Beste lezers,

Ik heb een rekening bij de Bangkok bank in Thailand. Nu moet ik het bedrag voor het lidmaatschap van mijn Elite card (visum) overmaken van de Bangkok bank naar de Krung Thai Bank. Ik heb de Bangkok bank app op mijn telefoon en kan dus het geld gaan overmaken.
Heb dit nog nooit gedaan en vraag advies hoe ik dit in de praktijk moet doen? Heb alle gegevens van de begunstigde.

Thailand Elite vraagt een bevestiging van de betaling om deze naar hun toe te sturen. Waar kan ik een bevestiging vinden of krijgen van de betaling?

Kan wel een screenshot maken maar vind dat niet professioneel en weet niet of ze dat accepteren? Ik zou er mee geholpen zijn als ik op mijn vragen antwoord zal krijgen.

Groet,

Frans

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Geld overmaken van Bangkok bank naar de Krung Thai Bank”

 1. Ger-Korat zegt op

  Voor een overboeking geldt een maximum van 200.000 baht per dag, Wil je meer zal je je limiet bij de Bangkok Bank dienen te verhogen, dien je dan in Thailand bij je vestiging te doen waar je rekening loopt.
  zie de link:
  https://www.bangkokbank.com/en/Personal/Digital-Banking/Bualuang-mBanking/Change-Limit

  • Frans zegt op

   Bedankt voor je uitleg .

   Ik ben in Nederland nu dus kan ik niet naar mijn bank in Pattaya om te wijzigen .

   Kan ik mijn limiet op mijn Bangkok Bank app verhogen ? Moet 500.000 Bath overmaken

   Bedankt alvast Frans

 2. jani.careni zegt op

  kan maximum 200.000 baht /dag van Bangkok bank app naar andere bank,misschien een line account maken en vragen aan Krung thai bank als ze een account hebben met Line,van daar kan je met share naar hun line account,of per email en in extensie pdf van je bank storting.

  • Frans zegt op

   Bedankt voor je uitleg .

   Ik ben in Nederland nu dus kan ik niet naar mijn bank in Pattaya om te wijzigen .

   Kan ik mijn limiet op mijn Bangkok Bank app verhogen ? Moet 500.000 Bath overmaken

   Bedankt alvast Frans

 3. HANS zegt op

  Dag Frans. Open de app van de Bangkok bank. Via menu transfer….other accounts kun je de bank kiezen die je zoekt dan rek.nr. en bedrag intoetsen en overmaken. Daarna zie je de bevestiging van wat je gedaan hebt. rechts onder kun je dan deze bevestiging verzenden zoals jij wilt, via whatsapp, email etc. Zo doe ik het al jaren !! Succes

 4. Han zegt op

  Hoe de oversChrijving gaat wijst zich vanzelf. Kies eerst banking, inloggen en dan transfer kiezen. Ervolgens komt er een menu waarin je kiest voor welke bank, welk rekening nummer en het bedrag.
  Als dit proces afgerond is krijg je een betalingsbewijs te zien die zich vanzelf in je foto album plaatst. Daarvandaan kun je het dan per messenger of email naar de ontvangende partij sturen.
  Succes.

 5. Bz zegt op

  Hallo Frans,

  Helaas heb ik geen kennis van de Bangkok bank app. maar wel van de Krungthai bank app. waarbij het maken van een overboeking eigenlijk voor zich spreekt. Dat zal bij de Bangkok bank app. niet veel anders zijn.
  In de KTB app. wordt na het invullen van het rekeningnummer van de begunstigde daarna automatisch de bijbehorende naam getoond en heb je dus een extra controle of het wel klopt.
  Naar ik aanneem zal dit ook wel gebeuren in de BKB app. maar dat merk je vanzelf.

  Nadat de transfer heeft plaats gevonden wordt dit vermeldt in je overzicht en kan je daar een print of PDF van maken. Dat is bij de meeste Bank app’s wel standaard denk ik.

  Het is mij niet duidelijk of je wel of niet in Thailand bent maar zo ja kan je natuurlijk ook naar de BKB zelf gaan en de transfer door hen laten regelen en uitprinten.

  Hopende je hiermee enigzins te hebben geholpen,

  Mvg. Bz

 6. HarryN zegt op

  Frans heeft alle gegevens van de begunstide. Het is echter niet duidelijk of hij deze al heeft toegevoegd aan de app. Is dat het geval dan slechts de app openen en op transfer klikken. dat is simpel. Het blijkt echter niet duidelijk of de begunstigde is toegevoegd. Dan (indien de app al open is) drukken op Quick menu en dan kiezen voor Add 3rd party account. Komt een nieuw scherm en daar vul je het account nr in en naam van de bank. Optioneel kun je dan nog een nickname/e.mailaddress en mobiel nr vermelden. weer klikken en wachten op het One Time Password (OTP) . Helaas kon ik niet verder in het systeem omdat ik dus zelf geen nieuwe account aanmaakte maar vanaf dat OTP nr is het verder zeer simpel.
  IK krijg dat OTP nr altijd via mijn SMS.
  Sukses en lukt het de eerste keer niet geen paniek dat OTP nr kun je voortdurend krijgen.

 7. Frans zegt op

  Bedankt voor je duidelijke uitleg

 8. KeesP zegt op

  Ik heb pas een auto gekocht en moest dus een flink bedrag overmaken. Heb zelf de KTB en moest overmaken naar SBC. Heb ook eerst mijn limiet moeten verhogen, staat nu op 3 miljoen. Echter omdat het naar een andere bank ging dan de KTB kon ik maar 500000 baht per dag overmaken, en ook dit kon niet in één keer omdat er per transactie een maximum is van 100000 baht, dit kon ik wel 5 maal achterelkaar doen. Voor de volgende dag het zelfde verhaal. Wel een beetje omslachtig dus, maar uiteindelijk niet een al te groot probleem.

 9. Mike A zegt op

  Vermijdt de moeilijkheden met het visa als je 500.000 baht moet betalen, en gebruik transferwise dan kan je exact het gewenste bedrag overmaken en in euro’s betalen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website