Beste lezers,

Als trouwe lezer van Thailandblog, ongeveer 5 jaar al, zou ik graag mijn probleem even willen voorleggen teneinde een oplossing te vinden op mijn wel zeer prangende vraag.

Ben destijds, in maart 2011 in Thailand gehuwd volgens de wet in Bangkok, en naderhand ook gehuwd volgens de Boeddhistische rite. Alles laten legaliseren, vertalen zoals het hoort, en bij aankomst in Belgie de huwelijksakte afgegeven op mijn gemeentehuis om mijn huwelijk te laten registreren. Heb toen de vermelding gekregen dat het ongeveer 6 a 7 maand zou duren eer ik antwoord zou krijgen.

Pas na méér dan ‘n jaar ben ik uiteindelijk dan maar zelf mijn licht gaan opsteken en kreeg ik het antwoord dat mijn dossier overgemaakt was aan de dienst vreemdelingenzaken, welke op hun beurt het dossier hadden overgemaakt naar de procureur des konings te Dendermonde met de vermelding van een mogelijk schijnhuwelijk. Verder hoorde ik er niets meer van.

We zijn nu 2016 en ik ben nog steeds met mijn vrouwtje gehuwd. Heb me dan ook al die jaren aan mijn huwelijksplicht gehouden wat betreft het levensonderhoud voor haar en haar twee kinderen, die intussen al uitgegroeid zijn tot 2 prachtige tieners. Ik ben nu momenteel terug in Thailand en wil, als ik terug in België ben stappen ondernemen om van die stempel van “schijnhuwelijk” vanaf te geraken. Ik wil dat mijn huwelijk erkent wordt.

Ik kan aantonen dat we elkaar reeds 8 jaar kennen en waarvan we reeds 5 jaar gehuwd zijn. Ben vorige week met mijn vrouw naar de plaatselijke amphue geweest en hebben daar een geschreven verklaring gekregen dat we destijds, in 2011 gehuwd zijn en dat we op de dag van verklaring nog steeds samen zijn. De verklaring is ondertekend en afgestempeld door het hoofd van de amphue.

Kan er iemand mij helpen in deze materie? Mijn vraag is dus eigenlijk; wat moet ik doen om mijn huwelijk in Thailand toch te laten erkennen in België, ondanks dat het destijds als een schijnhuwelijk werd vermoedt.

Mijn oprechte dank bij voorbaat.

Andre


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

29 reacties op “Lezersvraag: Mijn huwelijk in Thailand wordt in België als schijnhuwelijk gezien”

 1. jacques zegt op

  Beste Andre, dit is een verhaal die vraagtekens oproept. Waarom denken de Belgische autoriteiten dat het voor wat jou betreft om een schijnrelatie gaat??? Hier schrijf je niets over. Als ex chef bij de vreemdelingenpolitie te Nederland heb ik veel van dit soort onderzoeken de revue zien passeren en dan was er altijd een verdenking die was gerezen bij de Immigratie en Naturalisatiedienst of er lag een tip aan ten grondslag. Jalousie is een veel voorkomend verschijnsel. Instanties hebben veel werk te verrichten en dit soort onderzoeken blijven dan liggen of duren erg lang. Ik vind dat je recht hebt op informatie dus wat rest je om dit na te vragen, schriftelijk aan de instanties. Stel een redelijke termijn in dat je antwoord verwacht en bij uitblijven dan zal je toch een advocaat in de hand moeten nemen, die navraag zal gaan doen. Legt toch iets meer gewicht in de schaal.
  U schrijft dat u kennelijk in Thailand en in België leeft en waar verblijft uw vrouw en kinderen dan. Zijn die bij voortduring in België? Ik neem aan dat er in België ook een samenwoning verplichting geldt en als die niet daadwerkelijk plaatsvindt dan wordt niet aan een van de vereisten voldaan en is de verdenking al gerezen. Ik neem aan dat u meer weet dan dat u nu vertelt, maar ga in principe uit van het goede van de mens en probeer het op mijn voorgestelde manier dan komt er echt wel duidelijkheid.

  • fred zegt op

   Wij hebben ongeveer een jaar geleden ook een aanvraag ingediend met het oog op en visum voor huwelijk. Ook wij hebben een bewezen vaste relatie van meer dan 9 jaar. Alle documenten piekfijn in orde volgens de regels …..ik ben al meer dan 12 jaar weduwnaar met vast en goed pensioen. Eigen woning ….vriendin is 10 jaar jonger en nooit gehuwd geweest en al meer dan 5 x samen met mij naar Belgie gereisd met een toeristenvisum.

   Ook wij hebben nooit meer iets vernomen…….ondanks vele telefoontjes werden we enkel van de os naar de ezel gestuurd en nooit enige info kunnen bekomen.

   Blijkbaar zijn we niet de enigen.

 2. David H zegt op

  Even inpikken op uw antwoord , meer speciaal de samenwoningsplicht , inderdaad die is er , maar ook uitzonderingen er op, bvb tijdelijk werk in buitenland …, ik verondrrstel ook dat een gevangenisstraf daar ook in voorziet (niet vingerwijzend naar OP. hoor) , tevens mogen Belgen max. 1 jaar naar buitenland , ook buiten Europa , zonder uitgeschreven te worden van woonplaats , dus veronderstel ik dat ‘ duo tourisme “als echtpaar niet verplicht is…,

  ( zie ook enkele wereldreizigers situaties in mijn geheugen…lol , weet niet of bvb Ruddy Vranckx belg reporter ook getrouwdis en vroutje mee naar IS gebied neemt bij reportages van lange duur ….?

  Als vreemdelingen politie weet u best ook wel dat men heden ten dage alle gevallen bijna automatisch zo behandelt , dit om de sterkte van de huwelijksband te testen…,ook begrijpende de misbruiken allerhande , en daar vallen dan ook de bona fide paren onder …..frustrerend voor beide kampen , begrijpelijk vandaar ook uw gekleurde reactie ….
  .
  Standaard procedure van denken, niet doen …. zeker alsje er uit bent !

  • jacques zegt op

   Beste David,

   Toch even een reactie op uw stukje.

   Ik heb geschreven dat de verdenking, waarom men meent de relatie als schijn te moeten typeren uit hetgeen Andre ons schrijft, naar voren wordt gebracht. Sterker nog hij zegt daar niets over. Wellicht weet hij meer, misschien ook niet. Hij weet wel hoe zijn relatie in wordt gevuld, dus wonen ze samen en voldoen ze aan de wettelijke plichten die zijn voorgeschreven. Zeg het maar. Ik heb een voorbeeld gegeven en dat is de samenwoning verplichting en dat is een sterke troef om te kunnen controleren. Ik heb toch heel vaak meegemaakt dat de referent niet thuis te vinden was en de vrouw in kwestie maar wat aan modderde. Dit weten we toch niet of weet u dit wel. Je moet ze de kost geven die er meerdere mia noi’s er op na houden. U stelt overigens terecht dat er heel veel schijnrelaties te melden zijn ( u omschrijft het als de misbruiken allerhande) omdat dit toch lucratieve business is en al gauw bedragen kan opleveren voor de referent tot wel 20 a 30.000 euro. Zeker de Afrikaanse medemens betaalt dit en heeft dit er voor over. Ook vormen van in natura geleverde prestaties zijn bekend. Dus in dit incidentele geval is en blijft het voor een deel gissen wat de beweegreden is om het als het schijnrelatie of te doen. Misschien is dit stel wel integer en verdienen ze snel antwoord en vandaar mijn advies zoals eerder omschreven.
   Overigens vind ik groen wel een mooie kleur, komt heel veel voor en is rustgevend.

 3. janssens marcel zegt op

  Met verbazing uw bericht gelezen . Ik zit in dezelfde situatie maar ik wacht al 3 jaar op goedkeuring van het parket want nu zou het om buitenlandse huwelyken het parket moeten beslissen en niet de gemeente.Ik woon nu definitief in thailand en ben er .nog steeds mee bezig. Ik heb over een maand myn kopieen weer binnen gedaan en wacht nog steeds .
  Ik kan er naast zyn ,maar schillen jullie meer dan 20 jaar of ben je ouder dan 60 ? dan houden ze je aan het lyntje . De goeden moeten het weer eens bekopen met de kwaden .

  • fred zegt op

   Huwen met een derdelander zal heel binnenkort onmogelijk worden. Dat zit er dik aan te komen als je de verhalen allemaal leest. Spijtige is dat men de mensen beter zou zeggen zoals de vork in de steel zit en niet onnodig aan het lijntje houden. Dat zorgt alleen voor verdriet en stress.

  • David H zegt op

   Betreffende leeftijdsverschil hanteren ze dat inderdaad als reden ….., moet je eens nagaan hoeveel Jaren verschil minister van staat en reeds lang overleden Camille Huysmans had toen hij op 90 jarige leeftijd zijn secretaresse huwde , Minister Hugo Schilz ook groot leeftijdsverschil met zijn bruid , Minister Martens idem ……., als men naar de rechtbank stapt en de staat dagvaard is het zo opgelost als de redelijke termijn overschreden is en er geen onregelmatigheden bewezen zijn ,…men hoopt alleen op de lankmoedigheid van de gehuwden .

   Huwen is een grondwettelijk recht.. , en heeft geen reden van weigering wegens leeftijdsverschil , alhoewel dit een te controlerende aanwijzingkan zijn tot nadere controle …,maar soms moet je je recht afdwingen …., en meestal wachten ze zolang tot je daadwerkelijk gerechtelijke stappen onderneemt of opgeeft .

 4. Eddy zegt op

  Wij hadden hetzelfde voor in 2010. Mijn vrouw was toen al hier met tijdelijk verblijf voor 5 jaar Na 2 jaar wachten ben ik mijn beklag op het stadhuis gaan doen dat de beslissingstermijn al lang overschreden was en ik dit geen redelijke termijn meer vond. De beambte aan het loket gaf mij gelijk en heeft toen ons huwelijk geregistreerd.

 5. Christiaan zegt op

  Het wordt zo lang mogelijk expres tegengehouden in de hoop dat je opgeeft want anders moeten ze meer pensioen uitkeren omdat je dan gezinshoofd zijt. En dat scheelt een pak.

  • David H zegt op

   Hebben ze onlangs ook een nieuwe regel ingevoerd dat indien je echtgenote jonger is dan 40 jaar , ze bij het overlijden van de Belgische gepensioneerde het weduwe pensioen veranderd wordt in een 2 jaarlijkse uitkering (omdat geacht wordt at ze jong genoeg is om nog werk te vinden…)

   Er zijnwel uitzonderingen op die regel , o.a. ingeval er kinderen zijn , of indien overlijden door een ongeval is ..
   Voordien werd weduwe pensioen levenslang uitbetaald a rato gelijk aan het min. pensioen alleenstaande minstens, …op voorwaarde dat weduwe niet hertrouwde , samenwoonst wordt niet als gehuwd beschouwd (!!…)

  • Lung addie zegt op

   Wat betreft dat “pak” verschil in pensioen is maar een flauw argument want dat “pak” betreft een 200Euro/maand verschil tussen een gezins- en een alleenstaand pensioen. Diegene die daarvoor huwt zal vlug tot de vaststelling komen dat een partner hem meer kost dan baat. Die tweede persoon moet tenslotte ook eten en gekleed worden.
   Wegens de veel voorkomende misbruiken bij huwelijken met buitenlanders is men gewoon voorzichtiger en vooral strenger geworden, zeker als het om een huwelijk met groot leeftijdsverschil gaat.

 6. Rien van de Vorle zegt op

  Moderator: Graag alleen een reactie op de lezersvraag.

 7. Luc zegt op

  Als de leeftijd een groot verschil is wordt dat altijd gezien als een schijnhuwlijk heb het zelf meegemaakt en zelfs onse dochter is in thailand geboren zelfs naar dat hebben ze niet gezien maar met al dat heb ik wel de nagel op de kop gekregen en naar 4 jaar was ze weg een leeftijd van meer dan 16jaar werk maar zelde en dat weeten ze bij dienst vreemdelingen zaaken maar al te goed er zal altijd wel een ader onder het gras liggen en daarom de lang wacht tijd voor al dat .maar daar niet van vindt in het zelf niet eerlijk dat ze met de mensen hun gevoelens speelen dit zou best anders kunnen mvg luc

  • jacques zegt op

   Beste Luc,

   Ik heb zelf een zaak mogen behandelen in Amsterdam waar op verzoek door de Immigratie en naturalisatiedienst een vermeende schijnrelatie was gemeld bij mijn dienst. (De vreemdelingenpolitie).
   Het betrof een relatie (huwelijk in Turkije) tussen een Nederlandse (blanke) vrouw van 73 jaar en een Turkse man van 29 jaar.
   De eerste keer dat we bij de referent (de dame in kwestie) aanklopten op haar woonadres, vluchtte de Turkse man via de achterkant het pand uit?????? Tot op heden onduidelijk waarom hij dit deed.
   Bij een tweede en derde bezoek heb ik zelf uitvoerig met de dame in kwestie gesproken en het werd mij duidelijk dat er wel degelijk een serieuze relatie was. Er is een positief advies afgegeven en ze leven nog lang en gelukkig. Graag enige nuance in het denken kan geen kwaad.

   • fred zegt op

    Ja maar dat zijn bijna gevallen die echt voor de hand liggen. In Belgie wordt nu ieder huwelijk met een derdelander systematisch aan zien als een schijnhuwelijk.

 8. André zegt op

  Beste André, ik denk dat er in België twee maten en twee gewichten zijn. Als een belg met een buitelandse moslima trouwt wordt deze binnen de maand goedgekeurd, gezien bij een vriend van mij. Als een belg met een Thaïse vrouw in het huwelijksbootje stapt wordt algemeen aangenomen dat dit een schijnhuwelijk is, zelf als die vrouw al 5x naar België is geweest bij mij. Haar kinderen studeren hier aan de Katholieke Universiteit Leuven, eentje voor arts, eentje als voedvrouw. Ik kan mijn huwelijk afgesloten in Thailand, ze kon geen visum krijgen om hier in België te trouwen, niet laten registreren daar vreemdelingenzaken schrijft ; ze menen dat dit een schijnhuwelijk betreft daar U (de echtgenoot) een cafébaas is en tegelijkertijd een boer. Ik weet niet waar ze het vandaan halen maar ik ben invalide, steeds verkoop manager geweest,reden voor het huwelijk niet goed te keuren daar ze denken dat ik m’n vrouw wil laten werken als prostituée daar ik een café bezit. Waar ze dat vandaan halen heb ik gevraagd, ten tweede ik heb nog geen enkele cafébaas gezien die tegelijkertijd landbouwer is, heb ook gezegd dat ik nog nooit een belastingsaangifte heb ingediend voor het café, waar ze repliceerden dat ik fraude pleeg ook d’erbij. Ik woon aan de kust in een appartement,heb gezegd dat m’n beesten staan te grazen op het strand, m’n gebruiksvoertuigen (traktor, pikdorser en dergelijke) in de ondergrondse garage staan en m’n land dagelijks tweemaal overstroomt, nog hadden ze er geen oren aan. Ik ben inmiddels 58 jaar en m’n vrouwtje 55 jaar, ik heb nog nooit een prostituée gezien van laat staan 55 jaar Ik heb nooit een café, restaurant, hotel gehad en heb nooit een landbouwer geweest. Zo zie je wat ze weten van een man van Belgische nationaliteit. In welk land leven wij ?
  Waarom wordt een huwelijk met een moslima onmiddellijk geregistreerd en een huwelijk met een boedhiste niet wordt geregistreerd wel beste André (naamgenoot) als ze een moslima niet zouden registreren staan er binnen de kortste keren enkele mannen met messen en vuurwapens in het gemeentehuis, met boedhisten hebben ze dat probleem niet. Dit antwoord heb ik gekregen via via iemand van het gemeentehuis.
  Ik wens je veel geluk en hoop dat je weet wat je moet doen, maar wij Belgen riskeren ons zoiets niet (messen en vuurwapens) maar net als bij mij zie ik je huwelijk somber in. Groetjes, André

 9. SOMMEIL zegt op

  Met dit te lezen, wens ik graag onze ervaringen delen., die van mij en mijn partner Nareth.
  Doelbewust heb ik geopteerd voor wettelijke samenwoning….

  Mijn partner, cambodjaanse origine, heb ik ontmoet ongeveer een 4-tal jaar geleden.
  Wij verschillen 15 jaar, en ik was toen 53.

  Ik had de vrijheid om een 3-tal keer / jaar naar ginds te gaan, zij kwam tijdens de grote schoolvakantie naar Belgie¨. (lerares). Al vrij snel zat ik ik in haar vrienden – school kring., en vice versa.

  Mijn passie om al mijn en onze reizen vrij precies te documenteren blijkt een grote meevaller te zijn geweest . Van vliegtuigtickets, reispasstempels, hotelfacturen, en gedocumenteerde foto’s van activiteiten, alles zat mooi chronologisch .

  In januari 2015 hebben we beslist dat ze naar België zou komen. We opteerden voor een visum C met het oog op officiële samenwoonst. ( we kenden elkaar toen meer dan 3 jaar)
  Ze volgde nog eerst een korte kennismakingskursus nederlands in Phnom Penh.

  Dank zij de goede logistieke ondersteuning van het Belgische consulaat in Phnom Penh, de goede website van de ambassade, en een minitieus opvolgen van de eisen om een dossier op te stellen, zijn we in juni met goede moed naar de Belgische ambassade in Bangkok getrokken.
  Ons dossier , meer dan 100 blz, werd vriendelijk in ontvangst genomen. Het visum werd reeds in juni goedgekeurd, en in september is mijn partner naar België gekomen.

  Wij zijn de volgende dag naar de notaris gegaan voor een akte wettelijke samenwoning.
  En daarna naar de bevoegde ambtenaar in Zaventem.

  Daarna is alles gegaan zoals het hoorde. (incl. bezoek van de wijkagent)
  Mijn partner heeft nu een ID voor 5 jaar verblijf hier.
  Ze volgt naarstig haar inburgeringstraject . ( 4 dagen/week), en haar eerste volzinnen nederlands klinken reeds verstaanbaar.

  We zijn beiden heel blij dat de administratieve weg voor ons , weliswaar een geduldige, doch geen negatieve ervaring is geworden.

  Wij wensen elke lezer , die ook zulke plannen heeft, dezelfde ervaring toe.

  groetjes

  Dirk&Nareth

  • fred zegt op

   Hoe kan jij weten dat dat dossier vriendelijk werd in ontvangst genomen. Bij een visum aan vraag is het alleen de aanvrager zelf die binnen mag ..De partner of vriend mag geen stap binnenzetten.

 10. Serge zegt op

  Sawasdee khap,

  Ik vermoed dat het probleem van André van financiële aard zal zijn om het huwelijk te laten erkennen in België. Is hij vermogend genoeg om aan te tonen dat zijn Thaïse echtgenote op zijn kosten kan leven ? Enz…

  Graag zou ik in contact willen komen met Dirk & Nareth (“Sommei”) aangezien ik in een gelijkaardige situatie wens te komen met mijn Cambodiaanse vriendin die hier in België al op bezoek is geweest (3 m) en waartoe ik opnieuw zak gaan in aug. aanstaande.
  Wij wensen later dit jaar ook over te gaan via C- visum met het oog op wettelijk samenwonen en nog later een huwelijk.
  Mvg,
  Serge

  • Sommeil zegt op

   Hallo,

   Laat jouw mailadres weten.
   Ik contacteer je dan wel.

   Groetjes

 11. andre zegt op

  Beste lezers, dank in de eerste plaats voor de welgemeende reacties aangaande mijn vraagstelling. Ik begrijp dat dat er bij sommigen enkele vragen gerezen zijn die de vermoedens benaderen van : ” er zal wel ergens iets zijn wat niet pluis is.” Wel, ik verzeker jullie dat alles gegaan is zoals de regels het voorschrijft, en dat er geen negatieve achtergrond is. Ik had beter wat meer info gegeven over mezelf, dus bij deze. Ikzelf ben 62 jaar, bruggepensioneerd in het kader van een herstrukturering destijds bij Volkwagen Brussel in 2008. Mijn vrouwtje heb ik leren kennen in 2008 in Bangkok.Ze was toen 28 jaar en nu is ze er 36. Haar broer studeerde daar aan de unif. Vraag me nou niet aan welke unif het was. In het hotel waar ze logeerde heb ik haar leren kennen. Ze was daar samen met de huidige vriendin van haar broer. Hij was wel een vlijtige student want momenteel is hij officier in het Thai’s leger. Ben wel fier op die gast. hahahaha. Efin, dat terzijde. Ikzelf wordt er binnekort 63 so what. Voel me goed en kiplekker. En kom nu niet aandraven met het argument ” da zal wel, met zo’n jonge vrouw” hahahaha grapje van mij. In 2011 zijn we getrouwd in Bangkok en ‘n weekje later getrouwd volgens de Boedistishe rite in het dorp waar ze woont in Tha Sala in het distrikt Nakhon si Thammarath. Feest met alles erop en eraan. Mijn vrouw was in 2010 voor ‘n maand naar Belgie gekomen. Zonder probleem had ze toen een visum gekregen voor 1 maand. Ze is toen netjes zoals het hoort na die maand teruggekeerd naar huis. Trouwens, ze heeft 2 kinderen, en ‘n mama hoort bij de kindjes en niet ver weg in een vreemd koud land als Belgie. Bij mijn terugkeer naar Belgie heb ik alle huwelijkspapieren afgegeven aan het gemeentehuis om mijn huwelijk te laten registreren,waarbij men me zei dat het wel enige tijd zou duren eer ik antwoord zou krijgen. Intussen vroeg mijn vrouw een visum voor 3 maand aan. Na enkele weken kreeg zij een brief toegestuurd, van de Belgishe ambasade, volledig in het nederlands. Ze heeft me toen die brief naar mij in Belgie gestuurd en ik heb haar dan de inhoud laten weten. Visum GEWEIGERD. Reden : er waren geen genoeg garanties dat ze terug naar huis zou keren. Ben dan zelf terug naar haar gegaan. Verschillende malen trouwens. Na mijn talrijke bezoeken ben ik bij terukeer in Belgie eens mijn licht gaan opsteken bij de gemeente met de vraag hoe het nu eigenlijk was met mijn aanvraag tot erkenning van mijn huwelijk. OOOOOO meneer, die papieren zijn al lang bij de dienst vreemdelingen…….????? Inlichting dan maar gaan vragen bij hen. Maar meneer, uw papieren zijn bij de procureur in Dendermonde, op het parket. Het zou wellicht om een schijnhuwelijk gaan. WATBLIEF een schijnhuwelijk, komaan zeg !!! We houden U verder op de hoogte van het onderzoek. Awel, ik wacht nu al bijna 4 jaar op het resultaat van dat onderzoek. Ben nu momenteel voor 1 maandje hier bij m’n vrouwtje en op 29 juni vertrek ik terug naar dat apeland in Belgie. Intussen gaat m’n vrouw terug een visum voor 3 maand aanvragen om eens naar Belgie te komen. Het zijn dan net de zomermaanden, dus zal de temperatuur wel meevallen. Dan ga ik met haar eens al die diensten aflopen om eens kennis te maken met mijn ” schijn-vrouw “. Ben eens echt benieuwd om hunne smoel te zien. Onder voorbehoudt dat ze die visum krijgt natuurlijk. Ze gaan mijn huwelijk erkennen, al moest ik er ene over zijne bureau sleuren. Ik ga ook dat document van de amphue laten zien, een soort uitreksel uit de bevolkingsregister , waarop we nog steeds als gehuwd te boek staan de dag van vandaag. Wel eerst laten vertalen …..enz.. enz… Komt wel goe, voel het. Dus om nog even klaar en duidelijk te zijn, ik woon in Belgie, vrouwtje in Thailand in ons huis, samen met de 2 kinderen die nu al prachtige tieners geworden zijn. Als eind conclusie wil ik nog even duidelijk stellen dat het mijn bedoeling is dat IK naar Thailand kom wonen binnen 2 jaar, en het dus niet de bedoeling is dat mijn vrouw naar Belgie komt wonen. Laat ons daarin duidelijk zijn. Hopend hiermede al iets duidelijker te zijn geweest groet ik jullie van harte en dank in naam van mijn vrouwtje Kita en mezelf. Dre

  • fred zegt op

   Beste Andre

   Sta me toe als ik je verhaal lees dat ik weet waar het is misgegaan. Het is zo als je huwt in het buitenland in jou geval Thailand en je daarna je je vrouw wil naar Belgie laten komen dit niet zal gaan met een zogenaamd toerisme visum 3 maanden die je vrouw op dat ogenblik blijkbaar had aangevraagd. Dit zal meestal worden geweigerd opdat men er van uitgaat dat Uw vrouw zich bij jou zal willen vestigen en in België verblijven. Het is zo dat voor ieder doel van visum het juiste visum moet worden aangevraagd…..visum voor te studeren..huwen…toerisme….bezoek familie en vrienden zijn specifiek.

   Dus in jullie geval krijgt DVZ argwaan opdat jullie als gehuwden blijkbaar een toerisme visum aanvragen.

   In jullie geval gaat het zoals ze noemen om een gezinshereniging en had uw vriendin na het huwelijk dit specifieke D visum voor gezinshereniging moeten aanvragen…..

   Ik begrijp dat het een complexe materie is en dikwijls heel vaag…..ook zijn er niet veel mensen die klaarheid kunnen brengen…je moet het zelf allemaal maar uitzoeken…Ik heb het ook meegemaakt.

   Stel anders je vraag eens op het Belgische Thailand Forum……daar zijn mensen die heel thuis zijn in die materie

   • André zegt op

    Beste Fred,
    Natuurliijk wou ze niet langs hier komen met een toeristen visum, maar met een herenigings visum of kort gezegd een D – visum.

    Of ik vermogend ben, ik kan een rekening uittreksel voorleggen op heden met een bedrag van 6 cijfers beginnend met een 7 en dan 5 ciifers zonder komma ertussen. Als dat niet genoeg zou zijn dan weet ik het ook niet meer. Ik heb m’n eigen huis hier aan de kust met 6 slaapkamers, 6 badkamers en met buiten zwembad.

    Wat ik niet kan begrijpen dat Belgen die trouwen met een buitenlandse moslima hun huwelijk zien geregistereerd zijn binnen de maand, dat gaat boven m’n klakske, zelf als twee buitenlandse moslima in België trouwen is dat blijkbaar ook zo.

    Eén vraag : waarom nog belastingen betalen en er niets of weinig in plaats voor krijgen (enkel een beetje sociale zekerheid) als we zelf iets vragen of nodig hebben. (dit niet alleen met deze regering was ook zo met de vorige regering)

    • fred zegt op

     Er klopt iets niet. Uw vrouw vraagt de gezinshereniging aan en krijgt drie weken daarna een brief waarin staat dat er geen garantie is dat ze terug gaat keren naar huis ??? Ik dacht dat het visum voor gezinshereniging juist bedoeld is om NIET meer naar huis te moeten.
     Uw vrouw heeft als ik het goed begrijp dat visum aangevraagd alvorens het was geregistreerd ? Ja dan verbaasd het mij niet. Er klopt iets niet helemaal.

     Nu anderzijds zijn er voor de gezinshereniging ook bepaalde voorwaarden zoals een vast en stabiel inkomen. In geval van brugpensioen is al eens het probleem dat het gedeelte werkgeversbijdrage niet in aanmerking wordt genomen. Ik heb wel weet van vrienden die daa ook zijn op gepakt. Of er rekening wordt gehouden met andere vermogens kan maar dan moet je die wel bewijzen

     Conclusie …..een visum aanvragen gezinshereniging en al na 3 weken een antwoord krijgen dat dit werd geweigerd wegens risico op geen terugkeer is uitgesloten …..
     Sowieso duurt de behandeling voor een visum gezinshereniging veel langer dan 3 weken soms tot 6 maanden alvorens een goedkeuring volgt.

  • fred zegt op

   Als de reden van weigering is dat er onvoldoende garantie is voor terugkeer is het niet mogelijk dat de aanvraag een visum voor gezinshereniging betrof. Dat begrijpt U toch ook wel. De gezinshereniging is nu niet met de bedoeling om 2 maanden later terug retour thuisland te moeten.
   Deze reden is altijd een motief bij een aanvraag visum toerisme.

   Wat betreft die moslims zou ik toch eens naar de site gaan die ik je meegaf gezinshereniging.xooit.be daar zal je merken dat ook zij de nodige perikelen ondervinden ……en het voor hun ook zo maar niet van een leien dakje loopt….Op café wordt dat nogal rap geroepen dat weet ik ook wel.
   Nu is het waar dat zoals met alles de ene wat meer geluk heeft als de andere ……want ik ken persoonlijk ook heel wat Belgen die met een Thaise alles voor elkaar hebben gekregen zonder de minste moeite.

 12. andre zegt op

  hallo Serge, hoe bedoel je met ” vermogend genoeg ” ???? Mijn vrouwtje gaat niet werken en ze verzorgd heeeeel goed de kinderen, alsook onderhoud ze hier op haar eentje ons huis. Het gaat er bij ons niet om hoe rijk we zijn, het gaat erom hoe we met elkaar omgaan. Met respect en liefde. En waar het bij een thaise vrouw zéker om gaat is de zekerheid van een rustige toekomst. Bedoel daarmee niet ZORGELOOS. Een zekerheid voor haar en een zekerheid dat de kinderen naar school kunnen gaan opdat ze later ook voor hun een toekomst kunnen opbouwen. Trouwens ik ken mijn vrouwtje al 8 jaar, en al die tijd……… enfin de rest kan je wel zelf invullen. De Belgische staat interesseert het niet wat hun onderdanen doen met hun geld, is voor hen bijzaak.Wat hen telt is enkel belasting en nog eens belasting. Kassa kassa. Belgie op z’n best. Groetjes Andre

  • Sommeil zegt op

   De bedragen liggen objectief vast welke van toepassing zijn om voldoende vermogend te zijn Uw partner te onderhouden. Indien U daaraan voldoet is dit niet het probleem.
   Bij een ” ten laste neming ” worden daarom. Uw laatste loonfiches gevraagd.

  • fred zegt op

   Andre

   Ook een goede site om je verder te helpen is gezinshereniging.xooit.be

   Kan je je vragen stellen en zij er mensen die weten hoe het verder moet…alleszins lijkt het voor mij duidelijk…..uw vrouw is naar België willen komen met een toeristenvisum terwijl jullie eigenlijk op dat ogenblik een visum D voor gezinshereniging hadden moeten aanvragen.

 13. Serge zegt op

  Hallo SOMMEIL,

  Mijn email : sergeberghgracht@hotmail.com
  Mvg


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website