Lezersvraag: Is mijn reisplanning voor Thailand haalbaar?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
1 juni 2015

Beste lezers,

Samen met mijn beste vriendin ga ik in november twee weken naar Thailand. We hebben al een beetje een planning gemaakt maar weten niet goed of het effectief haalbaar is en of er misschien zaken zijn die we beter kunnen vervangen door iets anders. Ik ben dus een beetje op zoek naar wat raad.

De eerste dagen in Bangkok gaan we op voorhand een hotel boeken, de rest van de dagen zijn we eigenlijk van plan om daar zelf overnachting te zoeken. Ik heb hier gelezen dat je zomaar een hotel binnen kunt gaan, eens kan kijken naar de kamer en als het niet goed is, dat je gewoon naar een ander hotel kan stappen. Klopt dit? Ga je hier geen problemen mee krijgen?

Dit is de planning, maar kan uiteraard nog hard gewijzigd worden:
06/nov AMS-BKK
07/nov BKK
08/nov BKK
09/nov BKK
10/nov BKK indien 2 daagse jungletour bij Kaho Yai National Park (9+10 nov)
11/nov BKK – Chiang Mai (nachttrein)
12/nov Chiang Mai
13/nov Chiang Mai
14/nov Chiang Mai – Koh Samui (vliegtuig)
15/nov Koh Samui – Koh Phangan (ferry)
16/nov Koh Phangan – Ko Tao met (ferry)
17/nov Koh Tao
18/nov Koh Tao – Surat Thani -Khao Sok Nature Park (ferry + pick-up)
19/nov Khao Sok Nature Park – Phuket (bus?)
20/nov Phuket – Ko Kaho Phing Kan (James Bond eiland) (ferry)
21/nov Phuket -Ko Phi Phi (ferry)
22/nov Phuket – BKK – AMS (vliegtuig)

Graag jullie mening of dit haalbaar is en advies is uiteraard ook altijd welkom. Is het bijvoorbeeld mogelijk om dit te doen met een grote sporttas op wieltjes of beter een trekrugzak kopen?

Alvast héél hartelijk dank!!

Jess


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

32 reacties op “Lezersvraag: Is mijn reisplanning voor Thailand haalbaar?”

 1. Youri zegt op

  Dat is wel heel veel voor in 2 weken. Zonde om steeds overal maar 1 dag te zijn.
  Persoonlijk zou ik er voor Kiezen om vanuit chiang mai of richting de golf (samui,tao en phangan) te gaan. Of naar de andaman zee (phucket, krabi etc) en dan gewoon nog een keer terug komen naar Thailand om de andere optie te doen
  doen.

  Groeten Youri

 2. Peter Scheeren zegt op

  Hallo Jess.

  Mijn naam is Peter en ga ook al vanaf 1998 naar Thailand. Ik ben ook iemand die alles zelf regeld. Ik heb geen reisbureau nodig. Ik kijk wanneer ik wil gaan en dat is dit jaar 19 juni 2015 voor 4 weken. Ik heb mijn ticket rechtstreeks via China Airline geregeld in Amsterdam. Ik regel mijn verdere vakantie zelf daar. Ik begin dit jaar in Pattaya en ik heb dan voor een week een hotel geboekt voor 650 bath per dag. Ik betaal iedere dag want het kan zomaar zijn dat ik iets anders wil en dan kan ik zo weg. Ik zou je mijn verdere reis of waar ik verder naar toe ga niet allemaal ga vertellen. Maar over die hotels dat klop want dat doe ik ook want er zijn er genoeg waar je zo naar binnen kunt lopen voor invoormatie en de kamers bezichtigen van te voren. En met die nachtrein van ongeveer 13 uur is ook al een mooie belevenis opzich.naar of van Ghiang Mai. Ik moet je wel vertellen dat je een mooie reis tegemoet gaat en ik ben bang dat je tijd tekort komt om alles te kunnen zien. Ik wens je in november een geweldige reis toe.

  Vriendelijke groet: Peter

 3. Eric zegt op

  @Jess,

  Neen. Is niet realistisch. Niet in dit tijdschema.
  Je bent veel aan het reizen, bus, trein, vliegtuig, zonder dat je iets ziet van Thailand.

  Alleen tussen 7-11 en 14-11 neem je de tijd om Bangkok en Chiang Mai te bekijken.
  Vervolgens stop je alles in één dag!
  Het zijn enorme afstanden en op de eilanden Samui, Phangan, Phuket, PhiPhi heb je net genoeg tijd om een colaatje te drinken en weer verder te reizen. Bovendien loop je de kans om de dagen in Samui, Pjangan en KohTao in de regen door te brengen.

  Je wilt te veel in te weinig tijd. En hje neemt nergens rust. Het zou toch ook zo moeten zijn dat je op één van de eilanden aan een standje wilt liggen? Wilt genieten van hetgeen Thailand nog te bieden heeft. Eettentjes, massage, echt iets doen. In plaats van rennen en nog meer rennen.

  Je zult realistische keuzes moeten maken.
  In twee weken tijd Moet je niet van Noord naar Zuid en van Oostkust naar West Kust willen reizen.
  Tip. Pak er eens een kaart bij. En ontdek dat Thailand van Noord naar Zuid Ruim 1500 kilometer meet.
  Kijk ook eens naar de seizoenen. De oostkust (Samui) kent een periode van regen in november.

  Tip.
  * Bangkok – Kao Sok – Phuket – Bangkok
  * Bangkok (en omgeving Floating Market, Ayuthhaya, Bridge on the River KWai )- ChiangMai – Bangkok (eventueel nog een paar dagen Koh Samed).

  Eric

  • Ruud NK zegt op

   Helemaal mee eens Erik. Alleen de afstand van ChiangMai naar Ko Samui is alleen al 1.500 km. Van noord naar zuid nog veel meer kilometers.
   Maar misschien wil Jess Thailand zien van achter glas.

 4. Rob zegt op

  Hallo Jes,

  Het is heel veel om in twee weken te doen. Kom al heel lang in Thailand dus dit is echt te veel in te korte tijd. Rob

 5. Jack zegt op

  De planning ziet er strak uit maar houd er rekening mee dat dingen anders kunnen lopen in Thailand, 1x een misser en je hele schema ligt overhoop. Na 2 weken ben je helemaal afgedraaid, ik neem aan dat je ook nog een beetje wilt genieten. Als je ergens voor een langere tijd verblijft raad ik aan een koffer met wieltjes, voor korte bezoekjes zou ik voor een rugzak kiezen. Ik zou voor een Bkk-noord (bergen/jungle) trip gaan of voor een Bkk-zuid (eilanden) trip en dan wat Youri zegt weer een keer terugkomen. Neem de tijd zou ik zeggen zodat je meer kan relaxen en meer in je op kan nemen (in de hitte reizen kost meer kracht en energie) ipv dat je aan rush hour 5 begint. Succes!

 6. Jan zegt op

  Ik sluit me aan bij de vorige reactie. Je neemt 8 vervoermiddelen op die korte tijd. En trouwens, waarom zolang in Bangkok blijven en daarna overal slechts 1 dag ? Je zal in Bangkok graag veel sneller weg willen gaan. Het is er zo druk en de geur die daar hangt is echt niet gezond. Wij hebben 17 dagen getourd in Thailand. Op elke plaats 2 overnachtingen gedaan ; dan heb je meer het gevoel van het rustig aan te doen. Wij hebben enkel voor het zuiden gekozen en hebben Chiang Mai gelaten voor wat het is. De pipi eilanden (Ko Phi Phi) zijn magnifiek. En Krabi heb ik niet gezien op je lijstje. Hint ; vanuit Bangkok de trein naar Hua-Hin nemen (duurt 4 uur) en je rijdt door prachtige landschappen. Ko Samui en Ko Tao zeker doen en met scooter rondrijden.

  groeten, Jan

 7. Rene Martin zegt op

  Na Chiang Mai ben je vrijwel alleen maar aan het reizen en als je er van houd dan is dat natuurlijk oke maar wil je echt iets zien dan is het 2e gedeelte m.i. tedruk.

 8. Hein zegt op

  Inderdaad veel te veel. Volgens mij drie opties:
  vanuit BKK niet te ver weg bv River Kwai, Hua Hin en Koh Samet of vanuit BKK naar Noorden of vanuit BKK naar de stranden in het zuiden.
  Je ziet dikwijls goede suggesties als je kijkt naar reisprogramma van georganiseerde reis (en dan minder tempels pakken).
  Of kijk eens op onze website bij Tips Thailand: http://www.LaiThai.nl

  Veel plezier
  Hein

 9. ton zegt op

  Helemaal eens met de stelling “waarom zo lang BKK”
  Denk er eens over na om naar de eilanden te gaan of naar Chang Mai, Chang Rai en omgeving.
  Als je meer van stranden houdt kies je voor de eilanden en anders naar CM……..
  Op zeker ga je na deze reis terug naar Thailand(heb nog nooit iemand horen zeggen dat er geen klap aan is)…….Als je voor de tweede keer teug gaat dan pak je het andere deel van deze eerste reis.
  Dit schema is gewoon niet te doen in 2 weken……
  veel plezier in het mooie Thailand

 10. Thaimo zegt op

  Na zes Thailandreizen mag ik ook wel een mening geven:) die overeenkomt met veel wat hierboven al gemeld is.
  Twee weken is kort maar jonge mensen kunnen dit schema aan. Het is alleen de vraag wil je dit?

  Als ik jullie was sloot ik af in Bangkok ipv er te beginnen.
  Chiangmai mag in mijn optiek nooit ontbreken aan een Thailandreis want die stad en omgeving geeft nog de echte authentieke Thailandcultuur weer.

  Ik ben vaker na het landen in Bangkok rechtstreeks doorgevlogen naar Chiangmai, dit om tijdverlies te voorkomen en een jetlag heb je toch al dus maar beter meteen door.

  Chiangmai zou ik echt 3 dagen voor plannen en in en om de stad de dingen doen die jullie interesseren.
  Van Chiangmai zou ik rechtstreeks naar Phuket vliegen. Hebben wij ook gedaan en is vele malen goedkoper dan naar Koh Samui.
  Daarna vanuit Phuket naar James Bond eiland en Phi Phi.
  Via Phulet naar het vaste land – treinreis richting Hua Hin en bij Chumphon de ferry op naar Koh Tao en eventueel nog doorvaren voor een paar dagen naar Koh Samui, wat niet veel verschilt of anders is dan Phuket maar dat is mijn mening. Het gaat vooral om Koh Tao wat eruit springt net als Phi Phi bij Phuket.

  Eventueel vliegen van Samui naar Bangkok om daar nog enkele dagen te verblijven eventueel 4 als je nog naar Kao Yai wil voor een volle dag. Of je gaat weer met de ferry van Koh Tao naar Chumpon en dan met de nachttrein naar Bangkok (kan eventueel ook met taxi).

  Als ik het moest zeggen zou ik langer in de regio Phuket en wat meer tijd uittrekken voor Khao Sok en de volgende keer het andere deel-Koh Samui en Tao doen. Veel relaxter. Je kan bij Air Asia dan een multi flight kiezen van Chiangmai naar Phuket en terug naar Bangkok.

  Treinreizen heb ik 2x gedaan snachts maar dan andersom van Chiangmai naar Bangkok, tis mooi maar eerlijk gezegd is het elke avond om kwart voor 7 donker dus je reist maar een paar uur met licht. Het is wel een belevenis op zich en wij doen het om tijd te besparen en een overnachting.

  Je kunt inderdaad altijd een guesthouse in lopen of een hotel en vragen naar een kamer maar wij ervaren de laatste jaren vaker dat dit duurder kan zijn dan via http://www.latestays.com
  Hier boeken we vaak een dag voor aankomst en zo de hele reis door. Als we zeker weten ergens te willen verblijven boeken we een nacht of 2 en ter plekke vaak nog bij als we langer willen blijven. Ideeal.

  Succes met keuzes maken voor dit mooie land!

 11. Serge zegt op

  Op zich wel haalbaar, maar het zal voornamelijk “opzij opzij opzij” van Herman van Veen worden 😉

  Als je je reis niet langer kan maken, adviseer ik eveneens om minder hooi op de vork te nemen, en te schrappen.

  Je bent 14 dagen aan spurten terwijl je voor dit programma makkelijk een maand mag uittrekken. Zonde eigenlijk want je wil toch net even weg van het hectische? Vermijd die stress, en neem de tijd want in Thailand loopt nooit alles volgens plan

  Veel plezier alvast!

 12. Thaimo zegt op

  nb wat Jan zegt mbt de scooter huren. Dit zou ik alleen doen als je een motorrijbewijs hebt. In Thailand worden de 150 cc motoren voor scooters verhuurd en je kan ze gewoon voor een paar euro all risk verzekeren. Het probleem is alleen dat als er iets gebeurd en je zorg moet hebben of erger veel schade aangericht hebt je Nederlandse verzekering niks dekt en je zelf de duizenden euro’s moet betalen omdat je zonder rijbewijs rond gereden hebt. Veel toeristen weten dit niet en de Thai zal het een zorg zijn want hun scooter is verzekerd verhuurd.Ze zien er dus uit als scooters maar het zijn motoren waar je op rijdt en daar heb je een motorrijbewijs voor nodig. In Thailand is niets wat het lijkt, dat maakt het leuk maar soms ook lastig:)

 13. Jess zegt op

  Hoi iedereen,

  Alvast heel hard bedankt voor jullie reacties. Ik moet duidelijk wat aanpassen. De bedoeling van 4 dagen Bangkok was om vanaf hier naar een nationaal park te gaan wat op 2u rijden ligt van Bangkok. Het is ook maar een ongeveer-planning hoor. Als het ergens heel hard de moeite is om te blijven, dan blijven we daar wat langer. Alleen het hotel in Bangkok wilden we op voorhand boeken en de rest daar zelf.
  Ivm de eilandjes had ik me een beetje gebaseerd op voorgaande reizen. In bijna elk land kan je wel eens een ferry nemen en voor een dag naar een eiland varen. Meestal heb je dat eiland dan wel gezien op 1 dag. Maar zo te lezen is dat in Thailand helemaal anders ☺

  Groetjes
  jess

  • Ruud zegt op

   pas op de ferry’s in het zuiden, varen veelal maar 1 keer naar en 1 keer van de eilanden naar Krabi, AO-nang Of Phukhet. met een tijdruimte op een eiland van twee uur en anders de volgende dag.
   Ik ben bang dat je weinig zal genieten en veel zal reizen en dat met een temperatuur van 30 graden plus. is geen vakantie, maar hard werken.

 14. marc de greve zegt op

  Dit alles op 2 weken man dan ben je zotgelopen en gerezen goeie raad 2dagen bangkok en je kan ook al veel gaan bezichtigen,natuurlijk niet alles 2 weekjes is kort hoor,verder een goede reis.

 15. Renévan zegt op

  Bangkok, Chiangmai en één strand bestemming, en dan is het nog heel wat reizen in twee weken. Zo had ik laatst op Samui vrienden op bezoek, die gingen later naar Koh Lanta. s’Morgens om zeven uur vertrokken vanaf Samui en s’middags om vijf uur op de plaats van bestemming.

  • Thaimo zegt op

   Inderdaad reizen in Thailand duurt meestal langer dan de aangegeven tijd die ervoor staat. Ben eens van Jomtien Beach (Pattaya) naar Koh Chang gereisd, ook in de ochtend om 10 uur vertrokken en pas om 17 uur in het hotel. De ferry ging pas toen hij redelijk vol zat en dat duurde 2 uur langer wachten. Maar ja daar is het vakantie voor!
   Heb ook eens anderhalf uur in een stilstaande trein gezeten, dat gebeurt ook niet zelden dat hij onderweg opeens een poos stil staat en niemand weet waarom? Daarom is het altijd verstandig om nooit op de dag van je terugvlucht pas in Bangkok aan te komen, altijd 1a2 dagen vooraf plannen.

 16. Thaimo zegt op

  Als je zelf alles plant uiteraard. Reis je met een organisatie en je mist je terugvlucht dan is dat hun verantwoording en zij regelen wel een andere vlucht.

 17. Anno Zijlstra zegt op

  Je komt meer moe thuis dan dat je ging, blijf lekker die 2 weekjes op wat eiland genieten, doe Noord Thailand een andere vakantie .

 18. Rori zegt op

  Kijk eerst eens een week in Bangkok en omgeving (10 things to do in Bangkok) en daarna een week Krabi (40 things to do in Krabi) blijf daar lekker een week en geniet van het strand de natuur en de omgeving en rust goed uit.
  Vlucht naar Bangkok heen en terug vanaf Phuket 🙂

 19. Rachid zegt op

  Hoi Jess,

  Ik maak dezelfde trip meestal 2 x per jaar en trek daar ruim 4 weken voor uit. Ik merk zelf dat gedurende de vakantie de vermoeidheid toeslaat. Zeker als je met de minivan, trein en ferry reist. Mijn laatste bezoek aan thailand (maart) heb ik alles vliegend gedaan (air asia). Moet toegeven dat het reizen dan een stuk minder vermoeiend is. Maar zelfs als jullie alles vliegend af doen, lijkt mij jouw planning heel krap. Lijkt mij als je wilt ontspannen ook geen aanrader. Dat wordt meer een race tegen de klok dan een vakantie.

  Ik zou adviseren minder plaatsen te bezoeken en op de plaatsen die jou bevallen er minimaal een dag aan vast te plakken.

  Verder is niet echt op te maken waar je interesses liggen, maar als jij ook het nachtleven in wilt duiken van Thailand dan is de volgende ochtend gelijk door reizen niet echt lekker 😉 .

  Opties:

  BKK – Chiang Mai – Phuket en omgeving (genoeg excursies en dagtripjes te beleven)
  BKK – Chiang Mai – Koh Samui en omgeving (genoeg excusies en dagtripjes te beleven)
  BKK – Koh Samui en omg. – Phuket en omg. (zee/strand vakantie).

  Echter zijn er op Koh Samui en Phuket voldoende uitjes te maken (tempels, national parken, etc etc).

  Mocht je wat gerichtere informatie willen hebben, dan kan je me mailen rachid_a82@hotmail.com .

  Veel plezier in ieder geval!

  Gr. Rachid

 20. Verheyden zegt op

  Wij verbleven 4 n BKK + 2n Kanchaburi River Kwai Resort + vlucht BKK >ChiangMai 3n Chiang Mai + Chiang Rai + vlucht Chiang Mai > Koh Samui 8 n. + vlucht Koh Samui > BKK terug 1n en dan BKK > AMS.
  Vliegreis ipv wegvervoer om tijd te sparen. Op elke lokatie mooie excursies gedaan, veel gezien. Echt de moeite. Tot Koh Samui was het reisgedeelte. KOH Samui was de vakantie als afsluiter. Toch 2 niet geplande dag excursies geboekt op Koh Samui die we nog steeds FANTASTISCH beleefden. Thailand is zo mooien er is zo veel te beleven dat je gezien tijdsbeperking keuzes moet maken. Volgende keer zullen wij dus andere lokaties in Thailand opzoeken. Men mag uiteindelijk niet gestresseerd uit een overvolgeboekte reis terugkomen. Men moet zichzelf de tijd gunnen de ervaringen en bezienswaardigheden in zich op te nemen om er na de vakantie thuis nog van te kunnen genieten. Beklagen zullen jullie het niet doen, het is en blijft een prachtige belevenis in een mooi land.

 21. Fransamsterdam zegt op

  Ik ben geen 18 meer, maar zelfs dan zou ik niet mee willen.
  Voor dit schema moet je een maand nemen, en anders de helft schrappen.

 22. Anno Zijlstra zegt op

  Ik woon 14 jaar in Thailand als we tijd hebben zijn we blij dat we twee weken in Hua Hin kunnen zijn, gaan 2 reisdagen af van en naar Khon Kean waar we wonen, wat sommige NLers in twee weken proppen, dan ben je blij dat je weer aan het werk kunt gaan daarna . 🙂

 23. henk zegt op

  Ik vind ook wanneer je 2 weken gaat, dat je of voor noord of voor zuid moet kiezen.
  Bepaal samen met je vriendin wat de voorkeur heeft, maar laat de uiteindelijke keuze afhangen van het weer.
  Houdt dus de weken voor vertrek de weerberichten voor TH in het oog.

  Ik heb ook vaak alternatieve routes achter de hand.

  Veel plezier!!!

 24. Christian zegt op

  Hoi,

  Ik reis ook zoals jullie, ik woon al geruime tijd in Thailand, maar vorige weken europa bezocht. In 1 dag vanuit Bern , Fribourg, Lausanne en Geneve bezocht, en s’avonds naar Brussel gevlogen.
  In 1 dag Rotterdan, Leiden, keukenhof, en Den haag bezocht, dus hangt van je reis stijl af.

  Het is haalbaar en best niets boeken, hoeft ook niet (behalve vluchten) . Doch zou ik persoonlijk een keuze maken tussen Kao Jai OF khao sok, dan heb je al 2 dagen wat adem ruimte.
  Kho Phangngan en Kho Tao zou ik alleen bezoeken als je naar full moon wil (als er dan 1 is) anders zou ik meer tijd steken in Phuket/krabi en omgeving.

  goede reis

 25. John Hatten zegt op

  Hey Jess,

  Ik heb niet alle reacties gelezen, maar zoals velen zeggen is dit erg krap in 2 weken.
  Mijn mening; skip direct bkk(geen relaxte stad om te beginnen), neem dezelfde dag nog vlucht naar chiang mai, vluchthavens hebben goede verbinding en cheap. Daar 2/3 nachten verblijven vervolgens vliegen naar t zuiden of westkant; richting krabi, koh phi phi etc of oostkant; koh toa, koh pangang etc. Verblijf min een week in t zuiden en besteed de laatste 2 dagen in bkk.

  Zowel zuidwest als Zuidoost is beide erg mooi en qua eilanden en natuur. Onderzoek voor jezêlf wat jullie het meest aantrekt. Dit kan je van te voren doen maar ook wanneer je in thailand zelf bent.

  Succes met jullie reis.

  Gr. John

 26. Anno Zijlstra zegt op

  Je ziet niets van Bangkok in 2 dagen, kost een week. ChiangMai en omgeving 2 weken en Zuid Thailand en eilanden een maand . Vergeet dat gejakker door Thailand dat is complete gekkigheid, typisch NL die denken dat je zo wat te zien krijgt. Niet dus .
  Als je geen natuurparken bezoekt, Thailands meest waardevol erfgoed , heb je het belangrijkste gemist.Er zijn zat NLers die nog nooit in een natuur reservaat zijn geweest, alleen Bankok en stranden, met name expats, dat weet je dus niets van Thailand .
  Ook is het niet slim om naar expats cafe’s te gaan,in steden , kan men thuis ook doen, juist niet naar dergelijke zaken gaan maar naar echte Thai horeca, en daar zijn de priijzen ook weer leuker. Waarom europese prijzen betalen in Thailand ? (laatste vind ik in het algemeen meer, doe wat de Thai doen en dat is niet 75 of 80 bath voor een gewoon glas bier uitgeven)

 27. Arjen zegt op

  Hoi

  Wij gaan ook in november maar niet op de bonnefooi, ik heb vooraf van alles geboekt zodat als ik daar ben gewoon kan genieten en me geen zorgen hoef te maken over wat ik nog moet regelen.

  Wij doen:

  2 nachten BBK
  nachtrein naar Khao Sok
  3 nachten Khao sok
  2 nachten Phi Phi
  en 7 nachten Khao lak.

  elke plek is een excursie opzich, neem de tijd zodat je heerlijk kan genieten! persoonlijk zou ik Phucket niet meer willen aandoen, veel te druk. Koh Lanta en Krabi zijn wel geweldig!

  en bedenk gewoon als je er nu niet aan toe komt dat je een goed excuus hebt om nog een keer te gaan 😉 Thailand is verslavend

 28. Jess zegt op

  Thx iedereen voor al de tips. We gaan wat eilandjes schrappen wel nog Bangkok en Chiang mai en dan richting zuiden. Heeft er iemand een goed adresje om een 2 daagse groepstoer in Kaho Yai National Park te boeken. Met 2 vrouwen alleen zo’n trip boeken, lijkt me niet zo verstandig. Ik vind alleen “privétours”.
  De nationale parken op de planning zou ik graag houden. We zijn niet zo voor dagenlang op strand te liggen maar houden wel van wat avontuur, cultuur boottochten, snorkelen, … dus qua eilanden beter dan krabi en phi phi nemen met een dagtochtje richting James bond Island. Dit is toch al een betere planning hè ☺

  • rori zegt op

   Kijk eens in you tube en tip eens een paar plaatsen in en bekijk eerst eens wat reisverslagen

   Krabi is alleen een week waard zeker als je iets ten noorden in het nationaal park gaat overnachten in een “boomhut” met aircon etc
   Eerst eens goed rondzoeken en termen gebruiken wat je wilt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website