Lezersvraag: Kan ik met een NL Makro kaart naar de Makro in Udon Thani?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
28 juni 2015

Beste lezers,

Kan je met een Nederlandse Makro kaart ook aankopen doen bij de Makro in Udon Thani?

Wordt de kaart nog goed gecontroleerd want ik was dan van plan de kaart van een kennis mee te nemen tijdens mijn verblijf.

Met vriendelijke groet,

Tukker


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

26 reacties op “Lezersvraag: Kan ik met een NL Makro kaart naar de Makro in Udon Thani?”

 1. Cor Verkerk zegt op

  Wij gaan regelmatig met onze nl makro kaart naar thaise vestigingen van Makro en hebben tot nu toe nooit moeilijkheden gehad en/of controle of de naam op de kaart wel bij ons hoort. (Wat wel het geval is)

  Dus proberen gewoon

 2. Ben Korat zegt op

  In Thailand ken je zonder pas ook aankopen doen, dat heb ik ervaren in Korat, en mijn Nederlandse Makro pas hadden ze daar niks aan.

  Succes, Ben

 3. loe zegt op

  Je kunt ook ZONDER kaart gewoon boodschappen doen bij de Makro in Thailand en anders kun je zonder problemen een Thaise Makro kaart krijgen. Er wordt niet gecontroleerd. This Is Thailand 🙂

 4. Bart zegt op

  Dat lijkt me niet, want die gegevens van makro nederland hebben ze hoogstwaarschijnlijk niet in de computer bestanden in Thailand. Maar je kan natuurlijk gewoon even contact op nemen met makro nederland 0900 – 20 25 300.

 5. eugeen zegt op

  Ik ben indertijd met mij Belgische naar Pattaya geweest. Daar heb ik dan een Thaise gekregen.

 6. Kees zegt op

  Beste Tukker,
  Met je Makropasje krijg je overal in het buitenland een dagpas.
  In Hua Hin werd zelfs mijn Makropas niet gevraagd en kreeg elke westerling een dagpas.

 7. Ad Koens zegt op

  Beste Tukker, draai het eens om ! Denk je dat de Nederlandse Makro een Thaise kaart accepteert met een Thais debiteurennummer ? 🙂 🙂 ! Gewoon in Udon een dagpas aanvragen. Heb je als Farang ook geen Kvk-inschrijving voor nodig. Groet, Ad.

 8. Jacob zegt op

  Goeden middag Tukker,
  Makro kaart in Thailand is bij elke Makro te verkrijgen,geen probleem,niet
  zoals in NL moeilijk doen over een inschrijving kamer van koophandel.
  succes.

 9. nisuthai zegt op

  Je Nederlandse Makro kaart heeft geen toegevoegde waarde, je kan veel al bij de klantenservice ter plekke een dag klantenkaart krijgen zonder veel vragen over hoe en wat, ik heb het zelf ervaren in de Makro in Pattaya en dat deden ze op deze wijze. Kan je evengoed je boodschappen daar doen.

 10. han zegt op

  Makro in thailand is niet zo streng als makro nederland. Mijn vriendin leende altijd de kaart van haar tante als ze naar de makro ging maar heeft nu een eigen kaart omdat we wat vaker gaan sinds ik een eigen auto heb. Ze heeft geen winkel of zo. Je kunt ook een dagkaart krijgen, stelt niet zoveel voor.

 11. Mark zegt op

  Bij alle Makro’s in Thailand kun je terecht zonder kaart! Geen probleem.

 12. mart zegt op

  Ga vaak winkelen bij Makro in Korat.Iedereen winkelt daar zonder pas,Dus helemaal niet nodig.

 13. mart-engels zegt op

  Ga vaak winkelen bij Makro .Iedereen winkelt daar zonder pas,Dus helemaal niet nodig.

 14. Martin zegt op

  We gaan wekelijks naar de Makro in Chumpaen daar is geen kaart nodig we hebben nu wel een Thai makrokaart dit is alleen voor extra korting op sommige producten

  • lung addie zegt op

   Ook ik ga regelmatig in Chumphon naar Makro. Geen kaart nodig ( heb er wel een ), niet voor het betreden noch voor het afrekenen aan de kassa. Er wordt me wel steevast aan de kassa gevraagd of ik een kaart heb, welke dan gescand wordt, maar dat is dan ook alles. Heb ik de kaart niet mee dan zeg ik gewoon : LEUM en lachen ze eens…Ook in Belgie heb je geen kaart meer nodig in Makro. De kaart is reeds vele jaren verleden tijd in Belgie. Is Nederland dan toch achter op Belgie? Ik heb me laten vertellen dat zo een kaart enkel nog dient om het koopgedrag van de klanten te analyseren … waar of niet waar?

   Lung addie

   • NicoB zegt op

    Lung addie, het antwoord op je laatste vraag is nee.
    De kaart in NL is nodig, komt omdat de vergunningen tot het hebben van een groothandel op een industrieterrein gebonden is aan het leveren aan afnemers die hetzij grootverbruikers, hetzij ondernemers zijn. De vergunning mag dus niet gebruikt worden voor het leveren aan kleinverbruikers/consumenten.
    Daar werd in NL veelvuldig de hand mee gelicht, detaillisten hadden daar bezwaar tegen en dan werd er weer meer gecontroleerd. Hun bezwaar was, dat zij een veel hogere huur of investering moesten betalen voor een detailhandels winkel, terwijl Makro goedkoper zat op een industrieterrein, ze deden een beroep op oneerlijke concurrentie, volgens de regels dus correct.
    Of NL achter loopt op België? Jah … dat is maar hoe je het beziet, wat mij betreft lopen ze in België voor, al dat gecontroleer in NL!
    Neemt niet weg dat de regel is zoals ik je hiervoor uitlegde, hoe daar mee omgegaan wordt wisselt nogal, blijkt wel.
    NicoB

 15. Richard11 zegt op

  Ik ga iedere maand naar de Makro in Khon Kaen. Heb nog nooit een Makro kaart laten zien. Kan gewoon afrekenen. Voor buitenlanders hebben ze een kaart bij de kassa liggen die ze gebruiken.

 16. Gerard Van Heyste zegt op

  t Onze Belgische makro kaart was ongeldig in Thailand, maar het was een fluitje van een cent een nieuwe is zo geklaard, gaat even gemakkelijk als in Belgie !

 17. arie zegt op

  In pak chong geen probleem.
  We kregen een pas als we voor 2000 bath gekocht hadden.
  Kassa bonnen bewaren, nu al langere tijd in bezit van macro pas.

 18. henry zegt op

  Makro Thailand heeft geen binding meer met Makro Nederland, want het is in 2013 overkocht door de CP Group. Dat het grootste conglomeraat in Thailand is, en een werelspeler

  http://www.siammakro.co.th/en/about_history.php

 19. NicoB zegt op

  In Rayong kun je bij de receptie simpel een dagkaart verkrijgen die aan de kassa wel gevraagd wordt en nodig is om af te kunnen rekenen. Als je vaker komt kun je een permanente pas krijgen, ook al heb je geen bewijs van het hebben van een bedrijfje of onderneming.
  NicoB

 20. Ellis zegt op

  Toen wij 7 jaar geleden met onze nederlandse MAKRO kaart bij de Thaise MAKRO kwamen in Chiang Mai hadden we 20 man om ons heen. Fantastisch vonden ze het en voor dat we onze inkopen hadden gedaan lag er een Thaise MAKRO kaart klaar. Leuk toch.

 21. Guus zegt op

  In tegenstelling tot wat Ad Koens veronderstelt kun je met een buitenlandse Makropas wel degelijk boodschappen doen bij een Nederlandse Makro vestiging. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat het mij een weddenschap heeft gekost. Mijn echtgenote ging een paar jaar geleden met een Engelse Makropas naar de Makro in Duivendrecht en dat was geen enkel probleem. Op vertoon van een Thaise Makropas krijg je een dagpasje (Makro Vianen)

 22. Johan zegt op

  Net terug uit Thailand en wij wilden ook even bij de Makro binnen kijken. Werd wel om een kaart gevraagd, maar toen wij zeiden dat we die niet hadden, konden wij zo doorlopen en van alles kopen zonder problemen! Dit was in Hua Hin en het was een Food Makro, met dezelfde ARO merkartikelen!
  Groetjes Johan en Mariet.

 23. Ron Bergkotte zegt op

  Vraag bij de klantenservice om een “tempolaly card”, krijg je zo met een big smile.

 24. theoS zegt op

  Toen de Makro pas open ging werdt er streng gecontroleerd of je bij die pas hoorde. Ook kon je die alleen krijgen als je een shop of zaak had. Na de komst van de Tesco-Lotus, Big C e.a was dat niet meer nodig omdat je daar geen kaart nodig had en je ook daar in bulk kan kopen. Zodoende.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website