Beste lezers,

Op 25 juni vlieg ik voor +/- 3 maanden terug naar België en keer voor het einde van mijn jaarvisum, dat op 04/10 afloopt, terug naar Thailand, exacte datum nog niet vast te leggen.

Mijn vraag heeft specifiek betrekking op de verplichte Covid-19 verzekering en de boeking van de vlucht om te voldoen aan de Thaise Certificate of Entry regelgeving bij mijn terugkeer. ASQ etc. kan geregeld worden voor mijn vertrek via de website.

– Kan ik voor de CoE terugkeren met een enkele vlucht of dien ik een retourticket aan te schaffen?
– Kan ik de de verplichte Covid-19 verzekering, bijvoorbeeld via AXA, reeds voor mijn vertrek aanschaffen en zo ja voor welke duurtijd? Is 1 jaar verplicht?

Bedankt,

Dirk

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

5 reacties op “Lezersvraag: De verplichte Covid-19 verzekering en de boeking van de vlucht voor CoE”

 1. Ton zegt op

  Ik ben vorig jaar op 4 december naar Thailand gekomen teruggekomen na lockdown, ASQ in Bangkok. Ik kwam op een single ticket terwijl de expiredate van mijn Non O (Retirement Visum) maar twee dagen na het eind van de quarantaine was. Nergens problemen gehad. (Schiphol, Zurrich, Swiss Air, Bangkok, immigration Chiang Mai)

 2. Benny zegt op

  Beste Dirk, ik ben Benny en werk bij AA insurance in Thailand. Je verzekering moet de periode van verblijf dekken in Thailand. Als je het huidige visum gebruikt om je COE aan te vragen moet dus de verzekering lopen tot de einddatum van je visum. De genoemde AXA verzekering is in jouw geval niet een goede keuze. België is een hoog risico land dus De AXA premie is hoog. Ook met jouw visum moet je voor het verkrijgen van je COE een 400,000 THB inpatient en 40,000 THB outpatient dekking hebben. Hierin voldoet de AXA polis niet. Neem contact op met mij via [email protected] of via onze site http://www.AAInsure.net. Dan krijg je een quotatie die wel voldoet en minder kost.

  Met vriendelijke groet

  Benny

 3. Marc zegt op

  Ik denk dat je wel tegen 15 september terug zult moeten komen zolang je nog 15 dagen quarantaine moet doen voor alles tegen 4 oktober te regelen
  Voor de andere i don’t now

 4. Yan zegt op

  Hallo Dirk,
  kan u mij even meedelen over welke documenten ik moet beschikken om België terug binnen te komen? ( Passenger Location Form…enz…) Zijn er extra testen ( Covid) nodig voor de luchtvaarmaatschappij?
  Alvast bedankt,
  Yan ( [email protected] )

  • Zivelli zegt op

   Yan, dat is toch op de website van je luchtvaartmaatschappij te vinden. Allen hebben er een aparte sectie voor.
   Succes,
   Z


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website