Beste lezers,

Wij gaan over 22 dagen naar Thailand voor een vakantie. Nu lees ik dat reizigers uit besmette gebieden mogelijk 14 dagen in thuisquarantaine moet gaan. In ons geval zouden we dan 14 dagen in ons hotel moeten blijven want ook in Nederland stijgt het aantal besmettingen. Wij hebben drie weken vakantie, maar als we dan 2 weken op ons hotel moeten blijven kunnen we beter niet gaan.

Wie weet hoe het zit?

Groet,

Harold

No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Lezersvraag: Is er een kans op thuisquarantaine als je naar Thailand reist?”

 1. harry zegt op

  Beste Harold,

  Niemand weet op dit moment hoe de situatie over 3 weken is.Stel je zou in quarantaine moeten is het ook nog eens de vraag of je hotel daar in toestemt lijkt me.Ook in Thailand kan de situatie verergeren.Al eens over gedacht dat je kans loopt dat je niet meer verzekerd bent? Zijn uiteraard meer redenen te bedenken om op dit moment de reis niet te maken of in elk geval uit te stellen.

 2. RonnyLatYa zegt op

  Tot nog toe vallen België en Nederland niet onder die maatregel.

  Maar diegene die een glazen bol bezitten kunnen je misschien vertellen hoe het binnen 22 dagen zal zijn…

 3. Henk zegt op

  Wij vertrekken over 14 dagen voor een verblijf van 14 dagen in Hua Hin.
  Ik volg al geruime tijd Richard Barrow op Twitter & Facebook voor de laatste updates in Engels.

  Zo te zien staat Nederland (nog) niet op de lijst van landen met een dermate hoog risico dat je bij aankomst in quarantaine zou moeten. Dus voorlopig is er nog niets aan de hand. Wel lees ik dat je een T8 verklaring moet invullen. Dit kun je doe via de app AOT (airports of Thailand). Die melding kreeg ik ook via de BuZa app.

  Ik zou de tweets van Richard gaan volgen om op de hoogte te blijven.
  https://twitter.com/richardbarrow

  • wim zegt op

   Henk, de T8 is voorzover ik weet alleen in bepaalde gevallen nodig. Ik ben gisteren weer in BKK gearriveerd en mij is nergens naar gevraagd.

   • Henk zegt op

    Dankjewel voor de actuele info Wim. We houden de updates in de gaten!

 4. Cornelis zegt op

  We kunnen nog niet voorspellen hoe de situatie aan het eind van deze dag eruit ziet, laat staan over 22 dagen……..

 5. Nicky zegt op

  Niemand weet op dit moment iets zeker. Kan je binnen 3 weken nog vliegen vanuit europa? Als u het weet, weet ik het ook. Wij vliegen normaal einde maart. Weten ook niet of we kunnen? Staat in de sterren geschreven

 6. wim zegt op

  Harold, dat kan niemand je vertellen. De regels veranderen op dagelijkse basis. OP dit moment is er niks aan de hand maar dat kan morgen anders zijn. Kijk gewoon op de IATA website. Daar zie je de meest actuele informatie.

 7. geert zegt op

  22 dagen is een eeuwigheid en onmogelijk te voorspellen. Updates en nieuwe maatregelen volgen elkaar op in een snelvaart.
  Volgens de Belgische (en naar alle waarschijnlijkheid ook de Nederlandse) huidige toestand is de piek nog niet bereikt, dat zou nog enkele weken kunnen duren en dan is de kans natuurlijk groot dat wij ook op die lijst belanden. Misschien gaat Thailand zelfs het voorbeeld van Trump wel volgen. Ik ben momenteel in Thailand en hier doet men of alles perfect onder controle is.
  Een feit is dat de Thaise overheid, met name de minister van volksgezondheid het absoluut niet heeft op Europeanen (farangs).
  TB postte vandaag ook een artikel over deze minister : https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/thaise-minister-pas-op-voor-vieze-farangs-die-het-coronavirus-in-thailand-verspreiden/

  Mijn eigen bescheiden vermoeden is dat binnen enkele dagen/weken ook hier de echte cijfers worden bekend gemaakt en dat men naar “Stage 3” gaat.

  Denk goed na, als ik van jullie was dan zou ik de reis gewoon uitstellen.

  Gegroet.

  • Bob, jomtien zegt op

   Ik kan mij herinneren dat dagen na de tsunami de Thaise overheid nog steeds wist de berichten dat er in Thailand geen problemen waren. Hoewel buitenlandse zenders een ander beeld lieten zien. Maar was gewaarschuwd daar niet over te spreken. Thais kennen geen talen dus de waarheid kwam veel later aan het licht.
   Bob

 8. Tinus zegt op

  Gisteravond werd voor de Nederlandse zowel als voor de Belgische situatie in diverse TV-programma’s uitgelegd dat beide landen een dag of 10 achter de Italiaanse toestanden aanhobbelen. Als dat inderdaad het geval is zitten beide landen rond eind volgende week in een totale piek- en paniektoestand. In hoeverre andere landen dan nog toestaan dat vanuit deze contereien nog vluchten mogen arriveren? Gezond verstand zegt dat het gunstiger is de ontwikkelingen nauwkeurig te volgen, en tzt met reisoperator of vliegmaatschappij in overleg te gaan, indien nodig. Niemand kan vandaag zeggen wat morgen gaande is.

 9. Jos zegt op

  Best je reis uitstellen.

  Geen enkele reis annulatie verzekering zal hier echter in tussenkomen (Pandemie).
  De meeste luchtvaart maatschappijen verstrekken echter uitstel vouchers met 1 jaar geldigheid duur.

 10. rene23 zegt op

  Laat dit voor allen een les zijn :
  Zorg ervoor dat je in je (doorlopende) reisverzekering een anulerings clausule opneemt.
  Kost een paar tientjes en zou in dit geval mooi van pas komen.
  Heeft mij al eens € 1800 bespaard.

  • Jos zegt op

   Rene, je bent verkeerd.

   Geen ENKELE reis- annuleringsverzekering dekt een pandemie of een natuurramp of een oorlog bv.
   Een annuleringsverzekering is in het geval van Covid-19 dus niets waard.

   Gelukkig kan men bij de (meeste) luchtvaartmaatschappijen terecht voor uitstel van je reis.

  • MisterD zegt op

   Alleen wordt dit door geen enkele verzekering gedekt, als je lange moet blijven door quartiane niet gedekt, alleen als je corona hebt.
   Reis annuleren, wordt niet gedekt!
   https://www.allianz-assistance.nl/over-ons/nieuws/coronavirus.html#

 11. Ben Jansssens zegt op

  heeft net een bericht op facebook gezet met een link naar hun site: https://www.evaair.com/nl-nl/about-eva-air/news/travel-news/2020-01-24-wuhan-coronavirus.html?filter&fbclid=IwAR3U9Sj3ioAAuuWnScwqAzOiGN9HpeOkTZ9RlEEevMTeScHlatYsslgWjBM#12MAR

  • Ben Jansssens zegt op

   Betreft dus een bericht van Eva-air.

 12. willy zegt op

  ik vertrek in belgie op 29 maart terug naar Thailand. Heb gisteren mail gekregen van Etihad dat ik kosteloos mag omboeken naar latere datum als ik wil of wanneer het nodig blijkt

 13. Arne Pohl zegt op

  Ik woon in Thailand en volgens mij staat Nederland sinds een paar uur ook op de lijst .

 14. Robert van Beek zegt op

  Wij verblijven op dit moment in de Filipijnen. ivm de lockdown is het erg moeilijk om vanuit Manila in Bangkok te komen en het verhaal gaat dat je nu een e-visum nodig hebt om Thailand in te komen. Wij hebben de Nederlandse nationaliteit.

 15. Mark zegt op

  Vandaag staat er in de krant Bangkok Post een artikel over nieuwe aankondigingen van de Thaise vakminister volksgezondheid, tevens vice-eerste minister:

  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1878980/panel-to-mull-closing-all-entertainment-outlets-after-pub-outbreak

  Dit heerschap was tot voor kort één van de grote pleitbezorger van het bestendigen van een ongelimiteerde toeristenstromen uit China. Zelfs horden Chinezen uit het toen al zwaar getroffen Wuhan, a rato van 19 vliegtuigen per dag, werden door deze man als een weldaad voor Thailand aangeroepen.

  Het is ook hij die ons farrang (etnische Euro-Kaukasiërs) publiek als “Verdomde stinkende farrang” bestempelde.

  Welkom in Thailand … vanwege de regering Prayut en haar minister van volksgezondheid. Anutin Charnvirakul.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website