Beste lezers,

Bestaat er ergens een website waarop men kan zien hoeveel buitenlanders een eigendom (huis of condo) hebben in Thailand?

Wie heeft daar een idee van?

Groet,

Guido (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Hoeveel buitenlanders hebben een eigendom (huis of condo) in Thailand?”

  1. Bert Minburi zegt op

    Hoi Guido,

    Ik heb geen weet van het bestaan van een dergelijke database.
    Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk.
    Het Thaise kadaster zal vermoed ik uitsluitend Thaise personen of instellingen laten zien gelet op de spelregels rondom eigendom van land.
    Vruchtgebruik, lease-constructies, opstalrecht e.d. voor farangs zal niet worden geregistreerd.
    En voor condo-complexen zal alleen de Thaise VVE zijn geregistreerd vermoed ik.

    Gr.Bert

    • willem zegt op

      Buitenlanders mogen wel degelijk condo’s in eigendom bezitten.
      In veel nieuwbouw projecten in de populaire plaatsen is er een Thai/Foreigner quotum. Een maximum percentage buitenlanders per gebouw/project.

      • willem zegt op

        Voorbeeld tekst uit een projectfolder:

        The foreigner can buy only an apartment in condominium to own it personally. Moreover, this flat must be in “international quota”. According to Thailand laws not more than 49% of living space in any building recognized as condominium can be sold to ownership of foreign residents. The other 51 % of living space can be sold to Thailand citizens or companies which are registered on the territory of Thailand only.

      • Jos zegt op

        Niets nieuws aan. Dat is al jaren zo. Deze regel geldt ook bij appartementen.
        Het gaat die over “vrij op naam”, niet als lid van een “VvE”.

    • Glenno zegt op

      Bestaat er sowieso zoiets als een kadaster in Thailand. Ik heb gepoogd dat te weten te komen. Aan diverse Thai gevraagd, maar ze weten niet van het bestaan.
      Ook Real Estate agents gevraagd, maar die kijken me ook glazig aan.

      Dus als iemand hier meer over weet hou ik me aanbevolen.

      Gr. Glenno

      • Jos M zegt op

        Ik denk dat het Land office hier als kadaster fungeert.
        Hier worden zaken als hypotheek , aan en verkoop op schrift gesteld

      • willem zegt op

        Landoffice.

        Daar waar je eigendom van onroerend goed geregistreerd wordt en je een eigendomsbewijs krijgt.

        • willem zegt op

          The Land Department (in Thai: กรมที่ดิน) is the government agency responsible for issuance of land title deeds, registration of real estate transactions in Thailand and land topography and cartography matters. As a matter of legal formality and for the legal effect, Thais and foreigners entering into transactions concerning real estate (including transactions involving land, buildings and condominium units) in Thailand generally must (with an exception for short term leases) register the transactions with this agency.

      • Tino Kuis zegt op

        Natuurlijk bestaat er een kadaster in Thailand. Dat heet การลงทะเบียนที่ดิน kaan long thabian thie din, meestal gewoon ที่ดิน thie din genoemd. Elke grotere stad heeft zo’n kantoor. Daar komen de landtitels de chanoot vandaan.

        • l.lagemaat zegt op

          Maar het geeft nog geen antwoord op de vraag hoeveel buitenlanders een huis of condo hebben in Thailand.

      • Rob V. zegt op

        Zonder kadaster zou het 1 zooitje zijn, zo is land afgebakend met officiële paaltjes en vast gelegd op officiële aktes (eigendom in 3 categorieën: rode, zwarte of groene Garuda). Informeer maar eens bij de กรมที่ดิน (krom thìe din), het land office.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website