Hallo

Even een lezersvraag svp.

Heb geboekt van 2 november 2013 t/m 4 maart 2014. Nu kom ik dus de 3e november aan in Thailand. Als ik het zo uitreken ben ik met 2 entries 1 dag over mijn visadagen heen. Kosten 1000 bath p.p.

Doen ze daar bij vertrek erg moeilijk over als ik gelijk die 2000 bath betaal of kan ik beter op 1 van de visatrips een dagje langer buiten Thailand verblijven?

Hebben trouwens bij Etihad geboekt voor totaal € 1.304,- voor wie het weten wil!

Groeten van ,

Arie

24 reacties op “Lezersvraag: Doen ze in Thailand moeilijk bij overschrijding van mijn visum?”

 1. RonnyLadPhrao zegt op

  Je komt dus aan 62 dagen tussen aankomst en vertrek n je hebt 60 beschikbare visumdagen.
  Je zal dus ten laatste op 1 januari buiten moeten als ik goed reken.
  Wel een speciale dag niet ? Hou daar toch maar rekening mee ivm je visarun.

  Of je blijft inderdaad wat langer als dat kan,
  of je vraagt een verlening aan van 30 dagen op een van de entries.
  Een TR kan je normaal zonder veel problemen verlengen met 30 dagen.
  Let wel dat je je tweede entry activeert voor de geldigheidsperiode van je visum verstreken is.
  Ik weet niet meer wat de geldigheidsperiode van een TR visum is, 3 of 6 maand, maar dat kan je controleren op je visum. Staat er ergens op. Je visum dus ook weer niet te snel aanvragen.

  In ieder geval, probeer een overstay te vermijden.
  Normaal zullen ze van een dag wel geen grote problemen maken vermoed ik, maar je zal maar net tijdens die dag overstay wat meemaken.

  Veel plezier.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Even een aanvulling.
   Persoonlijk zou ik ergens half december mijn visarun maken.
   (Ik wil wel nog eens de nadruk leggen op de geldigheidsperiode van je visum want dat is zeer belangrijk. De 2de entry moet gebeuren voor dat de geldigheidsperiode verstreken is of je hebt een groter probleem.)
   Het maak eigenlijk niet uit op welke datum precies, wanneer het je het best uitkomt, maar zo ben je de feestdagen voor en ben je weer 60 dagen in orde.
   Als die aflopen, ergens half februari zal dit dan zijn, vraag je een verlenging aan voor 30 dagen en dan ben je met alles in orde.
   Zal je iets van een 1400 Bath per persoon kosten denk ik.
   Ik schat maar want ik ken de huidige prijzen niet meer.
   Anderen die hiervan op de hoogte zijn kunnen je daarover beter informeren.

   Rekenen op een visarun op 1 janurari is gevaarlijk en de kantjes er aflopen.
   Ik vraag me trouwens af of ze die wel uitvoeren op die datum of zelfs tijdens de feestdagen.
   Indien toch, kijk dan toch maar extra naar de staat van de chauffeur.

   Maar het is maar hoe ik het zou aanpakken, je beslist natuurlijk zelf.

  • Arie Meulstee zegt op

   Bedankt voor de tip, had helemaal niet aan de jaarwisseling gedacht. Waar moet je die verlenging aanvragen?

   • RonnyLadPhrao zegt op

    Kan je op elk Immigratiekantoor. Je kan daar ook alle papieren verkrijgen en eventuele copies laten maken. Ze zijn daarop voorzien. Pasfoto’s niet vergeten. Of je download ze nu al van het internet.

    http://www.immigration.go.th/

 2. Davy zegt op

  Ik had laatst één dag overstay en dit werd me niet aangerekend , je hebt dus een dagje speling .

 3. Maarten zegt op

  Hier deden ze bij mij een tijdje geleden niet moeilijk over. Ik was ook een dag of 2 over tijd. Hoefde niet eens iets te betalen

 4. Arie Meulstee zegt op

  Is er iemand, die op zo’n “entriedag” wel eens overgebleven is in het andere land? Weet niet zeker waar die entrybussen heen gaan! Twee dagen overblijven zou ook kunnen en de visa , die je aan vraagt geldt voor de periode , die je opgeeft. Die periode noem je in het papier, dat je kan downloaden en daarna opsturen naar Amsterdam.

  Alvast bedankt trouwens voor uw reacties.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Misschien is er wat verandert op dat gebied, maar wat ik me meen te herinneren is dat je met een TR visum goed moest oppassen met de geldigheidsperiode. Vooral dan bij de “Double Entry”.
   De geldigheid van het TR visum startte op de dag van uitreiking en was dan 3 of 6 maand geldig was.
   Met de periode van verblijf, die je invulde, werd geen rekening gehouden.
   Trouwens het visum dat je aanvraagt moet de periode van verblijf niet dekken maar wel de dag van binnenkomst. Bij een Double entry ook de tweede binnenkomst natuurlijk. Eens binnen en gebruikt gaat er toch een stempel op “used”. Dit kan tot op de laatste dag van de geldigheidsperiode.

   Die waarschuwing aangaande de geldigheidsperiode stond trouwens te lezen op het consulaat in Antwerpen (ik weet niet of dit nog zo is).
   Je kon aan het Consulaat wel vragen om de aanvraag voorlopig niet te behandelen tot het moment de geldigheid de periode van binnenkomst dekt.
   Sommige mensen vraagde hun visum gewoon te vroeg aan.

   Is het ondertussen niet meer zo, zoveel te beter. maar ik zou het toch maar nakijken.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Hierbij een stukje tekst ivm met de geldigheidsduur van een visum –
   Ik heb dit van de intenetsite van het Consulaat in Antwerpen.
   Ik stuur meteen ook de link van het consulaat. Er staat wat nuttige informatie op ivm visums.

   “Een gewoon visum heeft een geldigheidsduur (validity) van 3 maanden. Maw: dit is de geldigheidsduur om Thailand binnen te gaan.
   Voor een visumaanvraag vanaf 2 entries dient gekeken te worden naar de aankomstdatum in Thailand. Indien die nog veraf is, kan de aanvrager beslissen om het paspoort gewoon opzij te houden op het consulaat en het visum pas te verlenen op een latere datum. De mogelijkheid bestaat ook om de “validity” van het visum te verlengen met één maand.”

   http://www.thaiconsulate.be/portal.php?p=indexnl.htm&afdeling=nl

 5. Monique zegt op

  Kosten immigrate office 30 dagen verlenging is 1900 bath en het is niet verstandig om een overstay te hebben, dit is ook geregistreerd bij de ambassades en de volgende keer als je weer een visa nodig hebt zal men daar een schriftelijke verklaring voor willen hebben bovendien ben je strafbaar, ze kunnen je zelfs opsluiten hiervoor al zal dat niet snel gebeuren, je verblijft illegaal in het land en het komt bij hoge uitzondering voor dat je geen boete krijgt 500 bath per dag pp. Mijn advies als je alle re-entrys verbruikt hebt kun je nog 30 dagen er aan vastplakken door het land in en uit te gaan of naar een immigratie office te gaan.

  • phangan zegt op

   dat van die schriftelijke verklaring heb ik nog nooit gehoord. Heb zelf een keer 50 dgn overstay gehad en na die betaald te hebben, heb een paar dagen later zonder problemen en vragen vd ambassade een nieuw visum gekregen dit is lang geleden. Recenter heb ik ook een paar dagen overstay betaald op weg naar de ambassade in in KL en ook daar weer zonder problmen een visum gekregen gen vragen niets.

   • Monique zegt op

    Dan mag u heel blij zijn. Bij mijn volgende visa aanvraag mocht ik een schriftelijke verklaring afgeven met daarin vermeld de reden van mijn overstay. Er waren verder geen bijzonderheden waarom men dit gevraagd zou kunnen hebben, ik vermoed dat er willekeurig steekproeven worden gedaan neemt niet weg dat dit dus wel kan gebeuren en dat men strafbaar is!

 6. paul capelle zegt op

  Hallo.

  wij Zijn na een half jaar verblijf in thailand, een dag te laat met het visum, naar het imigration geweest en gevraagd wat te doen, advies gewoon door de douane, wij hadden geen probleem daarmee. indien wel moet je gewoon betalen, maar dat is niet zoveel voor 1 dag, suc6

 7. Minique zegt op

  Dit is wat er op de site van de ambassade staat en dit is juist natuurlijk kun je er makkelijk over denken maar dat is ieders eigen verantwoording:

  Indien tijdens uw verblijf in Thailand uw visum voor Thailand verloopt, is dat volgens de Thaise wetgeving een strafbaar feit. Elke visumplichtige bezoeker die geen geldig Thais visum heeft, kan door de Thaise immigratie autoriteiten worden gearresteerd. Bij binnenkomst worden uw persoonsgegevens geregistreerd, inclusief een foto. Bij het uitreizen zijn uw gegevens van binnenkomst dus bekend bij de immigratie autoriteiten. Ook al is het mogelijk een boete te betalen in geval uw Thaise visum is verlopen, het neemt niet weg dat u illegaal in Thailand verblijft en dit een strafbaar feit is waarvoor u gearresteerd kunt worden. De boete voor illegaal verblijf is THB 500 per dag met een maximum van THB 20.000.
  Indien u wordt gearresteerd en u de boete niet kunt betalen dient u eerst een vervangende gevangenisstraf uit te zitten en wordt u daarna naar het Immigration Detention Centre (IDC) in Bangkok gebracht waar de leefomstandigheden erbarmelijk zijn, slechter dan in de reguliere gevangenissen. Zolang u de boete niet kunt betalen en geen ticket naar Nederland kunt tonen, zult u niet uit het IDC kunnen worden gedeporteerd. Het komt voor dat personen die in het IDC in detentie zitten vele maanden, zo niet jaren, moeten wachten totdat familie of vrienden het benodigde geld overmaken voor de boete en het ticket. De ambassade mag niet financieel assisteren om boete en reis te betalen en kan slechts behulpzaam zijn om gegevens aan de afdeling DCM/CA van het Ministerie van Buitenlandse Zaken door te geven die de coordinatie heeft voor het contacteren van familie of vrienden die het benodigde geld zullen moeten overmaken. Als u de boete van uw illegale verblijf betaalt en een ticket huiswaarts in uw bezit heeft, wordt u gedeporteerd. Dit houdt in dat u door de Thaise immigratie autoriteiten, geboeid, tot aan de gate op het vliegveld wordt begeleid.
  Voor de meest actuele visumregelgeving voor Thailand zie de volgende weblink (www.immigration.go.th)
  Ga naar: Plattegrond Thai Immigration Chaengwattana

 8. Monique zegt op

  In ieder geval lijkt het mij niet handig mensen anders te adviseren tenzij u de verantwoording op u neemt ……….

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Monique,

   Helemaal mee eens.

   Zelfs als je “positieve” ervaringen hebt met overstay zie dit dan als een meevaller.
   Het beslissingsrecht hierover ligt niet in je handen, en bij een andere immigratieofficier zou het wel eens helemaal anders kunnen verlopen.

   Overstay mag niet, is strafbaar en KAN je in de toekomst problemen bezorgen voor het verkrijgen van een nieuw visum punt uit.

 9. Lidy zegt op

  Hallo Arie
  Met welke maatschappij vlieg je en wat zit er allemaal inbegrepen voor die 1304 euro.
  Ik hoor graag van je.

  Met vriendelijke groeten,
  Lidy

  • Arie Meulstee zegt op

   Zoals in mijn eerste bericht staat, met Etihad. Het betreft een nieuwe maatschappij, die vanaf 15 mei op Schiphol vliegt. De prijs is voor 2 personen retour, all in. Heb gehoord, dat ze op elke vliegtocht 9 goedkopere plekken hebben. Je vliegt over Abu Dhabi, waar je een tussenstop hebt van 2-3 uur. Ze vliegen met Boeings 777 en Airbussen, zeker de laatste zijn erg luxe met ruime plaatsen. Wij kiezen deze maatschappij, wegens de grotere zitplaatsen. Je kan van tevoren ook al aangeven, wat je wilt eten , ik geloof wel een stuk of 8 mogelijkheden. En qua prijs natuurlijk leuk.

 10. Jacob zegt op

  Je zou een paar dagen naar Vientiane kunnen gaan, visum Laos 1500 baht pp ( maar die ben je sowieso kwijt als je het land uit zou gaan naar Laos voor de 2e entree.)

  goed idee vind ik naar Mae Sai in het noorden even heen en weer over de de brug naar Birma. Kosten visa Birma zijn dacht ik 500 baht en Mae Sai is een erg leuke plaats met veel spullen op de internationale markt en veel stammenbevolking.

  of dertig dagen 1e entree verlengen voor 1900 baht

  imderdaad 2e entree regelen voordat visumstempel afloopt.

 11. robert zegt op

  Waarom zo moeilijk doen ga gewoon in Nederland naar de Thaise ambassade in Den Haag of naar het Thaise consulaat in Amsterdam krijg je zonder problemen een 60 dagen visum ( is binnen 1 week normaal geregeld ), dus advies is dan om pas binnen 1,5 maand voor vertrek hier naar toe te gaan.
  Mocht je geen problemen willen hebben met overstay dan ga op het einde van je visum naar de toerist police met je ticket en vraagt voor 1900 bath 2 dagen verlenging aan ( je krijgt maar verlenging tot aan je ticket datum ).

  • Monique zegt op

   Is dat zo?, bij mij is er vorige week niet om mijn ticket gevraagd en hoe doen ze dat dan met een open ticket?

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Hij gaat al voor een double entry.
   Trouwens wat zou hij kunnen aanvangen met 60 dagen als hij voor 4 maand gaat ?
   Bij een verlenging wordt er niet naar je ticket gevraagd.
   Heeft er niks mee te maken.
   Je krijgt automatisch 30 dagen.

  • phangan zegt op

   Je verlengt je visum bij de immigration office en niet bij de tourist police zijn echt 2 aparte instanties. In Thailand zijn de regels nooit echt zwart-wit maar is er een heel groot grijs gebied.

 12. steven zegt op

  Mijn vertrekdatum was,evenals in jouw geval, een dag te laat (22/04/2013)Normaliter betaal je 500 bht per dag p.p extra. De dienstdoende immigratiebeamte riep een douanier op en deze krabbelde een notitie bij mijn visum,Ik had de 500 bht al in mijn hand maar ik kon gewoon doorlopen zonder iets te betalen Bij meerdere dagen ben je ZEKER de klos en kun je terug naar de pinautomaat in de vertrekhal om de benodigde contanten te pinnen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website