Lezersvraag: Is Thailand wel gezellig in december of januari?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 oktober 2020

Beste lezers,

Eigenlijk heb ik een vraag aan de mensen die op dit moment wonen of lang verblijven in Thailand in de bekende plaatsen zoals Pattaya, Phuket, Hua Hin, Koh Lanta en Koh Chang.

Wij willen in de winter graag weer naar Thailand maar we hebben totaal geen idee. Hoe de situatie in Thailand nu is? Is het wel leuk, hoe op de stranden, op de markten, in de restaurants, bij de hotels, zijn de zwembaden weer geopend, het zou best wel prettig wezen als Thailandblog eens per 14 dagen een update zou geven hoe veilig is Thailand maar ook is het wel gezellig om in dec of jan voor een langere tijd te gaan reizen. En dat je niet alleen op een terrasje zit en dat alle leuke restaurantjes gesloten zijn.

Als mensen dit af en toe eens willen melden kunnen wij weer plannen gaan maken, want ik denk dat het op dit moment Thailand heel stil en ongezellig is. Maar ik hoop dat ik me vergist.

Alvast bedank voor u reactie.

Groet,

Aad

13 reacties op “Lezersvraag: Is Thailand wel gezellig in december of januari?”

 1. Rianne zegt op

  Beste Aad, afgelopen week heeft Thailandblog een artikel geplaatst waarin sprake was van een plan van de Thaise overheid om maandelijks 1200 toeristen toe te laten. En gisteren nog viel te lezen dat toeristen uit landen met een hoge coronabesmettingsgraad zo goed als geen kans hebben om toegelaten te worden. Dus waar hebben we het over? Ik denk dat je jouw idee om komende winter naar Thailand af te reizen er niet een is welke gestaafd is door het jezelf op de hoogte stellen van de gebeurtenissen wereldwijd. Houden we het bij Thailand dan is er, dagelijks (!) zelfs, meer dan voldoende informatie te vinden op dit blog alleen al. Wat betreft je overige vragen: we mogen in onze handjes klappen als eind volgens jaar, winterseizoen 2021/22, weer enigzins “normaal”verloopt.

 2. Gerard zegt op

  Moderator: Alleen een reactie op de vraag svp. Als je zelf een lezersvraag hebt moet je die via de redactie insturen.

 3. laksi zegt op

  Tja Rianne,

  Hier in Chiang Mai het het dood, dood, en nog eens dood.
  Niets meer te beleven bijna alles is gesloten.

  • janbeute zegt op

   Ben pas nog in Chiangmai geweest en heb een andere ervaring.
   Ook in HangDong aangrenzend aan CM en lamphun normaal druk als altijd.

   Jan Beute.

   • Patrick zegt op

    Beste Jan, ik woon in Hang Dong. Het uitgaansleven in de Thai zaken draait op een laag pitje, dixit het personeel. Gisteren bij Rimping was ik de vierde klant terwijl de zaak al meer dan een uur open was. En buitenlandse horecazaken in Hang Dong : ik ken er nog eentje. De rest is opgedoekt.

 4. Frank zegt op

  In Pattaya is er niks meer te doen. Kan ook niet anders, want daar is het afhankelijk van tourisme. En die zijn er natuurlijk niet. Ik verwacht niet dat U komende winter zelfs Thailand al in komt. Houdt alles goed in de gaten, zoal quarantine hotels, reisverzekering die corona dekt, ziekte kosten buitenland, die corona dekt tot een behoorlijk bedrag. Etc. Zou het ook graag anders zien, maar helaas.

 5. Hans Struijlaart zegt op

  Als Nederland kun je het wel vergeten deze winter. Je komt er voorlopig niet in en dat zal nog wel een hele lange tijd kunnen gaan duren..
  We zijn nu een risicoland, zeker de laatste tijd weer met 4000 besmettingen per dag.
  Wat vaker Thailandblog lezen lijkt mij. Staat bijna elke dag wel iets over reizen naar Thailand en Corona.

 6. w.de jong zegt op

  Op dit moment en waarschijnlijk nog een lange tijd zal het overal erg stil zijn. De kans dat je er heen kunt is ook heel erg klein.De straten zijn leeg zo ook de stranden..Het uitgaansleven ligt totaal stil nu..dus nee..weinig te beleven ..althans als je van drukte houd,,de natuur en bezienswaardigheden blijven uiteraard altijd hetzelfde en dat is daar erg mooi .

 7. Fred zegt op

  Wanneer je op de hoogte wilt blijven werd je al verwezen naar Thailandblog en daarnaast kun je googlen naar Thaiger waar je op de hoogte blijft van de dagelijkse gang van zaken.Ook de Engelstalige krant the Nation en de Bangkok Post regelmatig raadplegen voorziet je van veel informatie.

 8. Mike A zegt op

  Je komt er voorlopig als toerist niet in, maar goed in Hua Hin gaat het redelijk, veel zaken zijn open we hebben 1,5 winkelcentrum en veruit de meeste restaurants draaien gewoon. In het weekeinde fors druk door Thai uit Bangkok die hier komen voor 2 dagen strand en gek genoeg winkelcentrum.

  Pattaya is doods, Phuket helemaal.

  • Central Festival in Pattaya is het ook druk. Je moet soms wachten om een restaurant in te kunnen.

 9. Euge zegt op

  Hoi, er is al zoveel hier op Thailandblog over geschreven. Kijk eens op youtube en tik bijv. Pattaya 2020 en zie hier heel veel filmpjes over Pattaya en sommige slechts een dag oud. Dan krijg een goed beeld hoe het is sinds de corona tijd. Grt

 10. Paul zegt op

  Als je wat vloggers op YouTube volgt, kun je ook zien dat het echt niet meer zo druk is als voor deze pandemie.

  Ik zie regelmatig dat de Walking Streets momenteel begaanbaar zijn voor gemotoriseerd vervoer. En barretjes en cafés met vooral veel personeel en weinig bezoekers.

  Dus als je van een VIP-experience houdt is het waarschijnlijk best te doen. Veel rust en ruimte. Maar hou er ook rekening mee dat veel gesloten is of op halve toeren draait en je niet overal dat kunt kopen, eten of drinken dat je gewend was.

  En: je wordt straks met een app overal gevolgd (want die moet je als toerist hebben), gegevens achterlaten wanneer je ergens binnengaat, het risico volledig ‘ontsmet’ te worden bij binnenkomst en meer van die Covid-19-trekjes.

  Als je vaak naar Thailand gaat, is het wellicht wel een ervaring om aan je lijstje toe te voegen. Eentje waar je later vast nog over spreekt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website