Beste lezers,

Enkele weken geleden had ik op deze blog mijn reisplanning voorgesteld met de vraag of het haalbaar is: www.thailandblog.nl/lezersvraag/reisplanning-thailand-haalbaar/

Gelukkig kreeg ik hier veel reactie op waardoor ik de planning heb aangepast. Na heel veel opzoek- en leeswerk kwam ik op het volgend schema:

 • 07-nov: BKK (aankomst rond middag)
 • 08-09 nov: BKK (Kha Yai national park)
 • 10-nov: BKK – River Kwai
 • 11-nov: BKK – Chiang Mai (met vliegtuig)
 • 12-14 nov: Chiang Mai
 • 15-nov: Chiang Mai – Phuket
 • 16-nov: Phuket
 • 17-nov: Phuket Khao Sok Jungle tour
 • 18-nov: Phuket Khao Sok Jungle tour
 • 19-nov: Phuket
 • 20-nov: Phuket
 • 21-nov: Phuket- BKK – AMS

Bij deze nieuwe planning heb ik ook nieuwe vragen:

1) Is Kha Yai national park de moeite om daar een 2-daagse van te maken of heb je op 1 dag voldoende gezien?

2) In welke wijk van Chiang Mai kunnen we best een verblijfplaats boeken indien we volgende excursies willen doen: Doi International park Mae Jaem, Elephant Nature Park en de Zoo van Chiang Mai? Blijkbaar zijn dit excursies die we zeker moeten doen  Als we ’s avonds aan onze verblijfplaats aankomen, willen we graag op wandel- of fietsafstand ook wat gaan afzien.

3) Van Chiang Mai willen we naar het Zuiden gaan. Omdat we naar Khao Sok willen gaan incl. een overnachting koos ik voor Phuket. Vanuit Phuket kunnen we dan excursies doen naar andere eilanden. James Bond Island, Ko Phi Phi, … Maar kunnen we vanuit Phuket ook de 4 Island Tour Krabi doen?

4) Ik heb gelezen dat Krabi ook heel hard een aanrader is. We wilden dan ook liever naar Krabi dan Phuket, maar ik lees dat er maar slechts 1 busje rijdt richting Khao Sok en dan ben je daar pas tegen de middag dus verliezen we al een halve dag (en de tours beginnen van ’s morgends). Kan iemand mij hier meer over vertellen? Is het wel mogelijk om van Krabi naar Khao Sok in Phuket te gaan op meerdere tijdstippen?

Nogmaals héél hartelijk dank voor jullie hulp!

Groetjes,

Jess


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Ik heb mijn reisplanning voor Thailand aangepast maar nog wel vragen”

 1. jasper zegt op

  Moet ik hem inkoppen?

  Je komt 2 weken naar Thailand. Thailand is groot. Kies voor het Noorden, of het Zuiden. Met wat jij beschrijft ben je voornamelijk aan het reizen!

  Kao Sok is prachtig, en alleen al voldoende voor 3-4 dagen. En een ruime 6 uur rijden naar Phuket, overigens.

  Mijn advies: knip je schema in tweeen, of kom b.v. 2 maanden.

 2. Renévan zegt op

  Kies in Chiangmai voor de oude stad dat is het deel binnen de gracht. Vandaar uit ben je zo overal. We zijn er nu twee jaar achter elkaar 10 dagen geweest met Loikratong en nog steeds niet uitgekeken.
  De zoo in Chiangmai stelt trouwens niet veel voor, heel erg groot met heel veel lege kooien, en voor het aquarium en de pandas moet je extra betalen.
  Van A naar B is doorgaans een dag onderweg, je kan dus zelf wel uitrekenen hoeveel dagen echt vakantie plezier je overhoud.

 3. Wim zegt op

  Als ik je schema bekijk
  lijk je wel iemand uit Azie die Europa in 2 weken wil zien.
  Ik woon zelf in Maerim/Chiangmai en als ik dan de dagen bekijk die jij hier wilt doorbrengen(Chiangmai) en
  krap ik me toch even achter mn oren .
  Wat betref een bezoek aan de bekende temple (1 dag) kan ik me voorstellen en het natuur olifantekamp (1 dag) ook,helaas een dierentuin heb je ook in Nederland en aangezien er niet veel tijd is gewoon overslaan. Ik ben het met Jasper eens , wil je toch iets aan de vakantie hebben doe dan 1 week het zuiden en 1 week het noorden.
  Helaas is dan de tijd die je doorbrengt op een plaats nog veel te kort om een indruk van de streek te krijgen.
  Wat betreft Chiangmai zou ik zeggen verleng de horizon er is hier zoveel te zien dat dit in een vakantie onmogelijk is.
  Je hebt nog 3 maanden om dingen anders in te vullen dus………………..

  Groetjes Wim.

 4. Hans van voorthuijsen zegt op

  Hoi Jess, net terug van van een twee en een halve dag trekking in het khao Yai park. Wij vonden het de moeite waard, mede dankzij de uitstekende gids van Bobby’s jungletour in Pak Chong. Het is niet een trek in de zuivere zin des woords: je zit behoorlijk wat in de songthaw/auto naar de verschillende plekken in het park. Wij zien een trek meer als flink sjouwen door de jungle en dat valt erg mee.
  Qua natuur/jungle is Khao Yai erg mooi en een nachtje slapen ( gewoon een camping volgens Europese standaard) is altijd leuk, toch?
  Wij hebben echter ene maand uitgetrokken. Voor Thailand en heel bewust er voor gekozen om het noorden links (?) te laten liggen. Reizen gaat goed in Thailand, maar je wil Thailand niet alleen bewonderen door het raam van een bus… Mijn advies zou zijn. Kies voor een bepaald gedeelte van Thailand en ga daarvoor. En wie weet, als het je goed bevalt, kom je nog eens terug voor een ander gedeelte.

  Fijne vakantie,
  Ps. Wat mensen nou zo bijzonder vinden aan Chang Mai?veel winkels en heel veel toeristen. Wel wat mooie Wats, maar daar staat Thailand vol mee.
  Hans

 5. rene23 zegt op

  Veel te druk schema.
  Als je dit doet ben je aan het eind hard aan vakantie toe.
  Doe alleen het Zuiden, daar is genoeg te zien en kan je nog een beetje relaxen op het strand.
  Vlieg naar Krabi dan ben je overal dichtbij en het is in die buurt niet zo druk (en duur) als Phuket.
  Wil je swingen, ga naar PhiPhi, wil je rust, Koh Lanta.
  Er zijn overal bootverbindingen, dat is leuker dan een bus.
  Oh ja, neem een plu mee, het kan nog wel eens regenen in november.

 6. John Chiang rai zegt op

  Als ik het programma bekijk wat je alles zien wil in deze korte tijd, dan krijg ik het gevoel dat je zoveel mogelijk waarde probeert te slaan uit deze reis,waarbij het genieten,en het werkelijk bezichtigen duidelijk te kort komt,zodat de waardigheid van deze reis, nu al erg bedenkelijk is. Als je bijv.midden in Chiangmai 5 dagen een hotel zoekt,dan heb je de mogelijkheid met een z.g.n.Songtaew iedere dag een tour te maken in de omgeving,en als het iets verder is, huur je een taxi met Chauffeur voor ca 1200bath,die je de hele dag ter vervoeging hebt. S’avonds kun je in Chiangmai ook nog verschillende dingen ondernemen zoals, het bezichtigen van de nightbazaar,of je pakt een van de leuke terrasjes,en bekijk naar een dag met veel stress,het gebeuren om je heen, onder het genot van een hapje en een drink. Veel mensen vergeten ook het warme klimaat,en merken eerst ter plaatse,dat bijv. een hele dag Doi Inthanon voor bepaalde mensen, een halve expeditie is,waarbij ze de volgende dag hoogstens in staat zijn,om aan de pool te liggen. Als ik jullie programma zie,dan hebben jullie geen enkele rust,en komen na de eerste dagen Bangkok,en omgeving,moe aan in Chiangmai waar het de volgende dag verder gaat met een 4 daagse bezichtiging van de omgeving Chiangmai. Daarna gaat het met het vliegtuig naar Phuket,waar jullie ook zoveel mogelijk zien willen,en als het enigzins gaat zou Krabi ook nog leuk zijn. Mijn eerlijke mening,als een reisbureau deze reis zou aanbevelen,dan verstaan ze hun vak niet,en verliezen bij herhaling veel klanten. Maar dit is mijn persoonlijke mening,je hebt ook Chinesen die in 4 dagen Europa bekijken,en daana gelukkig terug naar China gaan.om hun familie te vertellen hoe mooi het was.

 7. Teun zegt op

  Is dit een reisschema van een vakantie?
  Ga in een ander jaar nog een keer, bij Krabi en omgeving alleen al kun je drie weken vullen met het genieten van de eilanden, stranden en natuur.

 8. Fransamsterdam zegt op

  Ten opzichte van de eerste planning ben je in ieder geval een stapje in de goede richting.
  Ik ben bang dat je je nog te veel laat leiden door alles wat je leest. Je schrijft ergens ‘Blijkbaar zijn dit excursies die we zeker moeten doen’ en verder ‘heb gelezen dat Krabi ook heel hard een aanrader is’
  Natuurlijk zijn er heel veel mooie plekjes, en die staan meestal onder de noemer ‘Tien dingen die je beslist moet zien’ en op de volgende site staan er twintig die je ‘niet mag missen’.
  Je moet dat niet letterlijk nemen.
  Stel je bent vier dagen in Amsterdam en je hebt gelezen dat de waddeneilanden zo uniek zijn.
  Hoeveel waddeneilanden ga je dan bezoeken in die vier dagen? En dan ook nog het Rijksmuseum, Artis, Madame Tussaud en een grachtentocht? En wil je dan ‘s avonds als je bij het hotel aankomt op de fiets nog een rondje IJsselmeer gaan doen? Dat wordt met recht afzien.

  • Cornelis zegt op

   Ben het met Fransamsterdam eens dat je je te veel laat leiden door wat je meent te ‘moeten’ zien en doen. Van zo’n reis kom je gestresst terug. Nergens gun je jezelf de tijd om eens zonder programma rond te neuzen, gewoons eens lekker door een stad of langs een strand te sjouwen, en dan maar te zien hoe de dag verder verloopt. Voor mij is dat de essentie van vakantie – maar dat is uiteraard persoonlijk.

 9. kwaipuak zegt op

  Hoi Jess

  Als ik jouw was zou ik Chiang mai overslaan en ik BKK blijven.
  Of een dag je of twee meer in Chiang mai. Je hebt wel heel kort de tijd.

  Groetjes,

  Kwaipuak

 10. Serge zegt op

  Hallo,

  U spreekt over River Kwai. Wat bedoelt u precies? Gaat u naar Kanchanaburi ? Dan moet u daar ook wel een dag of drie daarheen want vanalles in de buurt dat de moeite is en zeker de mooiste watervallen van het land, nl. Erawan waterfalls.
  Ik vind uw plan eerlijk gezegd een beetje ridicul. Het ware bter voor zo’n korte reis u te beperken tot het Noorden of het Zuiden. Dus twee keer reizen voor minimum drie weken.
  Reis 1 : BK – Damnoen Saduak – Kanchanaburi – Sukhothai – Chaiang MAi en terug naar Ayuthaya – BK;
  Reis 2 : BK – Phuket – Phang Gna – Krabi (Railey West) – Ko Samui- BK

  Dan heb je veel te zien en uw transfers (tijdspannes) zijn comfortabel ! Veel plezier en een betere planning en voorbereiding !
  Mvg,
  Serge

 11. Fred CNX zegt op

  Ik denk dat je een leuk reisschema hebt; reacties van de mensen hierboven bewijzen maar eens dat ze nog nooit een reisschema van een georganiseerde reis hebben gezien; die zitten niet anders in elkaar, en je wil verschillende plekken in Thailand bezoeken. Met jou reis doe je dat allemaal;)
  Persoonlijk zou ik de zoo in Chiangmai overslaan, er valt genoeg te zien hier. Hotel of kamer vind je in de binnenstad…kan je mooie tempels wandelend gaan bekijken en boeking kantoortjes voor excursies om de hoek of in dezelfde straat.
  Na zo’n vakantie Bangkok/Chiangmai/Phuket e.o. kan je dan later weer bepalen waar je met een volgende vakantie wat langer naar toe wilt gaan.
  veel plezier in Thailand.

 12. Jack G. zegt op

  Ik heb in het verleden ook 2 rondreizen gemaakt in Thailand en dan ben je net zoals jullie planning onderweg. Reizen is iets heel anders dan vakantie vieren. Deze planning is een stuk beter dan jullie eerste planning. Dat was wel heel erg rennen. Dus gewoon doen!! Ik doe nu nog rondreizen in andere landen. In Thailand vier ik nu vakantie. Dus laag tempo op 2 plaatsen gedurende de gehele reis. Meer tijd voor uit gaan en bakken op het strand. Uitslapen!! Tja, de Panda’s. Het levert wel aardige foto’s op.

 13. John Chiang rai zegt op

  De meeste goed georganiseerde reisen die 2weken duren,en die van reisorganisaties aangeboden worden,die jaren lange ervaring hebben,zijn anders samen gesteld. Ze bestaan uit een beknopte stad bezichtiging,waar je in de korte tijd natuurlijk een erg klein beeld van Bangkok krijgt. En de volgende dag gaat het met de bus reeds in noordelijke richting,waar je o.a Ayuthaya,Chiangmai,en de gouden driehoek, en de Mekong bezoekt,om naar een volgepakte week van Chiangmai terug te vliegen naar Bangkok,waar de meesten nog een week in Pattaya,of in Jomtien verblijven,om op het strand uit te rusten van de vele tempel bezoeken,en andere bezichtigingen. Je hebt ook reisen waar Bangkok en omgeving iets intensiever bekeken worden,maar de tweede week is ook hier meestal alleen een strandvakantie,omdat de meesten genoeg hebben van het koffer slepen en rondreisen. De Zuidthailand rondreisen hebben het zelfde principe,en worden geheel seperate aangeboden,om ook hier in de tweede week alleen het strand te genieten,en te rusten van de vele touren. Het voordeel van deze georganiseerde rondreisen is o.m. de enorme tijdbesparing, omdat zowel gids,als ook Chauffeur precies weten waar ze heen moeten om de bezienswaardigheden te vinden. Dit alles moet de individueel reisende vaak onder veel tijdverlies zelf uitzoeken. In tegenstelling tot de meeste waarschuwende reacties,hebben jullie nu ook een paar reacties,die het anders zien,en zelfs zover gaan ,dat wij allemaal nog nooit een reisschema gezien hebben,en eigenlijk van een goede reisplanning geen verstand hebben. Daarom zou het voor alle reagerenden leuk zijn,als je het gewoon probeert,zodat je de ons de 22november op thailandblog.nl precies vertellen kunt,wie nu werkelijk gelijk had. Ik hoop dat je het ons eerlijk verteld,en dat je niet te moe bent om te schrijven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website