Beste lezers,

Is er misschien iemand die weet hoe het jaarlijkse vignet auto/brommer voor de keuring en wegenbelasting in het Thais heet? Mag in het Thais worden geschreven. Kadaat tong is het niet.

Groet,

Jan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

12 reacties op “Lezersvraag: Hoe heet het vignet auto/brommer voor de keuring en wegenbelasting in het Thais?”

 1. Rob V. zegt op

  Die sticker/vignet heet แผ่นป้ายทะเบียนภาษีรถ (Phè pâay thá-biejen phaa-sǐe rot). Letterlijk: “velletje label registratie belasting voertuig”. Welke belasting? รถยนต์ (phaa-sǐe rot-yon): motorvoertuigenbelasting.

  Zie ook dit Thaise blog over welke documenten in orde te brengen: https://blog.fufu2u.com/monograph/document-for-renew-motor-tax/

  • Rob V. zegt op

   Hierboven is de officiële beschrijving, de reacties -helemaal correct- hieronder is hoe men het in de volksmond noemt: Poh-Roh-Boh (พ.ร.บ. ; P.R.B.. Dat is een afkorting voor phrá-râa-chá ban-yàt (พระราชบัญญัติ). Letterlijk: Koninklijke+wetgeving (Royal Act, Legal Degree).

 2. Lunghan zegt op

  Mijn vrouw zegt “porabor” maar vraag me verder niks!!!

 3. Jan zegt op

  Dat heet:
  ภาษี phaa sii (rising tone)

 4. Gerard zegt op

  Por Ror Bor

 5. Geert zegt op

  Pauraubau

 6. Danny zegt op

  Het bedoelde bewijs heet พ.ร.บ. (fonetisch pho. roh. boh)

 7. Jacques zegt op

  Waarschijnlijk heeft u het over de Porobo. Met het bekende logo waarvan de keuringstations aan vele wegen te vinden is.

 8. Peter Sonneveld zegt op

  De sticker die je na de APK krijgt om op je voertuig te plakken is een belastingsticker. In het Thai is dit สติ๊กเกอร์ภาษีรถยนต์​ (saticker phasi​ rot yon) als ik het wel heb.

 9. Guy zegt op

  Porobo.

 10. Ab zegt op

  Ik denk dat je พ.ร.บ. (ประกํน ภัยรถยนต์) bedoelt. Dit is de sticker die je op je autoruit moet plakken.

  Groetjes Ab.

 11. Frans zegt op

  Ik heb altijd begrepen dat de Pho Roh Boh een bewijs is dat de auto voor de wettelijk minimaal vereiste verzekering (WA verzekering) is afgesloten bij een verzekeringsmaatschappij.
  Dit formulier heeft als enig document een zilveren rand, met aan de onderkant een afknip-deel dat moet worden ingediend, samen met een auto keur certificaat, het blauwe of groene auto/brommer boekje, plus een bedrag in contant geld. Auto’s en brommers onder 5 jaar hoeven niet gekeurd te worden.
  Bij het Ministerie van Land Transport wordt na het overhandigen van Blauw of Groen boekje, keur certificaat, document Poh Roh Boh met zilveren rand en het benodigde bedrag in contant geld, een nieuwe blauw rode wegenbelasting sticker verstrekt.
  Veel mensen zullen “First Class” verzekering hebben. U zult zien dat het Poh Roh Boh document altijd apart komt van de “First Class” polis en ook apart in rekening word gebracht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website