Lezersvraag: Huis in Thailand op mijn naam zetten

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
21 mei 2021

Beste lezers,

Wij willen in overleg met mijn Thaise vrouw ons huis op mijn naam laten zetten. Ik heb dit al eens gelezen dat het mogelijk was, alleen de grond kan niet.

Wij zijn hier bij een advocaat geweest voor informatie. Hij zei dat is mogelijk maar alleen bij machtiging. Verder vertelde hij, dat bij verkoop wel een familielid van mijn vrouw er bij aanwezig moet zijn. Zij heeft een zoon.

Wie kan mij hier meer over vertellen?

Groet,

Johan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Lezersvraag: Huis in Thailand op mijn naam zetten”

 1. Eddy zegt op

  Beste Johan,

  Als je bereidt ben overdrachtsbelasting en leaseregistratie te betalen dan kan dat.

  Ik weet niet waar je advocaat het over heeft, maar een machtiging is alleen nodig, als verkoper [je vrouw] en koper [jij] niet bij de landoffice aanwezig kunnen zijn. Het is wel zo dat er bij een overdracht altijd getuigen aanwezig moeten zijn. Overleg met de landoffice wie dat zou moeten zijn.

  Jouw geval kan bij sommige landoffices gevoelig zijn, omdat de nieuwe huiseigenaar een buitenlander is en verkoper en koper een huwelijkse band hebben. Ze willen mogelijk weten dat de verkoop op vrijwillige basis plaatsheeft.

  De procedure gaat als volgt. Je vrouw verkoopt onderhands het huis aan jou en ze least het land aan jou.
  De landoffice hoeft alleen de bedragen te weten en ze controleren of dit marktconform is, omdat ze leges ontvangen. Ze zijn niet geinteresseerd in bewijs dat het daadwerkelijke bedrag is overgemaakt.

  Voor de verkoop plaatsheeft gaan jullie beiden naar de land office en je vrouw gaat de vooraankondigingsprocedure bij de landoffice starten. De landoffice geeft aan waar je vrouw de aanstaande verkoop moet publiceren. De periode duurt 30 dagen. In die periode kunnen personen zich aanmelden die zich evt. bezwaar kunnen maken. Indien na 30 dagen geen bezwaar, kan de verkoop plaatshebben. De landoffice verdient aan deze transactie middels de overdrachtbelasting en leasecontract registratie voor een periode van 30 jaar.

  Let op: mocht je vrouw het huis en het land minder dan 5 jaar in bezit hebben, dan ben je nog extra overdrachtsbelasting [Special Business Tax] betalen.

 2. Dino zegt op

  Je zou ook eens kunnen kijken naar een usufruct, hiermee krijg je het vruchtgebruik.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website