Beste lezers,

Van 2 december tot en met 15 december ga ik naar Thailand toe. Deze dagen wil ik graag WiFi gebruiken om bijvoorbeeld de weg te vinden. Ik heb gelezen op internet dat er speciale Thaise Sim kaarten aanwezig zijn op het vliegveld van Bangkok.

Ik snap alleen niet hoe deze sim kaarten werken? Zit er bijvoorbeeld al WiFi op of is het onbeperkt? Ik weet ook niet waar ik de Sim kaart kan ophalen op het vliegveld?

Help! Het lukt mij allemaal niet.

Groetjes,

Anouchka

15 reacties op “Lezersvraag: Hoe kom ik aan een Sim kaart voor WiFi op de luchthaven in Bangkok?”

 1. Ja zegt op

  Je kan de verkopers/boots niet missen en daar kan je al je vragen kwijt
  Op prepaid SIM kan je 2 weken lang unlimited data pakketje kopen voor niet meer als 200 thb, meer speed is duurder

  • Co zegt op

   Klopt inderdaad, niet te missen deze winkeltjes. Ze plaatsen de simkaart zelfs voor je en passen wat instellingen aan in jouw telefoon zodat het allemaal meteen functioneert!

 2. Jan zegt op

  Zodra je de douane door bent direct links. Ik heb meestal AIS.
  Afhankelijk hoe lang je blijft en hoe je inter gebruik is kies je een pakketje. Volgens mij heb ik vorige week 600 Bath betaald voor 30 dagen en 7.5 GB.
  BELANGRIJK!!
  niet vergeten even de Engelse taal in te stellen op je telefoon.
  Ik fiets dwars door Thailand en altijd bereik.
  Hotels hebben meestal gratis WIFI

  Veel plezier

  • Jacob zegt op

   Ik zou niet adviseren om Hotel of restaurant of eenzelfde WIFI gebruiken waar dezelfde permanente wachtwoorden op zitten.
   Dat is een eitje voor hackers

   • Marc zegt op

    wel eens van VPN gehoord?

 3. johank zegt op

  Wie weet wat het beste netwerk is, en wat kost een maand lang onbeperkt bellen en data op de luchthaven?

 4. Sander zegt op

  Je hebt simpel gezegd 2 manieren om met een mobiel apparaat met internet een connectie te maken: 1) via het GSM-netwerk: dat doe je in Thailand bij voorkeur met een Thaise SIM-kaart, vanwege de relatief lage kosten t.o.v. gebruik van je Europese SIM; of 2) via WiFi, waarbij je eigenlijk het GSM-netwerk helemaal niet gebruikt/nodig hebt. En dat is het mooie, met WiFi heb je dan ‘gratis’ internet. Er zijn nog maar weinig plaatsen waar je moet betalen voor WiFi. Dus de tip is dan ook: maak zoveel mogelijk gebruik van WiFi, door bv. in je hotel de route uit te stippelen en te bekijken. Op veel plaatsen onderweg kun je bij restaurants of café’s, grote winkelcentra en vliegvelden ook gebruik van deze mogelijkheid. Geen (gratis) WiFi voorhanden? Gebruik dan je internet-connectie via het GSM-netwerk, zodat je er lang(er) over doet voordat je databundel verbruikt is.

  • Herman buts zegt op

   Wifi in hotels en andere publieke plaatsen is meestal van ondermaatse kwaliteit zodat je toch op je data overschakelt, dus koop een sim met veel data en weinig belkrediet ( wat je toch bijna niet gebruikt).
   In alle grote shoppingmals zijn ale grote providers aanwezig , True – Dtac en Ais zijn de grootste.Kies een van de 3 die het intressantste pakket voor jou in promotie heeft, plaatsen van Sim en installeren doen zij allemaal.

  • Leo Th. zegt op

   Sander, als ik in Thailand op vakantie ben gebruik ik bijvoorbeeld (free) wifi om mijn krant te lezen, mijn berichten (Thailandblog) via Outlook in te zien, een route te verkennen, adressen van restaurants op te zoeken, etcetera. Mijn bankapps van ING, ABN en Transferwise open ik echter via het GSM-netwerk, mede omdat banken waarschuwen om dat niet via free wifi te doen.

 5. Jos zegt op

  Doe geen moeite om gratis WiFi te zoeken. Koop gewoon een Thaise sim van AIS of True met onbeperkte data. Gaat heel goed en meer dan snel genoeg. Idd deze winkeltjes zijn overal een de uitgang van de luchthaven te vinden en de staff stelt alles voor je in. Prijzen naargelang de promotie tussen 300 en 800 THB voor 1 maand

 6. John Lydon & Sid Vicious zegt op

  Hi, Op vliegveld Suvernambhumi zie je naast de bagageband voor je koffer al een D-TAC stand. En ietsje verderop zie nog twee stands van andere leveranciers AIS en TRUE o.i.d. Zelf gebruik ik al een paar jaar D-TAC. Tot nu toe heb ik kris kras door Thailand overal prima internet. Snel en onbeperkt. Als je vlot bent zit je Thaise SIM kaart al in je telefoon voordat je je koffer van de band hebt gehaald. Ik kies altijd het meest snelle pakket. 30 GB was dat laatst op Don Mueang kostte me 599 Baht. Het is ook geen moeilijk proces. Geef gewoon je mobiel aan één van die dames. Zij hebben razendsnelle vingers. Binnen no time zit die SIM erin, heeft ze je oude SIM met een plakkertje op je kartonnen hoesje geplakt. Ze toetst wat in om te testen of het werkt en voila Bob’s your uncle. Maak een Wifi spot voor je laptop en je kan overal heerlijk internetten. Ook op de meeste eilanden totaal geen problemen gehad. Ik zou niet afhankelijk zijn van de Wifi’s van hotels en koffietentjes. Dat vind ik altijd zo sneu. Een vriend van mij doet dat ook altijd. Tussen die tentjes in, kan ik dan nooit met hem Whatsappen. Als we ergens gaan eten moet hij altijd om die Wifi codes gaan vragen. Veel gedoe. Bovendien ligt Wifi van een hotel er vaak uit en deel je je verbinding met andere gasten. Dus loopt je Youtube filmpje weer vast. Doe je zelf een lol en haal meteen een SIM kaart op het vliegveld. Daar ga je een hoop lol van hebben. Ben je door je credit heen. Ook geen probleem. Bij alle 7-11 supermarkten kan je upgraden. Geef gewoon de telefoon aan die mensen die daar werken en ze zetten het erop voor je. Zo tof zijn ze wel. Have fun!

 7. Jan zegt op

  Zorg wel dat je je eigen simkaart uit je telefoon verwijdert.
  Zo voorkom je hoge rekeningen van je eigen provider bij thuiskomst

  • Jacob zegt op

   roaming uitzetten en klaar

 8. TheoB zegt op

  Ik begrijp niet waarom deze reactie niet geplaatst werd:

  Hallo Anouchka,

  Daarna de volgende pagina’s lezen om te kiezen welk product het best bij jou past:
  AIS
  http://www.ais.co.th/one-2-call/en/?intcid=getpage-en-header_menu-consumer_menu-prepaid_submenu1 en
  http://www.ais.co.th/travellersim/?intcid=getpage-en-header_menu-consumer_menu-prepaid_submenu1-newsim_package_submenu2-traveller_sim_submenu3
  dtac
  https://www.dtac.co.th/en/prepaid/ en
  https://www.dtac.co.th/en/prepaid/products/tourist-sim.html
  TrueMove H
  https://truemoveh.truecorp.co.th/package/prepaid en
  https://truemoveh.truecorp.co.th/international_service/visit_thailand/en

  Succes en veel plezier in Thailand.

 9. Anouchka Van meerendonk zegt op

  Heel erg bedankt iedereen! Het is nu een stuk duidelijker allemaal en het moet nu goed komen met het internet!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website