Beste lezers,

Ik heb een domme grote fout begaan. Na een lovestory die te mooi bleek om waar te zijn, kwam ik er achter toen ik weer thuis was, dat ik flink in de maling was genomen(eigen schuld, dikke bult).

Nu was ik zo kwaad, dat ik 2 pikante foto s van haar via messenger facebook naar een paar vrienden van haar heb gestuurd. Uiteraard is ze woest en beledigd.

Nu bedenk ik me dat als ze aangifte zou doen bij de politie, ik nog wel is problemen zou kunnen krijgen op het vliegveld van BKK, waar ik binnenkort weer ben. Overigens zegt ze van niet, omdat ze geen problemen wil.

Ik weet dat prostitutie zogenaamd verboden is in Thailand, en heb de bewijzen dat ze het gedaan heeft. Bankafschriften, foto,s en filmpjes die gestuurd zijn door haar. Maar goed, ik ben farang, zij een local dus zal eerder geloofd worden.

Dus nu weet ik even niet wat verstandig is. Wegblijven voorlopig? Veel vrienden van me lachen er om, zijn echte Thailandgangers en zeggen dat de politie er niets mee doet en om lacht.

Ik heb nog nooit ellende gehad met justitie, dus wat is het beste om te doen om problemen te voorkomen.

Groet,

Jag

17 reacties op “Lezersvraag: Kan ik problemen met de politie krijgen als ik Thailand binnenkom?”

 1. stevenl zegt op

  Het is erg onwaarschijnlijk dat ze de contacten heeft die nodig zijn om jou problemen op het vliegveld te4 bezorgen. Ik zou wel proberen om haar omgeving te mijden.

 2. Daniël M. zegt op

  Beste Jag,

  Je hoeft zelfs helemaal niks verkeerd te doen om problemen te krijgen met de politie. Dit is een zeer recent bewijs: https://www.thailandblog.nl/leven-thailand/lezersinzending-woede-om-corrupte-politie-agenten-bij-alcoholcontrole-in-pattaya/

  Nu ter zake: het (mannen)leven zit vol verleidelijke valkuilen. Zeker in Thailand. Jij komt uit voor jouw verhaal. Velen doen dat niet. Dus denk dan zeker niet dat je de enige bent. Integendeel zelfs. Nee, ik heb dat gelukkig niet voorgehad.

  Wat valt er onder het begrip prostitutie in Thailand? Ik ben ervan overtuigd, dat men dat in Thailand zeer ruim kan interpreteren.

  Dit verhaal als voorbeeld:

  Vele alleenstaande mannelijke ‘vakantiegangers’ zorgen ervoor dat ze in Thailand niet alleen op reis zullen gaan. Dus gaan ze eerste daten via internet. In Thailand ontmoeten ze dan die ‘knappe dame’, waarmee ze dan in Thailand ‘rondreizen’… Leuk gezelschap, ‘zeer nuttige gids’ overdag en zeer waarschijnlijk ook ‘zeer goed gezelschap in bed’. Hier zal waarschijnlijk ook een belletje rinkelen: ben je op dat punt ‘zo close’ geworden met die dame, dat je ermee ‘een relatie’ aangaat? Of biedt ze hier haar ‘vriendschappelijke diensten’ aan. Want als ‘rijke farang’ betaal je haar hiervoor: haar logies, haar eten, haar verplaatsingen… Na de vakantie blijken ‘de menigsverschillen’ te groot te zijn ‘om de relatie verder te zetten’…
  Hier moet ik toegeven, dat ik ook zo een korte relatie gehad heb in de eerste jaren dat ik Thailand bezocht had. Ik gaf haar bovendien ook geld voor ‘kinderopvang’, want iemand moest tijdens haar reis voor haar dochtertje zorgen, die bij oma verbleef… En ja, ik heb ook pikante foto’s van haar gekregen, ‘gemaakt door een vriend van haar’…

  Nu komt de vraag: is die dame een prostituee of niet? Waar ligt de grens? In mijn geval beschouw ik het achteraf eigenlijk een (zeer klein) beetje wel…

  Maar ik mis toch een aantal details om uw vraag volledig te kunnen beantwoorden: wat heb je vastgesteld toen je terug thuisgekomen was? Had ze meer relaties? Heeft zij gestolen? Had jij haar ‘verkeerd begrepen’? Of was het iets anders?

  Je kunt misschien best haar omgeving vermijden. Maak niet bekend wanneer je terug in Thailand bent. Thais kunnen erg ver gaan als het om wraak gaat.

  Misschien zal ze niks doen: Thais vermijden (direkte) konfrontaties om gezichtsverlies te vermijden. Anderzijds kunnen ze zeer gevoelig zijn en dus mentaal gekwetst, wat dus gezichtsverlies inhoudt.

  Eigenlijk kan ik ook een beetje lachen, want je hebt bewijzen van haar: van de foto’s en de filmpjes kun je nog nagenieten van haar 🙂 Hopelijk heeft ze niets van jou…

  Ik wens je toch nog vele aangename momenten in Thailand. Maak er het beste van!

  Vriendelijke groeten,

  Daniël M.

 3. pieter zegt op

  Zal niks gebeuren; zodra zij naar de politie gaat moet ze de foto’s als bewijs laten zien ……..wat denk je ? gaat niet gebeuren en zo ja echt niks loos, maar zij zal ze zeker niet laten zien !!

  Blijf wel ff uit haar omgeving vandaan
  Veel plezier op je volgende reis en leergeld heb je al betaald 555

 4. Karel 2 zegt op

  Dat jij onder problemen uit zou kunnen komen door te dreigen haar aan te geven bij de politie omdat zij prostituee geweest is, is kansloos. Als je daarmee dreigt dan verhoog je de kans dat zij jou aangeeft wegens het verspreiden van haar naaktofoto’s… dan heb je echt een probleem. Thailand heeft strenge wetten betreffende misbruik/laster/smaad via internet.

  Ik zou echter zeer wantrouwig zijn betreffende “Overigens zegt ze van niet, omdat ze geen problemen wil.”
  Wellicht heeft zij al aangifte gedaan, ze zegt dat ze dat niet gedaan heeft en hoopt daarmee dat jij weer naar Thailand komt. Jij wordt gearresteerd en vervolgens wil zij de aangifte vast wel intrekken voor een half miljoen bahtjes.

  Zie hier een praktijkgeval: https://forum.thaivisa.com/topic/1007842-frenchman-arrested-over-posting-nude-photos-of-ex-thai-girlfriend/#comments
  Deze snoodaard plaatste ze publiekelijk, op haar tijdlijn. Daarnaast had hij haar account gehackt, ook strafbaar.
  Dat is tweemaal een graadje erger, maar wat jij gedaan heeft is in principe strafbaar.

  Kortom: ik denk dat je wel degelijk een probleem hebt! Zij heeft haar lichaam verkocht voor geld, nu kan zij met een aangifte proberen veel meer verdienen. Kleine moeite! En 50% commissie voor de politie.

 5. ruud zegt op

  Bewijzen van prostitutie betekenen weinig in Thailand.
  En bewijzen van prostitutie hebt u alleen maar, als u kunt aantonen dat u geld hebt betaald voor het hebben van Sex.
  Anders hebt u geen poot om op te staan.
  En ik betwijfel of de politie zich geroepen zou voelen die prostitutie te vervolgen, zelfs als u het kunt bewijzen.

  Waarschijnlijk kunt u in Thailand vervolgd worden voor doe foto’s, misschien zelf met de computer crime act.
  Aan de andere kant hebt u uw misdaad in het buitenland (van uit Thailand gezien) gepleegd en het is de vraag, in hoeverre dit in Thailand strafbaar is.
  Misschien is wel een civiele procedure mogelijk voor het aantasten van haar eer.

  In hoeverre u het risico loopt om aangeklaagd te worden kan niemand u voorspellen, dat hangt volledig van de betreffende dame af.

  • Karel 2 zegt op

   Natuurlijk is een dergelijke misdaad vanuit het buitenland begaan jegens een Thaise inwoner strafbaar in Thailand.

   Jag doet er verstandig aan de dame duidelijk te maken dat hij nooit meer naar Thailand komt.

 6. John Chiang rai zegt op

  Afgezien dat niet iedere prostituee meteen een garantie is dat elke Lovestory in de breuk gaat,moet je deze mogelijkheid natuurlijk wel in je achterhoofd hebben.
  Om als gekrenkte dan achteraf pikante foto’s van haar via messenger aan haar vrienden te versturen,lijkt mij toch tenminste wel erg onvolwassen.
  Zelfs jou haast dreigende aangifte van haar wettelijke overtreding,in het geval dat je zelf moeilijkheden zou kunnen krijgen in BKK, wijzen hier nog meer op.
  Eerst welwetend,zo je schijft van een z.g.n. prostitutie verbod gebruik maken,en dan de beledigde spelen en aangifte doen bij de politie van haar eenzijdige overtreding.
  Eenzijdig omdat je bij weten van dit verbod,tenminste een gevoelde medeschuld te verantwoorden hebt.

 7. Alex zegt op

  Het gaat er niet om of jij aantoont of zij een prostituee is of niet, maar het gaat om het feit dat jij pikante foto’s van haar hebt verspreid aan derden, via facebook messenger. En dat is in Thailand verboden!
  Je mag niemand te schande maken in Thailand, geen verwijten maken, beledigen, of beschuldigen.
  (Je mag zelfs geen alcohol merk, fles o.d. op facebook plaatsen)…
  Als zij, of haar vrienden, hierover een klacht indienen, zou je wel eens een probleem kunnen hebben.
  De richtlijnen voor Social Media kunnen hier in Thailand heel strikt worden gehanteerd.
  Het hoeft niet, maar het kan wel!

 8. Dieter zegt op

  Van de politie zou ik niet bang zijn. Wel van haar familie en kennissen. Uit de buurt blijven.

 9. l.lagemaat zegt op

  Een leuke reactie waar ik om moest lachen.

  Je hebt kennelijk ook een klein beetje prostitutie?!

  Gelukkig bestaat volgens politiechef Apichai Kroppetch geen prostitutie in Thailand!
  Iedereen kan weer rustig gaan slapen!

 10. Jacques zegt op

  Prostitutie is niet zogenaamd verboden, maar totaal verboden. Er wordt wisselend tegen opgetreden, maar doorgaans niet moeilijk om gedaan. Het is een groot theaterstuk wat zich afspeelt, terwijl het toch een serieuze zaak is. Maar nogmaals er zijn wel mensen, ook prostituees opgepakt en gestraft hiervoor. Een van methodes die werd gebruikt was door uitlokking van een prostituee naar een hotelkamer en daar dan na een begin van uitvoering en bedrag bespreken vervolgens kenbaar maken dat men van de politie is. Ook bij dronken en trammelant makende situaties ‘s-nacht in een hotel ter plaatse geroepen politie, kon wel eens tot aanhoudingen lijden. Maar nogmaals het komt niet vaak voor en velen verdienen eraan, ook corrupte politieagenten. Zoals de anderen al vermelden zijn die foto’s uw probleem en wat is wijsheid. Ik denk voorlopig maar weg blijven uit Thailand en zeker bij de plekken waar die dame vertoefd. Er zijn nog zat andere Aziatische landen, waar men voor weinig geld prostituees vindt en de palmbomen zien er overal het zelfde uit.

 11. Erwin zegt op

  Dit is nu iets wat je niet meer kan terugdraaien. Zou het risico niet nemen de kans dat ze daadwerkelijk iets met die foto’s heeft gedaan lijkt me zeer klein. Mijn advies voorlopig niet naar Thailand gaan je weet nooit hoe dat zal aflopen, en Thailand is nu een van de landen waar je geen problemen wil hebben. Zijn genoeg andere leuke landen sterkte.

 12. J.A. zegt op

  De wetten omtrent laster gelden niet als je kan bewijzen dat het waar is..Dus als u kan bewijzen dat zij prostituee is en haar diensten aan u heeft aangeboden ( wat me moeilijk lijkt) , dan geld die wet niet. Echter is er dan nog wel het feit dat u beide een strafbaar feit hebt begaan ( het huren van de dame en de dame die zich verhuurd)…ik betwijfel ten zeerste dat zij bij de politie aangifte gaat doen en ook dat de politie hier ook maar iets mee doet, mocht zij dat wel doen..Dan graaft ze nl. ook haar eigen graf. PLus de politie zal geld willen zien van haar waarschijnlijk voordat ze ook maar iets doen. Persoonlijk bluf ik elk dreigement hier in Thailand af met de stelling dat ik meer geld heb ( wat meestal het geval is ) en meer macht kan uitoefenen op de autoriteiten mocht dit nodig zijn..En dat ik wel wil zien wie er aan het langste eind trekt in zo’n geval….Maar daarnaast gezegd…Die foto’s plaatsen was dom…Thai zijn zeer wraakzuchtig een eer gevoelig….Die kunnen zeer onredelijk en extreem reageren op ook maar de kleinste zaken….Succes ermee.. Ik zou gewoon lekker vliegen….Je gaat echt niet jaren de bak in….Er komt in het ergste geval hooguit een vergoeding bij kijken om de dame schadeloos te stellen….Want dat is waar alles hier om draaid…..

 13. Stefaan zegt op

  Jag,

  Heb je al excuses aangeboden? Kan nooit kwaad, als het oprecht is.

  De kans is klein dat je problemen krijgt bij Immigration of met de politie. Dames die de schreef bewandelen zijn gefocust op centen. Met aangifte doen verliest ze tijd, moet opbiechten, wordt scheef bekeken door politie en kan zelf in de problemen komen.

  Zelfs al is de kans klein dat je in de problemen komt, niemand hier kan je zekerheid geven.
  Wat ik wel weet : vanaf nu zal je anders aankijken t.o.v. Thaise Politie en Thaise dames.

 14. Roel zegt op

  Achter de glimlach schuilt het grote gevaar. Ze zijn ondoorgrondelijk.
  Belangrijk is echter wel je hebt foto,s verstuurd naar haar vrienden kring zeg jij, dan heeft ze gezichtsverlies gekregen van die mensen en dat doet heel zeer voor een Thai en dat kunnen en willen ze vaak wreken.

  Wat raadzaam is weet ik ook niet, zal in ieder geval excuus aanbieden aan haar maar ook aan degene die je hebt gestuurd en vragen of ze dat willen verwijderen en dat de vrienden niet boos moeten kijken naar haar maar naar jouw.

  Succes

 15. Siamees zegt op

  Excuses aanbieden zal niet meer helpen, ze heeft haar gezicht verloren.
  Trouwens ze kan de politie ook gewoon vertellen dat haar ex vriendje gewoon naaktfoto’s van haar geplaatst heeft. Zij is een Thaise en jij maar een farang, volgens de Thaise denkwijze.
  Niet zo simpel om prostitutie te bewijzen.
  Ik zou er weg blijven man.
  De wereld is groot er zijn nog genoeg andere en leukere plaatsen te ontdekken in de wereld en Azie.
  Laat het een les wezen, verder wens ik je nog veel succes toe.

 16. Julien zegt op

  Ik zou het boek “private dancer” van Stephen Leather eens lezen. Dit boek geeft een goede kijk op op het leven en de liefdes van en met de meisjes uit de bar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website