Beste lezers,

Is de wet op het registreren van een lease in Thailand verandert? Ik lees dat het landoffice geen registraties meer doet. Klopt dat?

Bedankt voor uw antwoord.

Groet,

Dirk

6 reacties op “Lezersvraag: Is de wet op het registreren van een lease in Thailand verandert?”

 1. L. Burger zegt op

  Weinig antwoord.
  Probeer je vraag eens duidelijker te omschrijven.
  Wat en waar heb je iets gelezen.
  Heb je daar een link van?

 2. l.lagemaat zegt op

  De lease constructie was eigenlijk een illegale gedoogconstructie om een niet Thai aan grond te helpen zodat er onroerend goed opgebouwd kon worden.

  Zowel de “makelaars” als de land office zullen hun vingers daar niet aan willen branden na het verscherpte
  toezicht door de overheid.

  • RonnyLatYa zegt op

   Als het een “illegale gedoogconstructie” (iets gedogen is sowieso al iets toelaten dat illegaal is anders moet het niet gedoogd worden) is zoals je zegt, kan het dus zijn dat al die registraties ongeldig worden verklaard als het er op aan komt. Lees als bijvoorbeeld de eigenaar de grond wil verkopen en daardoor van die lease af wil. Want een gedoogconstructie moet het uiteindelijk altijd afleggen tegen een wettelijk constructie.
   Toch ?

   • l.lagemaat zegt op

    De Pattaya Provincial Court heeft duidelijk op 22 februari 2018 / 2561 te kennen gegeven dat geen enkele ” constructie” meer getolereerd zal worden op het bezit van Thaise gronden voor niet Thaise mensen.
    Alleen Chinezen met Thaise “roots” vormen een uitzondering.

    Hopelijk dat de mensen, die een lease constructie zijn aangegaan voor 30 jaar ongemoeid zullen blijven.
    Illegale huizen, restaurants en hotels zijn en worden al in Chonburi en elders in Thailand gesloopt.

 3. stevenl zegt op

  Een lease constructie is en was legaal mits het bedrijf dat de lease heeft actief is. Indien niet actief is het illegaal, zij het dat in het verleden daar geen actie op is ondernomen. De afgelopen 5 jaar of zo heeft de overheid zo af en toe actie genomen.

  Ik zou dus ipv lease kijken naar een usufruct.

  • Yan zegt op

   Neem er wel nota van dat er gevallen bekend zijn waarbij na een echtscheiding de Thaïse vrouw dit voor de rechtbank kan brengen en in sommige gevallen ook ongedaan kan laten maken…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website