Beste lezers,

Mijn vraag is: hebben mensen hier al ervaring met de ‘case by case’ beoordeling van applicaties om Thailand weer in te komen?

Er wordt gesteld dat de beoordeling onder anderen afhankelijk is van urgentie en noodzakelijk belang. Tegelijk moet je volgens mij eerst een ticket en quarantaine hotel geboekt hebben voordat je applicatie – misschien – wordt goedgekeurd. Wordt die niet goedgekeurd dan heb je flink wat geld weggegooid.

Ik heb al met de Thaise ambassade gemaild om te achterhalen te achterhalen wat de kansen zijn om een positieve beoordeling te krijgen als werkende duikinstructeur. Maar men is daar heel kortaf, verwijst naar een document en zegt dat ik beter moet lezen.

Het document is overigens hier te vinden: www.thaiembassy.org/hague/contents/images/text_editor/files/1_8.pdf

Mvg,

Fabian

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Ervaring met ‘case by case’ beoordeling om Thailand weer in te komen?”

 1. peter zegt op

  Stel je voor dat je er in komt………wie zijn je klanten dan als werkende duikinstructeur? Want de duiktrips/certifications bestaat toch niet uit expats en Thais.

 2. MikeH zegt op

  Zonder bestaande werkvergunning of uitnodiging door een gerenommeerd Thais bedrijf in die sector gaat dat niet lukken.
  En dan is er nog punt 5, de covid ziektekostenverzekering van min. $100.000. Nederlandse ziektekostenverzekering dekt wel, maar geeft niet zo’n expliciete verklaring af.

 3. Fabian zegt op

  Ik heb een verzekering bij OOM en die hebben al een verzekeringsverklaring afgegeven. Ik heb een working permit en mijn visumdocument liggen al klaar.

  Het is voor mijn financieel beter (mijn huur loopt daar door bijv.) en leuker om in Thailand te zijn. Er is weinig werk, maar nog wel wat werk.

  Maar dat is bijzaak. Voor mij is de hoofdzaak: hoe streng beoordeelt de ambassade het belang om Thailand in te reizen.

  Als ik vooraf een ticket + hotelboeking van 2000 euro heb en dan te horen krijg dat men geen certificaat verleent is dat erg zuur natuurlijk.

  • Ger-Korat zegt op

   Over de ticket: normaal gesproken dien je dit te tonen bij een visumaanvraag. Maar nu is het covid tijdperk en de Thai welke vanuit Nederland vertrekken reizen met KLM en dan hebben een enkeltje. Is dit niet iets om af te stemmen met de ambassade want lijkt me dat je op een repatrierings vlucht mee moet, die van genoemde KLM welke dacht ik met hulp van de ambassade wordt gedaan. En pas als je een COE hebt, de toestemming, dan pas ook de reservering in het hotel boeken. Het heeft ook geen zin om zelf eerder de ticket te boeken want je weet immers niet wanneer de COE beschikbaar is in Nederland. En zo lang er geen ander vliegmaatschappij naar Bangkok gaat zit je aan KLM vast. Zodra iemand iets weet zou het interessant voor de lezers zijn om dit hier mede te delen.
   Zelf wacht ik de tickets en meer ook af totdat het duidelijk is wanneer je nou de KLM boeking moet maken (enkele reis ?) alsmede het verblijf in het hotel. Want ik dien zelf ook een nieuwe non-immigrant visum te regelen waarbij ik dan ook nog een keer te maken krijgt met de vereisten voor dit visum.

   • Jan zegt op

    Ik heb voorheen al wat van mijn ervaring geschreven hier het laatste nieuws.
    Ik ben vorige week woensdag bij de ambassade geweest. Alles ingeleverd. Ook maar tijdelijk via OOM de ziekenkosten verzekering a 180 euro en reiskosten 10 euro afgesloten. Heb nog een klacht lopen bij VGZ. En ik heb vorige week vrijdag een telefoontje gehad van de ambassade dat ik met 26 andere op de lijst sta voor de vlucht van 14 augustus met Eva air. Ik zou deze week een mail ontvangen met daarin de specificaties over vlucht en hotel boeken echter tot op heden helaas niet. Donderdag gebeld. Werd netjes terug gebeld maar helaas konden ze nog niets vertellen daar afgelopen week de vlucht ook al overboekt was en willen geen risico lopen daar de ambassades uit verschillende landen mensen aanbieden wat het voor hun moeilijk maakt. Dus ja Fabian ik heb dus alles geregeld alleen hotel nog niet daar er nu op het moment alleen nog hotels van 55000 over zijn voor mijn datum. Maar ga toch maar boeken. Je mag bij de meeste hotels tot 7 dagen voor aankomst je datum verzetten naar een nieuwe mocht je dus niet wegkomen op aangegeven datum. Ik ga het toch maar gokken want anders wordt het 60000 tot 100000 voor twee weken hotel en dat is wel heek erg duur. Dus ja het is een hele uitdaging momenteel maar ja vrouw en kids ging ook allemaal in een week en zijn goed verzorgd de vlucht en de 14 dagen quarantaine. Dus ga ik er maar van uit dat het bij mij nu ook goed komt. Overigens kan ik niet anders zeggen dat ik heel netjes door de thaise ambassade in Den Haag behandeld wordr. Zowel met toen vrouw en kinderen vertrokken zijn als nu met mij ze doen echt hun best heb ik het idee.

    Groet Jan

    • Fabian zegt op

     Begrijp ik goed dat de ambassade voor jou de vlucht regelt, Jan?

     Ik lag in de clinch met de ambassade mede omdat ik zeg dat ik eerst een ticket moet hebben voordat ik een CoE krijg. De ambassade zegt van niet. Maar volgens het ‘stappenplan’ document moet je eerst al je documenten op orde hebben voordat je een een afspraak kan maken met de ambassade en een CoE krijgt. Een van de documenten is een “declaration form”. In dit document wordt juist om je vluchtgegevens gevraagd.

     Het is iets dat je de datum van je hotel kunt verzetten maar daar heb je weinig aan als de ambassade een een CoE weigert. En goed maar niet leuk om te weten dat je steeds (nog) meer moet betalen voor een hotel als je langer wacht.

     Succes met je reis terug naar Thailand, ik hoop dat het allemaal goed komt.

     • Jan zegt op

      Hoi Fabian
      Nee ticket, hotel, Fly to fit , Corona test allemaal achteraf. Ik heb alleen de trouw acte, verzekering, geboortebewijs, ID van mijn en mijn vrouw. Dan dien ze de aanvraag weg. Dan bellen ze binnen 3 dagen was zowel bij mij als mijn vrouw. Dan krijg je een mail van hun om de rest te regelen. Op die mail wacht ik nu maar komt waarschijnlijk pas einde deze week was bij mijn vrouw ook zo. Dus allemaal krap. Heb wel alvast op de gok een hotel geboekt kan ik tot 5 dagen voor vertrek van af dus zou net moeten lukken. Goedkopere hotels allemaal vol.

      • Ger-Korat zegt op

       Goed om te lezen Jan, het wordt dus duidelijk dat je een vliegticket pas boekt zodra er bekend is met welke maatschappij je vliegt en dat krijg je dan door van de ambassade. Is het een enkele reis of retour ticket ? En heb je nog een geldig visum of diende je een nieuwe aan te vragen (gaf de ambassade in dat geval nog aan wat voor keuze je hierin had bijvoorbeeld non-visum O of toeristenvisum 60 dagen of wat meer ? )
       Kun je aangeven waar je de Fit to Fly – verklaring en Corona-test /verklaring gaat regelen.

       Voor de lezers ik las in dit blog dat OHRA, onderdeel van CZ wel een verklaring van verzekering afgeeft. Heeft een lezer daar kennis van en wordt er dan ook het bedrag vermeld of volstaat voor de ambassade de melding dat je voor een behandeling tegen Covid-19 verzekerd bent ?

    • Adje zegt op

     Je bent een geluksvogel. Vorige week naar de ambassade febeld. 2 uur in de wacht. Toen werd de verbinding verbroen. Op e mails wordt niet gereageerd. Mijn Thaise vrouw wil naar Thailand ivm gezondheid moeder. Wie kan mij zeggen wat we kunnen doen?

     • TvdM zegt op

      Dit kan uitsluitend via de Thaise ambassade in Den Haag geregeld worden. Volhouden met bellen dus, en vriendelijk blijven. De ambassade zorgt bij akkoord ook dat er een ticket op Schiphol klaarligt, ter plaatse te betalen bij de KLM-balie. Mijn Thaise vrouw is perfect geholpen door de ambassade, drie weken geleden naar Thailand gevlogen.

     • Jan zegt op

      Dat is raar want juist met mijn vrouw ging het super snel vanwege de kids waarschijnlijk. Je vrouw moet even op de Thaise website van de ambassade in Den Haag. Daar staat een link online invullen en je wordt binnen enkele dagen terug gebeld
      Zo ging het bij ons.

   • Fabian zegt op

    Als ik de site van Lufthansa bekijk dan hebben die op dit moment al vluchten naar Bangkok, terwijl KLM pas in september weer vliegt.

    In het stappenplan van de ambassade staat dat je eerst een aantal documenten moet indienen voordat je een CoE krijgt. Je moet dus eerst een ‘declaration form’ invullen en indienen en in dit formulier worden je vluchtgegevens gevraagd. (declaration form: http://www.thaiembassy.org/hague/contents/images/text_editor/files/Revised%20Declaration%20Form.pdf).

    Tevens staat in het stappenplan:
    The COE will be given to the applicant ONLY WHEN the Embassy has received a proof of confirmed reservation at an Alternative State Quarantine (ASQ) facility for 14 days.

    Nu kun je dit een beetje dubbel interpreteren. Mijn interpretatie is dat je eerst een hotel moet hebben en daarna wordt je verzoek om een CoE beoordeeld. De alternatieve interpretatie is dat je CoE al wellicht positief beoordeeld is maar dat je hem pas echt krijgt als je een quarantaine hotel hebt geboekt.

    • Ger-Korat zegt op

     Zelf denk ik dat je deze COE pas overhandigd krijgt als je een hotelreservering kunt tonen. Deze COE is een officieel document en heb er 1 gezien van een Thai welke via Nederland naar Thailand vloog. En dan boek je het hotel pas wanneer je de melding hebt dat er een COE voor je beschikbaar is en krijg je het daadwerkelijk bij het tonen van de hotelreservering.

  • TheoB zegt op

   Fabian,
   Lees ook dit: https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/lezersinzending-terug-van-nederland-naar-thailand-wat-is-nodig/

 4. willem zegt op

  Mijn persoonlijke inschatting:

  Het belang voor Thailand dat jij naar Thailand komt is nagenoeg zo niet totaal nul. Spijtig om dat te moeten zeggen maar dat is op dit moment de realiteit. Er is geen internationaal toerisme en de reeds aanwezige duikscholen kunnen het prima aan. Velen met jou wachten om terug te keren waarbij velen te maken hebben met een huis wat ze huren of bezitten een relatie die wacht, kosten die in Thailand door lopen etc.

  Maar op dit moment staat deze categorie nog even niet bovenaan.

  Zelf hoop ik ook dat de categorie Longstay visa in welke vorm dan ook snel de volgende categorie wordt die toegelaten zal worden. Maar dan nog kom je op een wachtlijst. De deuren naar Thailand zullen voorlopig slechts op een kier staan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website