Lezersvraag: Een condominiumcomplex met goed management gezocht

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
7 november 2017

Beste lezers,

Ik ben op zoek naar een condominium complex met een goed management. Hiermee bedoel ik goed en deskundig uitgevoerd onderhoud, betaalbare maintenance fee, elk jaar een algemene leden vergadering met een uitgebreide financieel rapportage en duidelijke regels die ook nageleefd moeten worden, liefst in Pattaya.

Wat ik hoor van vrienden en kennissen dat in heel complexen niet naar eigenaren word geluisterd veel extra geld word ingewonnen het lijkt vaak dat dit niet gebruikt wordt voor het beoogde doel. Waar ik nu woon is bijvoorbeeld het geld wat betaald is aan het Sinking fund 13.590.834 baht besteed om grond af te betalen. Maar door wie en wanneer dit is gebeurd word niet verteld aan de eigenaren ook niet vermeld in geen enkel financiële jaarverslag waar tot op heden staat vermeld vermogen sinking fund 13.590.834 baht.

Zeker 25 jaar lang is er minimaal en ondeskundig onderhoud uitgevoerd, dus nu veel achterstallig onderhoud. Maintenance is nog nooit verhoogd, 10 baht per m2 kosten zijn al jaren hoger dan de inkomsten dus heel laag eigen vermogen.

Wat ik zie dat de Thaise vooral rijke eigenaren weinig interesse tonen (komen 3 dagen in het jaar). Elke stap om verbeteringen uit te voeren worden tegengehouden door een kleine groep eigenaren die niks willen investeren en alleen maar geïnteresseerd om huur inkomsten te innen.

Anderhalf jaar hebben we geprobeerd met een uit buitenlanders/Thais bewonerscomité verbeteringen uit te voeren. Omdat het verhogen van de maintenance fee aan allerlei regels is gebonden, hadden we een reparatiefonds opgericht 4.800 baht per unit. Zeker 80% betaalde aan het fonds maar de kleine groep van eigenaren niet. Via een extra niet officiële vergadering heeft deze groep zich weer aan kunnen melden bij de landoffice als committee leden.

Als we een goed management zouden hebben zou ik hier in dit complex nog jaren willen wonen maar alles maakt me nu niet echt niet blij dus vandaar mijn bovenstaande vraag

Groet,

Willem


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Lezersvraag: Een condominiumcomplex met goed management gezocht”

 1. Erik bkk zegt op

  Welcome to the club. Ik woon in een condominium gebouwd door Sansiri en gemanaged door Plus, een dochter van Sansiri. Slecht onderhoud omdat ze geen goede achtergrond hebben meegekregen op de farm. Hebben wel een degree maar dat helpt ook niet. Ze hebben geen common sense. Gaat ook veel geld om en niet altijd duidelijk waar dat blijft.

 2. Robert Van Dijck zegt op

  Bekijk dit eens, ik weet het niet goedkoop maar een zeer goed management (Europees)
  https://www.newnordicgroup.com/

 3. Rob Tha Mai zegt op

  Neem eens contact op met Global Top Group,
  Office 333/48 Moo 12 Thappraya Soi 10 Nongprue Banglamung Chonburi 20150
  tel 038-251 586 http://www.globaltopgroup.com

  ik ben zelf eigenaar van 2 apartementen in City Garden Tower welk gebouwd wordt op de hoek van Pattaya 3rd Roud en Southrd in South Pattaya ( dit geheel is nog in aanbouw, of liever gezegd in de afbouw phase)

 4. Gerrit zegt op

  Willem,

  Ik heb geen flauw idee, maar een VVE in Nederland, daar beslist de meerderheid. Is dat in Thailand niet zo?
  Als ik bovenstaande lees, zou ik denken dat het niet zo is.

  Sterkte Gerrit.

  P.S. anders lijm je toch de buitendeur van die huisjesmelkers dicht. Moet je zien hoe snel ze gaan betalen.

  • Erik bkk zegt op

   Het Thaise management kan wel heel goed manipuleren. Ze krijgen stem machtigingen van de eigenaren die er niet zijn. Ze maken de aanwezigen bang en ga zo maar door. Ze kennen alle truken om de boel te manipuleren.

 5. dick zegt op

  Zowel Chateaudale als het ernaast gelegen Chateaudale/Thabali zijn goed onderhouden condo complexen met uitstekend management en transparant werkende bewoners,comite’s.
  Ik woon hier al 12 jaar en er is weinig verloop..Teken van happy bewoners/eigenaren..

  • Bert zegt op

   Kennis van ons heeft daar ook een appartement en is zeer tevreden. Er zijn ook een aantal app te huur per dag. Wij logeren daar af en toe. Beetje gedateerd, maar verder ok. Thb 1500 per dag

   • rori zegt op

    Dat zijn bijna 540.000 bath per jaar? Bert ik denk dat je de vraag cq discussie niet hebt begrepen.

 6. Gerard Van Heyste zegt op

  Ga eens kijken in Jomtien Condominium ,had er 5 condo s. zeer goed management jaarlijkse vergadering, en goed onderhouden, en dan nog de jaarlijkse bijdrage is rond de 6000 bath per condo!

  • Erik bkk zegt op

   Ik betaal in BKK over 100.000 baht voor onderhoud van het gebouw. Heb wel een condo van 140 sq.meter. hoe kan dat dan voor 6000 baht..

   • rori zegt op

    Eh ik heb daar ook een condo op Jomtien 2 (Rimhad) een een kamer en een studio gekoppeld en van alle gemakken voorzien.
    Klopt voor een Studio van die 6000 bath.
    Gaat om het vloeroppervlak. Ik betaal 14.000 bath voor een kleine 68m2 woonoppervlak (zonder drie balkons, hal en badkamers (2 stuks). Keurige service.Bij kleine problemen direct assistentie. Liften krijgen groot onderhoud en alles word (is al gedeeltelijk) dit jaar geschilderd dit binnen en buiten.

    Ieder jaar keurig een verslag. Van bewonersmeetings ook keurige verslagen.
    Zwembad is dit jaar van Chloor omgebouwd naar zout water.
    Er is eigenlijk altijd rapportage wat men van plan is en wat er gaat gebueren. Financieel overzicht word ook gepresenteerd.
    Kan en wil niet klagen.

 7. Alexander zegt op

  Jomtien Beach Condomidieum beach road of second road 5 blok appartementen 7200 Bhat maintenance per jaar

 8. Mathijs zegt op

  Ik woon in view talay 1 condominium. Zeer goed management en goed betaalbaar. Ben zelf syndicus geweest in België. Maar de werking gelijk hier is op veel hoger niveau dan vele eigenaarsverenigingen in België. Ik was hier erg verbaasd.

 9. Mathijs zegt op

  View Talay one in Pattaya!!!!!

 10. Ton zegt op

  Ruamchok 2, Pratamnak, Soi 5. (vlakbij de princess en nieuwe Sands).
  Management kan een gebouw maken of breken. In Ruamchok 2 is een goed management
  (eigen bewoners, internationale bezetting), maintenancekosten 300THB / m2 / jr. Jaarlijkse AV incl. gedetailleerde en door accountant goedgekeurde financiële berichtgeving, bestuur en staf luisteren naar de co-owners. Duidelijke regels, die ook gehandhaafd worden. Mooie tuin met groot zwembad. Rustige locatie door ontbreken beachroad. 24/7 security. Veel long-stayers, weinig verloop.Zojuist binnen en buiten geschilderd, van binnen gerenoveerd. Het kan dus wel goed gaan, maar inderdaad is kwaliteit afhankelijk van de bestuursleden.

 11. fred zegt op

  View Talay 2 B in Jomtien Beach staat bekend voor het hebben van een goed management. Goede security en prima Onderhoudsploeg . Ongeveer 10.000 bht per jaar lasten. Eigenaars zijn vnml farangs evenals het management.
  Hebben ongeveer het grootste zwembad in Pattaya en Jomtien.

 12. eduard zegt op

  Iedere condo gebouwd door vieuw talay is een perfect management…..ikzelf zit in vieuw talay 6 aan de beachroad,,,,,zijn er dacht ik 1040 ,dus per jaar weinig kosten en perfect onderhoud,,tevens de meest gewilde plek in pattaya……

 13. bob zegt op

  Ben uiterst tevreden met het management in view talay 5c. Maar ook in Paradise Park, Parklane en Jomtien Beach condominium. Aan alle voorwaarden als gesteld in uw vraag wordt voldaan. Jaarlijkse eigenaren vergadering is vereist bij wet inclusief de financiële verantwoording. Wilt u een condo kopen? surin2533@outlook.com

 14. dangeorg zegt op

  Baan Sansaran, HuaHin. Gebouwd door San Siri, een der beste in Thailand

 15. Fieke zegt op

  Ik woon in Jomtien Condotel en Village, Thappraya rd. goed management met farangs en betaal 7300 b maintenance. Oude building (een van de 1ste op Dongtan beach ) maar de beste, vind ik. Er zijn al vele renovatie werken gedaan, nieuw zwembad, lifts etc…… rustig en vlak aan de beach met private uitgang en keycard.

 16. Willem zegt op

  Wil iedereen bedanken voor hun reactie over View Talay 1 had ik eerder goede berichten gehoord.
  Gelukkig zijn er nog meer condominium complexen met een goed management nogmaals bedankt voor de reacties.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website