Lezersvraag: Drie weken Phuket, waar moet ik in quarantaine?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
10 maart 2021

Beste lezers,

Ik denk erover om zo snel als het weer mogelijk is ongeveer 3 weken naar Phuket te gaan. Mijn vraag is, kan je vanaf Bangkok direct doorreizen naar Phuket en daar in quarantaine gaan (hopelijk straks slechts 1 week of minder) of moet je verplicht eerst in Bangkok in quarantaine?

Groet,

Theo

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 2.60/5. From 5 votes.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Drie weken Phuket, waar moet ik in quarantaine?”

 1. Cornelis zegt op

  Je kunt alleen in Phuket in quarantaine als je daar met een vlucht rechtstreeks vanaf een buitenlandse luchthaven aankomt. In alle andere gevallen moet je eerst in Bangkok (of Pattaya);in quarantaine, voor je door kunt reizen naar Phuket.

  • Sjon zegt op

   Internationaal vliegen op Phuket is tot nu toe niet mogelijk. Quarantaine bij aankomst met een vlucht op Bangkok kan alleen in Bangkok.

 2. wim zegt op

  Ja gaat in quarantaine waar je aankomt. Als je nog even domestic zou mogen vliegen voordat je de quarantaine doet dan zou dat natuurlijk net zo goed achterwege kunnen blijven want dan is het kwaad al geschied.

 3. Gerard zegt op

  Als je via korte tussenstop op Suvarnabumi meteen doorvliegt naar Phuket, zou dat toch niets uit moeten maken. Je bent toch getest. Althans dat hoop ik. Wij vliegen terug naar Phuket via Zurich en Bangkok.

  • Branco zegt op

   Je moet in quarantaine waar je het land binnenkomt.

   Kort vervoer over land in een door het quarantaine georganiseerde auto/minivan naar bijvoorbeeld Pattaya om daar in quarantaine te gaan mag wel. Die rit is dan 100% gecontroleerd en zonder tussenstops. Als je nog een binnenlandse vlucht zou mogen maken dan kunnen ze de bewegingen niet meer controleren en kunnen personen de quarantaine ontduiken door zich tussen andere reizigers te mengen. Door de quarantaine op de luchthaven van binnenkomst op te leggen kunnen ze 100% van de aankomende reizigers opvangen.

   Wanneer je in Phuket in quarantaine wilt, dan moet je dus op Phuket vliegen. Op dit moment zijn beperkte mogelijkheden o.a. via Silk Air met een overstap in Singapore. In Phuket aankomen per (privé) jacht is ook een optie voor de welgestelde toerist.

   • Gerard zegt op

    We hebben de tickets al en we wonen op Phuket, geen toeristen. Misschien kan ik de tickets Bangkok – Phuket los verzetten, zitten nu in de retourreis en anders nieuwe tickets zijn ook de grootste kosten.

  • Gerard zegt op

   Niet mogelijk helaas.Om in Phuket in quarentaine te gaan na aankomst zult u direct in Phuket aan moeten komen via bv Singapore. Als u in BKK aankomt dan in BKK in quarentiane of Pattaya. Dit zijn de enige opties. Veel success.

 4. jani careni zegt op

  ik zou toch ee beetje wachten er zijn een aantal bewegingen dat ze in de toekomst de quarantaine naar 7 dagen en zelf 3 dagen brengen,maar beter eeen rechtstreeks vlucht naar Pucket.Als je + wordt tijdens de quarantaine dan is brute pech en ellende.

 5. B.Elg zegt op

  Ik denk dat het niet uitmaakt waar je in quarantaine zit. Of dat nu BKK, Pattaya of Phuket is. Je zit toch “opgesloten”. Alleen als je vrienden hebt in bv. Phuket die spullen die je nodig hebt naar het hotel willen brengen maakt het wat uit.

 6. Bo Meekers zegt op

  Beste ,,, een kameraad van mij is momenteel bij zijn vrouw in Khon Kaen ,, is zoals bijna iedereen op Suvarnabhumi geland .
  Daar staan de bussen klaar en die brengen je ogenblikkelijk naar een hotel dat door hun is gekozen ,, met hun bedoel ik natuurlijk Thailand ,,, voor 15 dagen !!!
  Je krijgt zelfs je vrouw of vriendin niet te zien en alle kosten zijn voor jou !!!
  Het enige wat er positief aan is ,, is dat je indien je zonder visum reist je nu 45 dagen mag blijven in plaats van 30 dagen.
  Veel geluk en grtj.

  • Cornelis zegt op

   Thailand kiest geen quarantainehotel voor je, dat doe je zelf.
   Alleen repatriërende Thais kunnen voor – gratis – staatsquarantaine kiezen en hebben dan inderdaad maar af te wachten waar ze worden ondergebracht.

 7. Fred zegt op

  Als je in Bangkok binnen komt en je blijft in transfer voor je aansluitingsvlucht naar Phuket kom je het land niet binnen en kan je in Phuket 1 week in quarantaine

  • Cornelis zegt op

   Nee, klopt niet. Als je transfer in Bangkok een overstap op een binnenlandse vlucht betekent ga je daar door Immigration en kom je dus wel degelijk het land binnen. De eis voor quarantaine in Phuket is dat je daar met een vlucht aankomt die vanaf een buitenlandse luchthaven is vertrokken.

  • Cornelis zegt op

   ……en waar haal je die week vandaan, trouwens?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website