Om verwarring te voorkomen eerst even duidelijk dat ik spreek over, van Nederland naar Thailand, en wat daarvoor nodig is en waar te regelen.

Vandaag bij de Thaise ambassade geweest in de Haag.

Ingeleverd:

 1. Kopie paspoort met visumpagina van mij.
 2. Trouwakte.
 3. Geboortebewijs kind.
 4. Kopie ID en paspoort van mijn vrouw.
 5. Een brief met korte omschrijving waarom terug naar Thailand.
 6. Een ziektekostenverzekering afgesloten via OOM omdat VGZ en alle andere NL-verzekeringen je niet tegen corona verzekeren als je naar een land met code oranje of rood vertrekt. Dit werd ook bevestigd door de ambassade daar ik in het Engels mijn VGZ verzekering aanbood en werd dus niet geaccepteerd. De OOM-verzekering wel.

Niet noodzakelijk maar wel handig. Heb bij OOM ook gelijk mijn reisverzekering voor net geen 10 euro p/m afgesloten daar mijn ouders op leeftijd zijn en nog wat andere zaken wat wel met de reisverzekering gedekt zijn.

Binnen een 14 dagen komt waarschijnlijk de toestemming en dan de laatste zaken regelen. Dus ik hoop binnen nu en 3 a 4 weken in Thailand in quarantaine te gaan en dan weer naar vrouw en kids.

Ingezonden door Jan

28 reacties op “Lezersinzending: Terug van Nederland naar Thailand, wat is nodig?”

 1. “Een ziektekostenverzekering afgesloten via OOM omdat VGZ en alle andere NL-verzekeringen je niet tegen corona verzekeren als je naar een land met code oranje of rood vertrekt.”

  Het bovenstaande is niet juist. Je zorgverzekering biedt in het buitenland gewoon dekking tegen Covid-19. Het punt is dat de meeste zorgverzekeraars daar geen aparte verklaring voor willen afgeven, omdat dit namelijk gewoon onder de standaard polisvoorwaarden valt. Ze geven ook geen verklaring af dat je voor Denque, HIV, cholera, Rabies of ander ziekten verzekerd bent, want dan blijven ze aan de gang.

  Er is hier duidelijk sprake van onkunde bij de Thaise autoriteiten met daarbij een starre ambtelijke houding.

  OOM verzekeringen is wat flexibeler omdat het een relatief kleine maatschappij is. Maar daar hangt dan ook een prijskaartje aan.

  • mattheus zegt op

   Ik heb zojuist die “Covid-19″verklaring van Ohra, onderdeel van CZ – een reus op zorgverzekeringsbied – ontvangen. Dus ik weet niet waar u die wijsheid vandaan haalt.

   • Kwestie van goed lezen. Ik schrijf: de meeste zorgverzekeraars (dus niet alle zorgverzekeraars).

   • Jan zegt op

    Beste Mattheus zou je een kopie van jou covid-19 meer mij willen delen? Ik heb een klacht bij VGZ ingediend en wil mijn verzekering bij ze per direct opzeggen als ze mij niet van een verklaring willen voorzien. Ik heb de OOM verzekering alleen maar afgesloten om vaart in mijn terug reis te houden. jan_theunissen@hotmail.com kun jij overigens ook terug naar Thailand?
    Groet Jan

  • Ger-Korat zegt op

   Ja dat prijskaartje, heb je naast je zorgverzekering nog een keer een ziektekostenverzekering die alles al dekt komt er deze bij. Heb even een prijscheck bij OOM gedaan en dat kost van iemand die ouder is dan 49 jaar maar liefst 154 Euro per maand bij 6 maanden verzekering en idem bij 3 maanden verzekering. Jonger dan 50 jaar kost deze 55 Euro per maand ( als je jonger dan 50 bent heb je een keuze om de light variant te kiezen vandaar minder duur ). Beide geselecteerd met 0 eigen risico en je normale ziektekostenverzekering wordt niet opgezegd, dit zijn beide keuzemogelijkheden.

  • Jan zegt op

   Peter, ik denk dat er toch denk fouten gemaakt worden. Ja de verzekeringen dekken schade als je in het land verblijft in dit geval Thailand. Echter als je er zelf voor kiest om naar een land te gaan met deze twee codes doen ze het niet. Dit is ook wat op wereldwijd staat. Ook los van om welke reden een land ook op welke code staat. Dat is wat ze mij zowel bij VGZ, Ohra, Buitenlandse zaken melden ANWB heeft het zelfs op de site staan. Echt allemaal nagevraagd en onderzocht dus ik ben om nog langer te zoeken en nog langer te wachten deze weg ingeslagen. En ga nu dus binnen kort naar huis. Kost wat bijna 200 euro beide verzekeringen per maand maar kan ik ook weer direct stopzetten, echter ik wacht nog een a twee maanden en zoek dit verder uit als ik weer lekker bij vrouw en kinderen ben. Overigens zie ik meer mensen reageren zoals jij wat jammer is want ik wilde daardoor niet meer reageren daar ik denk dat jullie allemaal al een reis van Nederland naar Thailand gemaakt hebben in de corona tijd geregeld via de Thaise ambassade. Alleen dit niet juist delen met de lezers. Ik hoop dat andere die in dezelfde situatie zitten als mij er voordeel aan hebben.

   Groet Jan

   • Ik vrees dat jij de dekking van een reisverzekering en een zorgverzekering door elkaar haalt.

    Buitenlandzorg
    Het is sterk af te raden om te reizen in gebieden waar een negatief reisadvies geldt (vanwege het coronavirus). Desalniettemin kun je alsnog aankloppen bij je zorgverzekeraar, mocht je in het buitenland besmet raken met het coronavirus. Bij reisverzekeraars kunnen overigens andere voorwaarden gelden.
    De Nederlandse basisverzekering dekt noodzakelijke medische kosten in het buitenland tot aan het in Nederland geldende tarief. Is de zorg in het buitenland duurder dan hier? Dan betaal je dus mogelijk zelf een deel van kosten. Daarnaast is voor spoedeisende zorg in het buitenland altijd het eigen risico van toepassing.
    https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2021/besmet-met-coronavirus-dit-dekt-je-zorgverzekering

 2. kop zegt op

  Thailand heeft code oranje, NIET vanwege het Covid besmettingsgevaar, maar vanwege
  de toelatingseisen, het belangrijkste, de verplichting 14 dagen in quarantaine te gaan.
  Corrigeer me, als ik het mis heb.

 3. Henk zegt op

  Als ik mijn vriendin uitnodig en zij dient na 3 maanden terug te gaan naar Thailand, dient zij dan eerst ook zich via de Thaise ambassade aan te melden voor de retour vlucht? Of mag zij gewoon met haar eigen retour ticket naar Bangkok vertrekken?

  • Steven zegt op

   Jazeker: melden bij ambassade.

  • Steven zegt op

   En nog kans dat het ticket terug niet geldig is??? De Thaise ambassade regelt het vliegtuig…

   https://www.facebook.com/groups/551797439092744

   • Ger-Korat zegt op

    Misschien dient Jan ook een ticket regelen via de ambassade. Misschien kan hij dat zelf toelichten ?
    Heb net een paar dagen terug de tickets van 2 Thais gezien, werd via de ambassade geregeld en ze vlogen met KLM.

    • Jan zegt op

     Vandaag werd ik gebeld door ambassade medewerker. Ik kan 14 augustus terug met Eva Air. Dacht dat ze alleen zaken deden met KLM maar krijg aankomende week de mail met definitieve datum en hoe vlucht en de rest te regelen. Ze doen echt hun uiterste best en helpen echt zorgvuldig. Gaat bijna net zo snel als bij mijn vrouw en kinderen die zondag uit een goed verzorgde twee weken quarantaine komen en zelfs tot Udon per bus gebracht gaan worden. Waarschijnlijk komen er velen uit omgeving Udon dat ze weggebracht worden. 14 dagen hotel kamer is niet niets met 2 kids. Tickets van vrouw en kinderen was door de ambassade geregeld. Ticket voor mij moet ik zelf regelen maar krijg bericht van hoe te doen .
     Gr
     Jan

 4. Sofie zegt op

  Bovenstaande klinkt nogal optimistisch, maar dat komt misschien omdat u zich in de situatie bevind dat u officieel getrouwd bent met een Thaise. Ik wens u alle succes op een spoedige terugkeer.
  Voor al degenen die dat niet hebben maar desondanks Thailand hun thuis noemen zit de grens, bij mijn weten, nog potdicht. Zoals mijn man en ik, we verblijven sinds half maart in een stacaravan maar maken ons zorgen over hoe dat moet als we de koude maanden ingaan. De onzekerheid knaagt aan ons, en we maken ons zorgen over de staat van ons huis en onze honden in Thailand.

  • frits bosveld zegt op

   Beste Sofie, beetje off topic, maar als jullie je zorgen maken over huis en honden, wil ik best een keer gaan kijken als het in de buurt is. wij hebben besloten om in Thailand te blijven tot volgend jaar. Wij wonen in Tha Luang, provincie Lopburi. Laat het maar weten of we iets voor jullie kunnen betekenen. Mail me maar bosveld.frits@gmail.com

  • Jan zegt op

   Ik ben inderdaad getrouwd en hebben kinderen. Verder trof ik gister een zakenman bij de Thaise ambassade die kan ook terug maar de lijst met voorwaarden is al diverse keren geplaatst. Ik val dus wel binnen de groep van die terug mag keren echter werd verteld dat het toch nog wel 3 a 4 weken waarschijnlijk ging duren ivm de beperkte vluchten waar ze gebruik van kunnen maken.

  • Steven zegt op

   Dat is het unfaire van de Thaise regering: elite card houders mogen weer binnen, evenals tv-crews (komt omdat een buitenlandse ploeg een verslag gaat maken over het corona-succes van Thailand).
   Mensen met een woning helaas niet.

 5. Peter zegt op

  Beste Jan
  De vraag waar ik mee zit : hoefde je op de TH ambassade GEEN ticket te laten zien ?
  Andere vraag : wat moest je aan kosten betalen aan de ambassade ?
  En de kosten voor quarantaine in TH ( hotel in BKK ) zijn ook voor jezelf !?
  Groeten en prettige reis

  • Jan zegt op

   Ticket wordt geregeld als ze de toestemming terug hebben dat was ook bij vrouw en kinderen zo en betaal je rechtstreeks aan KLM op de dag van vertrek.
   Bij ambassade niets betaald alleen bovenstaande ingeleverd.
   Kosten quarantaine zijn voor jezelf en zijn vanaf 32000 THB tot 100000 heb ik gezien. Er staat een lijst van hotels op de Site van de Thaise ambassade
   Moet niet vergeten ook 72 uur voor vertrek corona test en fit to fly verplicht voor ons voor Thaise alleen de fit to fly

   Groet Jan

  • Jan zegt op

   Aanvullende info
   Vandaag werd ik gebeld door ambassade medewerker. Ik kan 14 augustus terug met Eva Air. Dacht dat ze alleen zaken deden met KLM maar krijg aankomende week de mail met definitieve datum en hoe vlucht en de rest te regelen

 6. Geert zegt op

  Bedankt Jan
  Informatie waar we wat aan hebben
  Duidelijkheid is wat we op dit moment nodig hebben
  Laat ons s.v.p. weten hoe dit verder gaat
  Geert

 7. Louis Tinner zegt op

  En waar is je “fit to fly” document? Waar krijg je dit document?

 8. Manuel zegt op

  Weet iemand of er ook mogelijkheid tot thuis quarantaine is?
  Manuel.

  • Jan zegt op

   Geen mogelijkheid tot nu toe

 9. Jan zegt op

  Fit to fly moet je 72 uur van tevoren regelen. Heb ik bij Medimare in den Haag of Amsterdamof den helder geregeld voor mijn vrouw en kids kosten 60 p/p ging allemaal via de mail. Voor ons 242 euro incl test. Ik zoek nog iets dichter bij Nijmegen

  • Rob V. zegt op

   Kan de huisarts geen verklaring afgeven? 242 euro (totaal?) en per mail slaat nergens op en zou ik eigenlijk geldklopperij willen noemen.

 10. Steven zegt op

  Fit to Fly via de mail? Geen onderzoek?

  • Jan zegt op

   Klopt geen waarde maar helaas zonder gaat het niet door


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website