Lezersvraag: Huwelijk in Nederland of Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
28 maart 2018

Beste lezers,

Ik heb een niet zo’n alledaagse vraag. Ik ben begin 30 en ik heb een bedrijf in Nederland en een BOI in Thailand. Ik heb nu bijna 3 jaar een relatie met Thaise schone die ik via het internet heb leren kennen en een half jaar geleden voor mij vanuit haar geliefde Isaan naar Pattaya is verhuisd. Ze heeft gestudeerd en spreekt goed Engels dus was voor haar ook niet moeilijk om een goede baan te vinden. Toen ze naar Pattaya is verhuisd heeft zij een hypotheek genomen bij een Thaise bank en hebben we ‘samen’ een huis gekocht.

Ik pendel al 5 jaar om de paar weken tussen Thailand en Nederland en omdat ik een groot deel van de tijd in Pattaya zit ken ik de zieke buffel verhalen maar al te goed maar deze is echt anders, ja echt 🙂 Na 3 jaar relatie begint de kinder- en huwelijkswens vooral bij mijn vriendin op te spelen. Mijn vriendin is makkelijk heeft al aangeven dat ze alles tekent als ik uiteindelijk maar met haar trouw dus daar verwacht ik geen problemen mee. Maar ja ik heb natuurlijk 2 huizen (een in Nederland en een in Thailand die uiteraard op naam van mijn vriendin staat), 2 bedrijven (BOI en een BV), 2 auto’s (Thailand/Nederland) enzovoort. Mijn vriendin is al een aantal keer in Nederland geweest en druk bezig met Nederlandse les omdat als onze toekomstige kinderen oud genoeg zijn dat we ze wel graag in Nederland naar school willen laten gaan.

Maar ja hoe en waar kan ik de juridische kant van al dit geluk het beste regelen? In Nederland naar een notaris gaan en trouwen en dit vervolgens vertalen naar het Thais? Of andersom. En als ik het in Thailand moet regelen heeft iemand tips in Pattaya hoe en waar ik dit kan doen?

Met zonnige groet vanuit Pattaya,

Jeroen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Huwelijk in Nederland of Thailand?”

 1. Realist zegt op

  In Nederland trouwen en in Nederland bij een notaris alles beschrijven
  Ik zou zeker op huwelijksvoorwaarden gaan trouwen.
  Ik zelf heb dit in 2013 ook gedaan.
  Realist

  • Walter zegt op

   Ja maar wel in Thailand registreren, lijkt me wel zo handig.

 2. JohnnyBG zegt op

  Dit zijn vragen die je aan een Thaise en Nederlandse deskundigen zou moeten voorleggen aangezien er nogal wat haken en ogen aanzitten en je ook niet weet wat de toekomst zal brengen.

  Trouwen en kinderen hebben kan leuk zijn, maar belangrijker is het om te weten wat je kan verwachten indien het huwelijk strandt of een van de partners komt te overlijden. Voor de belastingen kan het o.a. van belang zijn waar een van de partners overlijdt i.v.m. erfrecht.

  Hou er ook rekening mee dat als je ongetrouwde vader een kind verwekt welke in Thailand wordt geboren dan wordt je niet gezien als ouder met wettelijk gezag ook al staat je naam op het geboortebewijs. De moeder kan wel evt. het wettelijke gezag ook aan de ongetrouwde vader laten toekomen, waar dan weer allemaal documenten voor nodig zijn.

  Persoonlijk vind ik het voordeel van ongehuwd samenwonen (als er geen kinderen zijn) prettiger, want dan zullen twee personen aan de relatie moeten blijven werken. Bij een huwelijk krijg ik weleens de indruk dat de buit binnen is zodra deze gesloten is en dan is de kapitaalkrachtigste vaak de Sjaak.

  Succes.

 3. johannes zegt op

  Hallo beste Jeroen,

  Ik heb al in de gaten dat je erg zeker van je voornemen bent.
  En om de eerste zieke buffels etc maar achterwege te laten……….
  Ik zou je adviseren om in NL te trouwen !! Maar dan wel onder KOUDE huwelijkse voorwaarden !!
  Zet Alles op jou naam met ‘n Lijst van alle goederen en bezittingen.
  Tevens beide ‘n eigen belasting aangifte .
  Ik zie dat je heel veel van haar houdt. Maar ik ken er zomaar, internationaal, zes, die volledig na lange huwelijken van vele jaren Grandioos zijn gestrandt………Met Nare gevolgen.

  Dus, Doe Maar. Maar ben, en blijf, verstandig…….

  Choque di Krab. Johannes

 4. tom bang zegt op

  Onder huwelijkse voorwaarden trouwen bestaat sinds 1 januari niet meer, alles wat voor het huwelijk van jouw is blijf van jouw en zo ook voor je vrouw.
  Aangezien je in Thailand bezittingen hebt die al op naam van je vrouw staan weet je dus dat die van haar blijven. Bereid je voor op een berg papier vertaling en legalisatie van papieren en op en neer tussen district en government complex en ambassade, als je in Thailand trouwt. Maar ik neem aan dat je als je in Nederland wilt touwen ook veel papiertjes moet overleggen, en dat kun je bij je gemeente navragen net als je dat in Thailand bij het district war je wilt gaan trouwen na kunt vragen. Alvast gefeliciteerd en Suc6 met de papierwinkel.

 5. Chris zegt op

  Beste Jeroen,

  Volgens mij is het zo dat je tegenwoordig vanzelf op huwelijkse voorwaarden trouwt in Nederland. Dat is in een werd wijziging geregeld. Maar even een eye opener, hoeveel huwelijken stranden er niet in Nederland en hoe vaak blijft een of beide dan niet met de gebakken peren zitten? Mijnrhaise vrouw in ik zijn en in Nederland en in Thailand bij de ampur getrouwd. Niet voor de zekerheid maar gewoon om in beide landen geregistreerd te staan als partners. Als je zekerheden denkt te willen inbouwen, tja of niet trouwen, of zoek een hele goede advocaat. Bedenk wel wat jouw aanstaande denkt en voelt als je allerlij zekerheden gaat inbouwen. Thai zijn niet dom en hebben een complex gevoelsleven. Je trouwt en dan ook met de hele familie, hopelijk vindt je dat leuk, maar met een beetje geluk hebben dan ook een hele leuke schoonfamilie erbij. Zo ervaar ik het tenminste, de oeroude verhalen over oplichters. Tja die ken ik vanuit Nederland ook wel. Doe wat je denkt wat voor jou goed is maar ga niet uit van de slechtste verhalen alsjeblieft.

  Vriendelijke groet en veel plezier in je huwelijk gewenst.

  Chris

  • Cornelis zegt op

   Zie voor wat de nieuwe huwelijkswetgeving betreft o.a. de informatie onder de volgende link:
   https://www.yur.nl/1-januari-2018-huwelijkse-voorwaarden/

 6. Walter zegt op

  Ik ben in Thailand voor de Amphur getrouwd en heb dit huwelijk in Nederland geregistreerd, dit kan alleen bij de Gemeente Den Haag waarvoor dit een landelijke taak is. In beide landen trouwen is een beetje overdreven en niet noodzakelijk. Voordeel van in Thailand trouwen is dat ze ondertrouw niet kennen en het is in 10 minuten gebeurd!

 7. JoWe zegt op

  De juridische mensen die u met de BOI hebben geholpen, kunnen gegarandeerd enkele van uw vragen beantwoorden.

  M.vr.gr.

 8. Adje zegt op

  Als ik jou was zou ik gaan voor het traditioneel ( ook wel Boedistsch genoemd ) huwelijk gaan.
  Dit vinden de Thai heel belangrijk. Voordeel is dat je nergens aan vast zit. Niks geen verplichtingen en ook geen rechten van beide kanten.Wel zo makkelijk. Vaak komt na jaren pas het berouw en kan het geldelijk verlies in de miljoenen lopen. Nu is het allemaal mooi maar is dat over 10 jaar nog steeds? Ik wil niet zeggen dat het altijd zo loopt maar wel heel vaak. Ik woon in Nederland en zie om me heen dat zeker 70 % procent van de Thaise vrouwen hier gescheiden is.En meestal een geld kwestie. Dus ik zou heel goed nadenken als ik jou was.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website