Beste lezers,

Hoeveel moet je verdienen (bruto of netto) om in Nederland te mogen blijven als je een alleenstaande Thaise vrouw bent?

Haar verblijfsvergunning is nog geldig tot november 2016, de betreffende vrouw wil een andere baan aannemen. Ze werkt in een café op ongeregelde tijden en vaak tot in de nacht. Ze wordt vijftig en het wordt te veel voor haar. Ze weet niet hoeveel inkomsten ze moet bewijzen om te kunnen blijven in Nederland, en of ze tevens een vast contract moet kunnen aantonen?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Antoine


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Hoeveel inkomen moet je hebben voor een NL verblijfsvergunning (alleenstaande Thaise vrouw)?”

 1. Rob V. zegt op

  Welk type VVR heeft ze nu? Verblijf bij partner of een ander? Is die VVR voor bepaalde of onbepaalde tijd? Hoelang is ze al in Nederland? Heeft ze een inkomen dat aan de inkomenseis voldoet (100% minimumloon ofwel €1507,70 bruto per maand exclusief vakantiegeld)? Heeft ze aan de inburgeringsverplichting voldaan?

  Het best kan ze een VVR (zelfstandig) verblijf voor langdurige ingezete derdelander aanvragen, en als dat niet lukt zal de IND kijken of ze wel in aanmerking komt voor een VVR onbepaalde tijd.

  Om permanent van de IND verlost te zijn is naturalisatie nog een optie, met behoud van de Thaise nationaliteit door zich te beroepen op disproportionele gevolgen door het verlies van land, problemen met erfrecht etc. Wel is hier de kans dat een Nederlandse ambtenaar meent dat dit volgens de Thaise wet niet zou mogen en wil dat ze actief actie onderneemt om de Thaise nationaliteit op te zeggen (zie een lezersvraag in Januari waarin Nederland meent toe te zien op correcte naleving van hoe Nederland de Thaise wet interpreteert).

  Ik raad je aan om de IND klantdienstwijzer te raadplegen op hun site onder het item “ik wil in Nederland blijven” en ook de website van stichting Buitenlandse Partner te raadplegen.

  Bronnen en meer informatie:
  https://kdw.ind.nl/Dialog.aspx?knowledge_id=%2fdialoogvreemdeling%3finit%3dtrue%26prefill%3dtrue%26knowledge_id%3d%252fdialoogvreemdelinginit%253dtrue%26WensKlant%3dInNederlandBlijven%26jse%3d1
  http://www.buitenlandsepartner.nl/showthread.php?59303-verschil-tussen-regulier-onbepaalde-tijd-en-regulier-bepaalde-tijd-qua-rechten
  http://www.buitenlandsepartner.nl/showthread.php?61916-Formulier-verlenging-verblijfsvergunning-voor-bepaalde-tijd

  • Leo Th. zegt op

   Op de site van de IND lees ik dat bij bij een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd de inkomenseis per 1-1- ’15 voor een alleenstaande € 1139,90 bruto per maand incl. vakantiegeld bedraagt of € 1055,46 excl. vakantiegeld. Misschien heb ik het verkeerd begrepen en zijn de bedragen die Rob noemt juist en daarom adviseer ik je om de IND te bellen ( 088-0430430) voor het juiste bedrag in dit geval. Het inkomen moet duurzaam zijn, zij moet dus een arbeidsovereenkomst en loonstroken/bankafschriften kunnen tonen. Uit je verhaal blijkt echter niet over welke verblijfsvergunning de betreffende vrouw nu beschikt, als het een vergunning is wegens verblijf bij partner die zij wil omzetten naar een verlijfsvergunning voor onbepaalde tijd en zij voldoet aan de eisen ,met daarbij uiteraard het voldaan hebben aan de inburgeringsverplichting, dan hoeft zij niet te wachten tot haar huidige vergunning in november 2016 is verlopen maar kan zij nu al een andere verblijfsvergunning aanvragen. Voor alle zekerheid zou ik de Thaise dame echter aanraden om een afspraak te maken met het IND-loket in haar gemeente (wellicht kan je haar vergezellen) alwaar zij persoonlijk op al haar vragen een antwoord kan krijgen en zij niet voor eventuele onaangename verrassingen komt te staan.

   • Rob V. zegt op

    Helemaal mee eens Theo. Die inkomenseis zal inderdaad voor alleenstaande zijn het hier om een zelfstandige ipv partner verblijfsvergunning betreft. Na 10 jaar onafgebroken legaal verblijf is deze eis er zelfs niet meer. Maar ik zou gaan voor zelfstandig verblijf onbepaalde tijd met een aantekening voor landurige ingezeten derdelanders. Dat formulier staat ook in 1 van de forum topics waar naar ik linkte. De IND kan daar meer over vertellen, bij voorkeur in persoon aan de balie want de infolijn praat toch wat minder makkelijk en ze zal niet de eerste zijn die een verkeerd antwoord over de telefoon krijgt. Ga dan wel voorbereid aan de slag: met een antwoord op de vragen hier want de IND of andere specialist kan met die gegevens bepalen waarvoor ze in aanmerking komt.

    Inkomenseis:
    https://ind.nl/particulier/familie-gezin/kosten-inkomenseisen/Inkomenseisen

 2. Hans Struijlaart zegt op

  Dag Antoine,

  De vraag is op welke gronden zij die verblijfsvergunning heeft gekregen in de 1e plaats.
  Daar naast lijkt het me slimmer om deze vraag te stellen aan de vreemdelingendienst afdeling verblijfsvergunningen. Dat zijn de mensen die je het beste en een volledig antwoord kunnen geven.

  Hans

 3. John Chiang rai zegt op

  Beste Antoine,
  In jou vraagstelling vindt ik nergens de reden van haar huidige verblijfsvergunning,en ook niet de reden, waarom haar deze vergunning verleend is. Volgens mij is het inkomen alleen nooit bepalend,of iemand een verblijfsvergunning krijgt,of niet. Als dit alleen over het inkomen te regelen zou zijn,was dit een uitnodiging aan iedere Branche,de bestaande wettelijke normen te omgaan. Ik ben ook van mening dat deze vraag alleen te beantwoorden is door de plaatselijke vreemdelingendienst,en zou voor dit bezoek eerst rechtshulp vragen bij een advocaat,of rechtswinkel,die vaak bij dergelijke instanties meer bereiken kunnen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website