Beste lezers,

Heeft iemand ervaring of tips voor de volgende situatie. Ik ben in Thailand bij een Thaise arts onder behandeling die ik elke 6 weken moet ondergaan. Ben nu in Nederland en moet weer terug naar Thailand. Het enige wat ontbreekt om te kunnen vertrekken is een fit to fly verklaring.

Normaal geeft de behandelend arts die af maar die zit in Thailand. De Nederlandse arts GGD of ziekenhuis kunnen het niet afgeven. Hoe los ik dat op?

Groet,

Edward

 

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Hoe kom ik aan een fit tot fly verklaring?”

 1. S.a a. zegt op

  Medimare bellen. Mail zenden, 5 vragen beantwoorden, klaar. Kost rond de 50 euro geloof ik.

  • Cornelis zegt op

   Geef dan ook even de link:
   http://www.medimare.nl/

   • Jan zegt op

    Klopt, binnen uurtje heen en weer mailen voor 60 euro p.p
    Inmiddels 2 x gebruik van gemaakt. Kunt ook rechtstreek mailen fittofly@medimare.nl.
    Alleen maar mail geen dokter gezien. Geef vertrek datum aan daar het niet ouder mag zijn dan 72 uur voor vertrek

  • Eric H zegt op

   60 euro

 2. Willem zegt op

  Waarom moet je daar voor betalen? Je kunt ook gratis fit to fly invullen zie hier voor meer

  https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/72/algemeen/hoe-zit-het-met-die-verplichte-gezondheidsverklaring-op-luchthavens

  • TheoB zegt op

   Willem,

   Deze gezondheidsverklaring is een door de reiziger in te vullen vragenlijst om vast te stellen of de reiziger misschien COVID-19 onder de leden heeft.
   Het fit-to-fly document is een door een medicus afgegeven verklaring dat de algehele conditie van de reiziger geen belemmering vormt om met het vliegtuig te reizen. Vooral bij mensen met hoge leeftijd verlangen vliegtuigmaatschappijen deze verklaring en nu dus ook de Thaise overheid voor iedereen die naar Thailand wil.
   Het zijn dus twee verschillende dingen.

 3. Maarten zegt op

  Gisteren is mijn vrouw zijn ticket van klm omgeboekt in een emirates ticket voor 27 september, klm had die vlucht gecanceld emirates wil dat mijn vrouw een negative covid-19 PCR test aflegd dit kost ongeveer 139 euro, de verklaring die jij laat zien is dus niet een test in je neus en mond er word getest of je die corona hebt daarna krijg je een certificaat zodat je het met vliegtuig mee mag, dit is slechts een papier zodat je op het vliegveld in amsterdam dit bij je moet hebben en ze kunnen dan controleren of je dit heb getekend.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website