Lezersvraag: Kan ik nog naar Koh Samui reizen ivm coronavirus?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
15 maart 2020

Beste lezers,

Wat zijn de maatregelen die de Thaise regering tegen het corona virus heeft genomen in Thailand? Kan ik nog op vakantie vanuit Lampang naar Koh Samui? Vliegen vanuit Lampang via BKK. Heen en terug 4 maal in een vliegtuig en via de luchthaven in Bangkok. Wat als er in de tussentijd het virus wordt geconstateerd op Koh Samui?

Misschien wordt de vlucht wel gecanceld krijg ik mijn geld terug? Allemaal vragen die niet zijn te beantwoorden. Ik vraag mij af of deze vakantie wel door moet gaan, wat is wijsheid?

Jammer en slecht voor de economie van Thailand.

Groeten vanuit Muang-Yao/Hangchat/Lampang.

Jack

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Kan ik nog naar Koh Samui reizen ivm coronavirus?”

 1. Tiswat zegt op

  Beste Jack, je stelt nogal wat vragen, waarvan je denkt dat wij lezers het antwoord wel hebben. Hou om te beginnen het nieuws over de corona-verspreiding in Thailand een krant las Bangkok Post bij. Vandaag bij voorbeeld valt te lezen dat er 32 besmettingen bij zijn gekomen en het totaal op 114 gevallen uit komt. Wie denkt dat het daarbij blijft, is behept met naïef optimisme.
  Je neemt vanuit Lampang naar Samui vv 4x een vliegtuig, en je vraagt je af wat er gebeurt als op Samui het virus wordt geconstateerd? Wat denk je zelf als dit het geval zou zijn? Ik denk dat ze daar klaar staan met een Hollandse fanfare om jou te verwelkomen. En inderdaad, misschien wordt de vlucht wel gecancelled en krijg je je geld niet terug.
  Tot slot: wat is wijsheid? Nou, de vraag of je de vakantie wel door moet laten gaan? Tenzij je vindt dat zo’n vraag hoort tot de categorie: niet te beantwoorden. Vindt je dat inderdaad? Zo ja, waar stel je ‘m dan?

 2. Wout zegt op

  Wij zitten nu in een resort op Ko Samui en hier is niets te merken. Net bij aankomst in de supermarkt Makro werd onze temperatuur gemeten. Dat is voor het eerst deze week.
  Dus dit eiland is nog steeds veilig, volgens mij.

 3. Jan de Groot zegt op

  Vandaag op en neer geweest met de auto op de ferry, hartstikke druk. Bed & Breakfast to-co in Sichon, aan de overkant van Samui heb ik nog plaats voor je, dan hoef je het risico niet te nemen. Wij verzorgen ook leuke tours. Privé!

 4. Vincent zegt op

  Beste Jack,

  Waarom zoveel riskeren in deze hectische en gevaarlijke tijd van Corona ?
  4x langs een plek (vliegveld) waar je de meeste kans loopt op het treffen van een reeds geinfecteerd persoon, voor een tripje naar een eiland waar je wellicht volgend jaar ook nog heen kunt. (en dan een stuk ontspannender)
  En natuurlijk krijg je je geld niet terug, je gaat immers reizen in een maand waarin de hele wereld in de ban is van corona. Mensen kunnen niet meer naar hun land van herkomst terug en jij wilt een vakantie tripje.

  Da’s hetzelfde als je surfplank in de zee leggen tijdens een orkaan.
  En dan later geld willen claimen bij de verzekering…
  Blijf lekker zitten waar je zit en pas goed op jezelf.

  Groet Vincent

 5. Rob zegt op

  Moderator: Lezersvragen gaan via de redactie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website