  Ik zal de verhuurorganisaties die jullie noemen eens gaan bekijken.

  Nogmaals dank voor de vele reacties.

  Evert


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website