Beste lezers,

Ik heb een vraag over terugkeer naar Thailand, waar ik maar geen informatie over kan vinden op internet. Ik ben in het bezit van een Retirement visum non-immigrant-O. Woon in Krabi, maar ben momenteel niet in staat naar huis terug te keren.

Nu wordt er steeds gesproken het openstellen van de grenzen voor toeristen, maar niet voor gepensioneerden. Weet iemand waar ik informatie hierover kan vinden? Of wellicht wat er voor OSM in het verschiet ligt?

Alvast bedankt voor de hulp!

Groet,

Martin

13 reacties op “Lezersvraag: Hoe kom ik als gepensioneerde terug naar Thailand?”

 1. Mike A zegt op

  Helaas is er nog geen enkel bericht hierover, de huidige besprekingen hebben het alleen over buitenlanders die getrouwd zijn met een Thai(se) en mensen met een permanente verblijfsvergunning. Tot nader bericht ben je stuck in, of stuck out. Jij kan op het moment thailand niet inkomen, en ikzelf kan niet naar familie in Europa omdat als ik eenmaal thailand uit ben, er net als jij, niet meer inkom.

  Geduld vrees ik, de datum is helaas koffiedik kijken.

 2. Han zegt op

  Ik heb begrepen dat eerst de buitenlanders kunnen terug keren die getrouwd zijn met een thaise die hier woont. Ben bang dat jij moet wachten tot het normale toeristen verkeer weer op gang komt.

 3. Guido zegt op

  Hopelijk gaan ze Europeanen die beschikken over een Jaarvisum (Retirement Visum) eerst toelaten. Uiteraard zullen ze het stapsgewijs willen doen om alles min of meer onder controle te kunnen houden. Doch Martin je zegt dat je in Krabi woont maw indien je permanent adres daar is kan je volgens mij terug naar je woonst. Maar….de Europese commissie heeft mijns inziens nog niet beslist dat Europeanen buiten Europa mogen reizen, hopelijk wordt dit alles vanaf juli wel mogelijk. Er is dus maar één vereiste denk ik en dat is nog een 14 tal dagen geduld uitoefenen. Maar zoals de zaken nu evolueren in Europa (in gunstige zin) zal snel alles veranderen.

  • Cornelis zegt op

   De Europese Commissie heeft nog nooit een reisverbod uitgevaardigd voor reizen buiten Europa. Ook de Nederlandse overheid niet. En nee, de vraagsteller kan – voorlopig – nog niet terug naar Krabi omdat Thailand hem niet binnen laat.

 4. eugeen zegt op

  Er is vandaag een tekst verschenen dat buitenlanders die met een Thaise gehuwd zijn of in Thailand wonen toelating kunnen krijgen om terug naar Thailand te komen.

  • ruud zegt op

   Daarbij is de definitie van wonen natuurlijk van belang.
   Officieel ‘woon’ je niet in Thailand, met een extension of stay.
   Je verblijft er alleen ’tijdelijk’ wat langer.

  • De clercq zegt op

   hallo Eugeen, waar staat die tekst dan AUB ?…Zou wel interessant zijn in mijn geval.

  • Mike A zegt op

   Het gaat helaas om mensen met een thaise residency en dat zijn er bijzonder weinig, het heeft niets te maken met het hebben van een vaste verblijfplaats of die nu gehuurd of gekocht is.

 5. Laksi zegt op

  Laatste nieuws;

  Misschien (als de regering het goed vindt) mogen alleen zaken mensen per 1 juli naar Thailand reizen.
  Verkleed je al zakenreiziger. Net pak met stropdas, diplomaten koffer en een kleine rolkoffer.
  Koop een agenda en schrijf daarin de naam van minstens een 4 sterren hotel voor 10 nachten of zo.
  Dat je om …….. laat een afspraak heb met CP in de Chiang Watthana Road
  Vervolgens de volgende morgen bij een ander GROOT bedrijf en s’middags bij weer een ander GROOT bedrijf. Vul de agenda vanaf januari natuurlijk met Europese afspraken.Laat zien dat je veel reist.
  De ambtenaar zal je afspraken willen zien en zal in je agenda gaan kijken. CP en andere grote bedrijven kent hij wel. Dan zal hij wel zeggen; Welkom in Thailand meneer Martin.

  • Je moet een brief met uitnodiging van een Thais bedrijf kunnen overleggen.

  • wil zegt op

   Het lijkt me niet verstandig om op een dergelijke manier de Thaise autoriteiten bewust te gaan bedonderen. ER is altijd een kans dat ze er toch achter komen, bijvoorbeeld door een onverwachte doch simpele vraag bij binnenkomst.
   Het resultaat kan dan zijn dat je visum onmiddellijk wordt gecancelled en dat Martin een aantal jaren helemaal niet meer naar “huis” kan terugkeren.
   (Naar mijn mening een zeer) Slecht en riskant advies, hoor !

  • HermanV zegt op

   Beste Laksi, ik ben erg benieuwd of je dit advies zelf ook in praktijk zou brengen!

 6. Martin Iersel van zegt op

  Iedereen bedankt voor de reactie. Het wordt dus afwachten en hopen.
  Misschien dat mijn Thaise partner eerder hierheen kan komen en dan is het ook wel goed!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website