Beste lezers,

Misschien heeft iemand dit al eerder meegemaakt of weet een oplossing voor mij. Ik ben al vele jaren woonachtig in Thailand, helaas ruim 2 jaar geleden daar gescheiden en heb bij de scheiding de volledige voogdijschap over onze zoon gekregen, die ik volledig verzorg en opvoed. Bij de scheiding is dit geregeld, tevens is op de scheidingspapieren geregeld dat het huis (momenteel heb ik dat verhuurd ) naar mijn zoon gaat.

Het huis heeft nog geen goed chanot dat duurt nog een jaar. Bij de scheiding heb ik steeds verteld en staat op papier, dat bij verkoop van het huis door mij en mijn zoon mijn ex zal moeten tekenen, echter mijn zoon is minderjarig (10 jaar oud). Met mijn ex heb ik slecht contact, ze wil niet met me praten laat staan een deal sluiten.

Waar ik voor vrees dat, stel dat ik nu het huis kan verkopen met de belofte van een goed chanot voor de nieuwe eigenaars aankomend jaar, dat mijn ex niet komt opdagen om te tekenen.

Nogmaals op de scheidingspapieren staat duidelijk bij verkoop van het huis, gaat de opbrengst naar mijn zoon, daar heeft ze voor getekend. Het probleem zit als volgend jaar het goede chanot op mijn zoons naam komt, kunnen mijn zoon en ik het pas verkopen als hij meerderjarig is en dat weet mijn ex verdomde goed, die hoopt dat ik dan in die tussentijd het loodje legt.

Wie weet een oplossing ?

Groet,

John

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 1.00/5. From 1 vote.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Echtscheiding en nog geen goed chanot voor mijn huis”

 1. Peter zegt op

  Er is geen oplossing als de documenten niet op orde zijn en als de tegenpartij onwillig is. Zoals je zelf al zegt: jouw ex weet van wanten, wacht op voor haar gunstige momenten, en stelt het belang van haar zoon niet op de voorgrond. Zoek een goede jurist/advocaat, laat die uitzoeken wat te doen en de verkoop begeleiden, kan zo nodig de kwestie aanhangig maken bij de Rechtbank, kost een paar duiten, maar levert uiteindelijk het meeste op voor jou. In het uiterste geval wacht jouw ex met zo lang tot jij de situatie beu bent en vertrekt. Sta je met lege handen. Wachten tot jouw zoon 18 jaar oud is, en hem de strijd laten aangaan tegen zijn moeder lijkt me ook niet aan te raden.

 2. ruud zegt op

  1. Bij de scheiding is dit geregeld, tevens is op de scheidingspapieren geregeld dat het huis (momenteel heb ik dat verhuurd ) naar mijn zoon gaat.

  2. Bij de scheiding heb ik steeds verteld en staat op papier, dat bij verkoop van het huis door mij en mijn zoon mijn ex zal moeten tekenen…

  1 en 2 lijken elkaar tegen te spreken, als dit er letterlijk staat.
  Het huis kan niet naar uw zoon gaan, als u het verkoopt.

  Het lijkt mij, dat moeder het bezit voor haar zoon heeft willen beschermen, met de afspraak dat zij toestemming moet geven voor de verkoop – toestemming die ze waarschijnlijk nooit zal geven.
  Als het huis omgezet is in geld, heeft zij geen controle meer op het bezit van uw zoon.
  Wat let u om dat geld na de verkoop uit te geven?

 3. Dirk zegt op

  Redelijk eenvoudig .
  Ofwel komt je naam mee op de toekomstige Chanot (use of fruct) ofwel berg je je plannen maar op.

 4. peter zegt op

  Jij kan geen land bezitten, dus staat/stond het op haar naam?!

  Zij kan op dat feit , het land verkopen, een lening, hypotheek afsluiten.
  Als het op haar naam staat. Terwijl je aanvraag chanote en naamsverandering loopt, staat het technisch nog steeds op haar naam? Weet niet hoe Thaise wet daarop anticipeert en /of dan alles bevroren is.
  Wellicht wijs daar naar te informeren. Wie heeft de eigendomspapieren of zijn deze op route voor de aanvraag?

  Echter ga je nu naar chanote EN gelijk eigenaars verandering met Thaise ex als “toeziend oog” !?
  Dan kan de ex, als het afgerond is, in ieder geval niets meer doen met de grond.dat is wat ik heb begrepen, maar zal ze wel moeten tekenen dan, zoals je stelt, volgens Thaise wet. Of je moet dan wachten totdat je zoon 20(1?) is
  Kan zijn dat je ex hier op wacht, daar het dan meer waard is en dat ze inderdaad niet wil tekenen totdat je haar een betaling doet. Ze weigert, verdwijnt gewoon.
  Alleen het geld niet, maar ja ze kan het dan proberen. Veel rompslomp in rechtszaak, daar zal je dan belanden. Of dan toch maar een bod doen om te tekenen?

  Je kan pas echt wat doen totdat alles rond is en het land op chanote en zoons naam staat.
  Dan pas ben je alleen nog steeds afhankelijk van haar handtekening.
  Nu zou het technisch dus nog steeds op haar naam staan? en heeft het geen zin te verkopen.
  Je zit nu in een afwikkeling naar chanote en naamsverandering.
  Een belofte voor chanote is niet zo geweldig voor een koper. Zelfs niet in een akte.

  Denk niet dat je nu nog ook maar iets kan doen. Eigenlijk had er een clausule in de scheidingsakte moeten staan, waarbij door ex niet getekend zou kunnen worden of niet getekend zou kunnen worden bij gepast redelijk verweer.
  Geld zou op zoons bankrekening komen, wie controleert dat dan? Wie beheert dat tot hij volwassen is?Kan een reden zijn om niet te tekenen..
  Denk dat je nu vast zit aan je scheidingscontract en alles pas verder kan lopen als de zaken geregeld zijn en een verkoop opdoemt.

 5. PEER zegt op

  Beste John,
  Ik voel aan je mededeling én de vele goedbedoelde adviezen, dat de hele situatie ‘n “nagel aan je doodskist” is.
  Je maakt je zorgen over zaken waar je nooit de regie over zult krijgen.
  Ik ben ook de sponsor van ‘n heel mooi huis.
  Maar heb de aanschaf 6 jr geleden beschouwd als ‘n aankoop van ‘n mooie BMW of dikke Mercedes! Wat is díé nog waard na 10 of 15 jaar?
  Niks dus!
  Maar wil er in Thailand nog jaaaaaren van genieten!

 6. Thai Thai zegt op

  Ik heb er geen verstand van maar als ik het goed snap dan blijft verhuren en de opbrengsten daarvan wel een mogelijkheid indien de moeder niet komt opdagen?

  • John zegt op

   Hedenochtend, ons verhuurd huis bezocht, ik ging nog net niet op de vuist, moest me inhouden, zwembadpomp vernield, 6 honden in het huis, 2 bedden en kledingskasten ontbreken, de tuin is een chaos, overal gaten door de honden gemaakt, ik kan geen foto’s posten hier, maar ik heb vanochtend een poosje lopen janken, en schaam me diep voor mijn zoon ( hij was mee met mij ), dacht goed te doen en het voor een schappelijke prijs ( 4500 baht per maand ) compleet met zwembad, 3 slaapkamers, terrassen noem maar op het te verhuren aan een Engelse teacher, dit krijgt een vervolg… hou u op hoogte

   G

   • Joost+M zegt op

    Oeffff…..Advies . Huurders er uit en zelf gaan bewonen tot het Channot in bezit is. Geen contact met je ex tot er getekend moet worden. Dan zal zij wel een flinke tegemoetkoming willen hebben. Betaling na ondertekening en jij channot in je hand hebt. Daarna snel verkopen en verhuizen naar een verre plaats. Geniet daarna met je zoon en zorg dat je een goed leven krijgt. Neem je verlies en nooit meer over nadenken. Advocaten kosten veel geld en zijn onbetrouwbaar.
    Sterkte.

   • peter zegt op

    Helaas gebeurt dat overal, als je een slechte huurder treft.
    Je ziet het niet af aan de buitenkant van de persoon.
    Op tv nu programma “afschuwelijke huisjes melkers en huurders”
    Een Engels programma, maar wat je daarin ziet. Man o man.
    Hebben ze wel huur betaald al de tijd? Soms gebeurt dat ook niet en voordat je je huis terug hebt , moet je hemel en aarde bewegen. Maar er zijn ook slechte verhuurders.
    Mijn zus had het hier in Nederland, ook huis en inboedel verhuurd via een kantoor.
    Heel veel schade binnen aan alles, gelukkig schade terug gekregen van kantoor, maar ja toch.
    Sterkte John met de ravage.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website