Lezersvraag: Ik kan in Nederland de Bangkok Bank App niet gebruiken

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 augustus 2020

Beste lezers,

In de lezersinzending over het kopen bij Lazada noemde Sjaak S. het gebruik van de app van de Bangkok Bank. Nu heb ik al een aantal jaar een rekening bij de Bangkok bank. Wij gebruiken die om geld over te boeken naar Thailand om te gebruiken tijdens ons bezoek aan mijn schoonfamilie e.d. Tot nu toe werkt dit prima.

Nu heb ik (thuis in Nederland) geprobeerd de Bangkok Bank App te downloaden en te gebruiken, Helaas. Downloaden gaat goed en ook het invullen van mijn pas nummer in PIN code gaat, maar daarna gaat het mis. Ik heb een zogenaamd Best Valued Member Visa pinpas van hen.

Kan dit zijn, omdat ik dit vanuit Nederland doe en zou ik dus dit eerst moeten gaan opstarten tijdens onze volgende reis naar Thailand?

Ik hoor graag.

Groet,

Frank

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Ik kan in Nederland de Bangkok Bank App niet gebruiken”

 1. maikel zegt op

  Hoi Frank,

  ik heb geen ervaring met de app zelf maar ik kan me voorstellen dat het iets te maken heeft met de locatie.
  je bent nu in nl en je telefoon ook, misschien kun je eens een vpn op je telefoon zetten en dan als verbinding Thailand kiezen.

  Er zijn verschillende vpn apps, ikzelf gebruik expressvpn al jaren (gratis proef periode), maar hen ook andere gezien zoals north vpn. er zijn ook gratis apps, maar zelf denk ik altijd dat gratis niet bestaat en ik dus persoonlijk deze gratis apps vpn niet gebruik.

  Hopelijk lost dit je probleem op.

  mvg Maikel

 2. Ferdinand zegt op

  Ik heb ook de Bangkok bank App op mijn telefoon. Die is door de baliebediende in Thailand op mijn telefoon geïnstalleerd. Daar moest ik dan ter plaatse een PIN code invoeren. Ik weet niet of je zomaar de App kan activeren. Nu hij eenmaal werkt, maakt het niet uit waar ik ben. Nu met de corona crisis zit ik in NL en kan van hier uit geld overboeken naar de rekening van mijn vriendin of iemand anders in Thailand.

 3. Michael Perz zegt op

  Hallo Frank,
  Ik heb ook een pasje van de Bangkok Bank. Ik ben in juni terug gekeerd naar Nederland. Ook gebruik ik zo nu en dan de Bangkok Bank om geld te sturen of te storten. De app staat op mijn telefoon en mijn iPad. Beide werken. Zo nu en dan gaat het hier ook weleens mis en kan ik bijvoorbeeld mijn thaise telefoon niet topuppen maar als ik een paar uur later weer probeer lukt het mij wel. Maar bij mijn eerste poging om dit te doen kon ik wel op de app inloggen. Dus mijn advies is om, als het niet lukt om in te loggen, het later nog eens te proberen. Als je app hier in Nederland pas op je telefoon gezet hebt moet je hem eerst activeren, maar de melding krijg je automatisch van BKB.
  Groetjes,
  Mike

 4. Paul zegt op

  Bij mij werkt het zoals Ferdinand omschrijft. Ook bij mij is deze in Thailand ingesteld en werkt in Nederland. Het zou kunnen liggen aan het feit dat je telefoon wellicht niet gekoppeld is aan je rekening door de BKK bank

 5. Peter zegt op

  Ik heb de bangkok app en werkt prima in België.
  Maar deze werd ook in Thailand gedownload en geïnstalleerd.
  Het kan zijn dat je als je in Nederland bent niet de juist versie kan vinden in uw downloadstore.

  Hoe kun je dit omzeilen?

  Het is meer voor de computerexperten, maar genoeg handleidingen te vinden op google.
  Zo doe ik het:

  gebruik een VPN server.
  Je zal waarschijnlijk wel een abonnement moeten nemen ergens.
  In Nederland is eweka een zeer goede.
  Als je daar een account hebt instaleer je ipvanish op je telefoon.
  Daarna log je in met je gegevens van eweka.
  Je kan nu kiezen met welke VPN van welk land je verbinding wil maken.

  Je maakt verbinding met Thailand uiteraard. En gedurende deze verbinding denkt uw telefoon dat hij zich in TH bevind.
  Je zal zien dat je heel andere opties krijgt in je playstore.

  Belangrijke tip:
  Zolang je VPN verbonden is open geen email programma!
  Anders zal je provider denken dat uw account gehacked is omdat niemand zo snel van nederland naar Thailand kan reizen 🙂

  succes

 6. John zegt op

  Geachte,
  Kan enkel bij bangkok bank, middels ATM, en code door bank verstrekt

 7. bart zegt op

  Ik heb de app ook, echter toen mijn telefoon stuk ging moest ik hem op mijn nieuw aangeschafte telefoon installeren. Installeren ging prima, maar het activeren ging niet. Heb toen mijn Thaise vriendin gebeld om te vragen of zij bij de Bangkok Bank wou langs gaan om te vragen waar aan dit lag. Haar werd verteld dat je in Thailand moet zijn om de app te activeren, of je dit kunt omzeilen met een VPN weet ik niet.

 8. Wim zegt op

  Ik heb op mijn Nederlandse telefoon in Thailand met een THAiSE sim de app er op gezet. Terug in Nederland weer weer mijn Nederlandse sim er in gezet en dat werkt prima. Ik heb laatst mijn telefoon gereset naar fabrieksinstellingen. Vervolgens de app er weer op gezet en dit werkt gewoon. Het zou gewoon moeten werken. Wellicht een idee om je telefoon na het veilig stellen van belangrijke data te resetten en dan daarna de app er op zetten.
  Succes er mee.

 9. Geert zegt op

  Het downloaden is inderdaad gekoppeld aan je locatie instelling van je tf… Een gratis app vpn is bvb Hola maar het activeren van de app voor farang kan enkel in de bank in Thailand zelf… Dus voorlopig kan je die bank app buiten Thailand niet gebruiken.

 10. Jan zegt op

  Hallo Frank,

  Ik weet niet of het relevant is maar ik heb vorig jaar ook zoiets gehad, maar dan met de app van de SCB. Activatie ging mis. Navraag bij het bankkantoor leerde dat het niet mogelijk was de app te gebruiken icm een gezamelijke rekening…

 11. Leo zegt op

  Hallo Frank,
  Ik had ook problemen toen ik in Nederland de app wilde gebruiken. Ik heb met de bank gebeld en ze vertelde mij dat als je een iPhone hebt en je wil de app gebruiken je bij instellingen/algemeen/taal en regio de regio op Thailand moet zetten. Toen ik dit deed ging alles goed.

  Gr Leo

 12. Frank zegt op

  Allen bedankt voor de feedback.
  Het is me duidelijk.:)

 13. willem zegt op

  Je kunt ook gewoon het web based online banking op je pc/laptop gebruiken.
  Ga naar http://www.bangkokbank.com

  • Leo_C zegt op

   Willem, werkt dit ook in Nederland, ben er mee bezig geweest, maar kan alleen een nieuwe account openen, zie geen mogelijkheid om in te loggen in mijn Bangkokbank account, zoals op de app van mijn smartphone ?

 14. henk zegt op

  Ik gebruik de KrungThai bank app en die heb ik in Thailand laten aktiveren.
  De pin bestaat uit 6 cijfers. Misschien is dat je probleem.

 15. Leo_C zegt op

  De Bangkokbank app werd op mijn smartphone geÏnstalleerd, direct nadat ik een nieuwe rekening had geopend bij Bangkok bank, januari 2020, heb deze zelf geprobeerd om daarna op mijn tablet te installeren, in Thailand, maar is niet gelukt.
  Bij de installatie is een User-id code nodig, die bankmedewerkers wel kunnen op vragen, om bij de installatie te kunnen gebruiken, deze word dan via SMS toegestuurd, voor elke nieuwe installatie is een nieuwe User-id code nodig, daarom kan ik de app niet op mijn tablet installeren, de code heb ik gebruikt van de sms op mijn smartphone werkte dus niet meer op mijn tablet !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website