Beste lezers,

Ik woon al bijna 3 jaar in Udon Thani en ik zit even in een lastige situatie ivm het verlengen van mijn Nederlandse groot rijbewijs C+E. Voor de CBR moest ik mijn gezondheidsverklaring invullen en kreeg van hun een antwoord terug dat ik naar een keuringsarts of een arbo-arts moet.

Ik reis af naar Nederland in september en verblijf daar 18 dagen in Amsterdam om een aantal dingen te doen en de rijbewijs te laten verlengen. Het probleem is als ik daar naar een keuringsarts moet om mij te laten keuren, kan het zijn dat ik tot 4 maanden moet wachten of de CBR het goedgekeurd heeft. En dat ik met het papiertje naar de gemeentehuis mag gaan om mijn rijbewijs te verlengen. Ik ga dat niet redden in de 18 dagen dat ik in Nederland verblijf, 2 keer op en neer reizen is voor mij niet te doen.

Ik heb die vraag opgezocht via google of er een arts was met BIG registratie wonende in Thailand en kwam bij Thailandblog.nl terecht. De heer Hans wonende in Thailand vroeg het ook eerder al, omdat hij zijn rijbewijs wou verlengen en al boven 70 is moest hij ook een keuring ondergaan. De heer Dick kwam met het antwoord dat hij arts is en een BIG registratie heeft. Van de heer Hans die eerder contact met de CBR heeft gehad begreep ik dat het niks uitmaakt waar de arts woont te wereld mits hij een geldige BIG registratie heeft.

Ik heb met beide contact gehad via mail en begreep dat de heer Dicks zijn BIG registratie verlopen is. Daardoor mijn vraag is er iemand van jullie arts, die ook een BIG registratie in Nederland heeft? Ik zou erg zeer dankbaar zijn en vraag om met mij contact via e-mail willen opnemen. Ik regel het met de CBR voor de formulieren die er ingevuld moeten worden zodat ik die kan verzenden naar hun. Mij maakt het niks uit waar de arts woont in Thailand of in de buurlanden van Thailand.

Met zeer vriendelijke dank voor uw hulp en groeten uit Udon Thani,

Khun M. Sillem e-mail: [email protected]

5 reacties op “Lezersvraag: Ik zoek een arts met BIG-registratie voor een rijbewijs gezondheidsverklaring”

 1. george zegt op

  Stel uw vraag eens aan BeWell in Hua Hin, is een NLDse huisartsen post al daar.
  Effe googlen voor hun Email.

 2. klaas zegt op

  Een posting op thailandblog. Proberen zou ik zeggen.

  albert zegt op 17 juni 2019 om 11:17
  Geachte heer,
  Als lezer van het blog ,kan ik u adviseren .
  Mail me en dan hoort u van me .
  [email protected]

  mvg

 3. Piet zegt op

  Als u geen ‘afwijkingen’heeft kan het heel snel gebeuren
  Ik geef u even aan hoe het mij gelukt is binnen zeer korte tijd in NLIk ben 78 en heb alle rijbewijzen van A t/m DE en tegenwoordig als extraatje T
  Ik nam op maandagmorgen via internet contact op me CBR en diende toen een eigen medische verklaring af te leggen die bestond uit 8 vragen ..op alles Nee kunnen zeggen
  Maandagmiddag kreeg ik via internet een formulier dat ik uit kon printen voor een keurende arts
  Gewoon even op internet kijken en er is legio keus…Dinsdag er na om 12.00 uur afspraak met arts, urine ingeleverd en wat kleine handelingen gepleegd, bloeddruk etc, alles in orde, na 15 min zei arts Goedgekeurd !
  Van te voren had ik aan arts gevraagd of hij internet verbinding met CBR had ..ja dus !
  Hij zou onmiddellijk doorgeven aan CBR…Woensdagmiddag per internet goedkeuring van CBR ontvangen met de mededeling dat in als goed gekeurd nu in de computer stond met een geldigheid van een jaar.
  Ik ben niet ingeschreven in NL en heb daartoe op dezelfde rees genoemde maandag met RDW contact opgenomen…die hebben voor niet ingezeten een speciaal aanvraag formulier dat ik die zelfde woensdag per post ontving…RDW stelt wel als voorwaarde dat je een NL adres presenteert maar dat mag iedereen zijn die je wilt, familie, vrienden etc.
  Op woensdag pasfoto gemaakt ingeplakt op het speciale formulier van de RDW incl bijlage met gegevens van het CBR en per post opgezonden…bij het formulier zit machtiging voor RDW om hun kosten ca 34 euro af te mogen schrijven van je Nederlandse Bankrekening ( die moet je dan wel hebben om het tempo er in te houden, kan je dit niet moet je wachten op bericht van RDW dat rijbewijs kan worden aangemaakt en kan je alsnog via welke NL bankrekening dan ook – weer familie – etc) ik heb NL rekening en binnen 10 dagen lag rijbewijs bij mij op de stoep..al met al van begin tot het einde binnen 14 dagen.
  Enige echte basis voorwaarde je mag niets mankeren want dan kom je in het menselijke slowmotion gebeuren terwijl ik alleen maar door computers ben behandeld
  Succes gewenst !

 4. Khun Sillem zegt op

  Met vele dank aan jullie steun, dat stelde mij er zeer gerust dat er artsen zijn in Thailand die een BIG registratie hebben.

  @ George, ik ga dat een even opzoeken, met zeer dank ervoor.

  @ Klaas, dank U vriendelijk. Ik ga contact met hem opnemen.

  @ Piet, dank u voor uw uitleg. Mijn vraag aan U, was het in de jaar 2020 dat u naar de keurings arts moest en was dat in Nederland? Ik had begrepen van een goede vriend en Collega chauffeur dat er een rommeltje was bij de CBR. Hij moest 4 weken wachten om de rijbewijs op te kunnen halen nadat de arts hem gekeurd had. De keuring duurt inderdaad ongeveer een kwartiertje bij een arts. Toen ik de gezondheid verklaring moest invullen heb ik bij de vraag of ik diabetisch ben ja ingevuld. Toen ik meer dan 7 jaar geleden (ja mijn grootrijbewijs was al 2 jaar verlopen) groot rijbewijs ging verlengen had ik ook de gezondheidheids verklaring ingevuld en met de alle vragen nee had ingevuld moest ik toch naar een keurings arts. Toen was ik nog geeneens diabetisch.

  • Piet zegt op

   Jawel in Februari van dit jaar. Mijn nieuwe rijbewijs is gedateerd 18 februari 2020 en de keuring was bij een arts in Nederland


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website