Lezersvraag: Bus naar Kaset Wisai en euro’s wisselen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
23 augustus 2015

Beste lezers,

In het najaar ga ik weer naar Thailand. Ik zal met het vliegtuig landen in Bangkok en wil vandaar uit naar Kaset Wisai (Roi Et) met de bus vertrekken. Welke bus dien ik te nemen en wat is de prijs? En hoelang is deze bus onderweg ? Graag wil ik de volledige uitleg en wie heeft er ervaring mee?

Alle nuttige informatie zou zeer welkom zijn.

Nog een vraagje, als ik land in Bangkok, waar kan ik dan euro’s omwisselen in Thai baht. Kan dat op de vlieghaven of dien ik elders te zoeken? Ik vermoed dat die bus die ik naar Kaset Wisai neem geen euro’s zal aanvaarden. Bovendien is er ook nog een sanitaire stop onderweg en dus zou ik eten en drank willen aanschaffen tijdens die stop.

Alle bruikbare informatie is welkom en jullie kunnen er mij een enorme grote dienst mee bewijzen.

Alvast bedank voor jullie inzet en tips

Met vriendelijke groeten,

Gustaaf

8 reacties op “Lezersvraag: Bus naar Kaset Wisai en euro’s wisselen”

 1. tonymarony zegt op

  Beste Gustaaf zoals al aangegeven wissel 50 euro op de airport en ga in de bus zitten en laat je rijden , goede reis en fijne vacantie.

 2. Harry zegt op

  Het verhaal geld wisselen is al tig keer op deze blog vermeld, dus even eigen onderzoek doen, levert wonderen op. In uw geval zou ik uw pin-pas en liever twee -als het kan zelfs nog van verschillende banken resp een credit card – meenemen met een redelijk handje cash in Euro’s. Geld pinnen kan al op het vliegveld, even kijken waar dit het handigste is. U krijgt bankkosten naast – ik dacht – 180 THB per transactie. Wijs dus het maximum op te nemen, ik dacht THB 18,000 ; gewoon wat bedragen proberen.

  Busvervoer: geen flauw idee.

 3. Cees zegt op

  Beste Gustaaf,

  Voor ongeveer 700 Baht heb je een Vip bus naar Roi-et in de bus is een toilet en je krijgt wat snacks en wat te drinken de reis tijd is < dan 10 uur

  Vab Don Muang vliegen als je ruim van te voren boekt kun je vaak voor rond de 1200 baht vliegen naar Roi-et de vliegtijd is 1 uur en 15 minuten je vliegt met NOK-AIR Air Asian vliegt ook op Roi-et

  Geld wisselen kun je op de airport De bus gaat vanaf Mo chit

  Ik zou maar gaan vliegen

  Groeten Cees Roi-et

 4. Nico zegt op

  Beste Gustaaf,

  Onderweg kan je misschien ook nog Thaiphat of Kauwpat kopen.
  Weet je dat Kaset Wisai maar 16.000 inwoners heeft?
  en met heel veel geluk ook een 7 eleven met een ATM.
  Met 50 euro zal je “wandelende” ATM snel leeg zijn.

  Maar toch veel, heel veel sterkte gewenst.

  Nico

 5. Fransamsterdam zegt op

  Via de link een aantal mogelijkheden om van Suvarnabhumi naar Kaset Wisai te reizen.
  Optie 6 aanklikken voor het volledige tijd/prijs overzicht van de bus/taxicombinatie.
  .
  http://www.rome2rio.com/s/Suvarnabhumi-Airport/Kaset-Wisai
  .
  Veel succes en plezier!

 6. Paul Schiphol zegt op

  Beste Gustaaf, ondanks je opmerking “weer naar Thailand” is aan je vraag is af te leiden dat je niet over een uitgebreide reis ervaring in Thailand beschikt. Reizen met de bus is goedkoop tot spotgoedkoop (afhankelijk welk type je kiest) maar je moet van Savannabhumi wel eerst naar de Mor Chit (Noord) Busterminal zien te komen (taxi). Bussen maken om de 3 á 4 uur een stop, die je kunt besteden aan Toilet bezoek, en het kopen van wat (warm)eten en drinken. Echter zo’n 10 uur in de bus direct na aankomst uit Europa is niet te adviseren. Aanzienlijk prettiger en veel makkelijker is het om vanaf Savannabhumi de gratis pendelbus naar Don Muang te nemen en dan naar Rot Et te vliegen zoals ook Cees Roi Et al suggereert. Een domestic ticket is eenvoudig al on-line te boeken vanuit B of NL. Fijne vakantie.
  Paul Schiphol.

  • Fransamsterdam zegt op

   In dit specifieke geval zou ik op Suvarnabhumi gewoon een taxi nemen.
   Die 2900-3400 Baht die rome2rio daarvoor vermeldt is wellicht wat optimistisch, ik zou er 4000 Baht voor bieden. Het scheelt je voor een paar tientjes zoveel gedoe en gesleep en je kunt onderweg eten, plassen, drinken, roken en de benen strekken wanneer het jou uitkomt. Niet vergeten de chauffeur ook een maaltijd voor pak hem beet twee euro aan te bieden natuurlijk.
   Met taxi-bus-openbaar vervoer kun je altijd nog op de terugweg proberen. Voldoende speling nemen en als je in Nederland geradbraakt aankomt is het tenslotte niet zo erg…

 7. Marco zegt op

  Hoi Gustaaf,

  De bus vertrekt vanaf het busstation Mo Chit vlakbij de weekendmarkt. Vanaf hier vertrekken de bussen naar het noorden en noord-oosten. De prijs die ik betaal als ik naar Suwannaphum ga (dorp verderop) is ongeveer 500 Baht. Denk er om dat de VIP bussen tussen 7.00 en ongeveer 9.30 uur rijden. ’s Avonds rijden de VIP bussen ook, maar dan zie je niets. Ga ’s ochtends dus op tijd naar de bus, want een VIP bus kan ik je absoluut aanraden. Mocht je veel bagage bij je hebben, er staan altijd mensen met karretjes om je bagage naar de bus te brengen. Kosten voor 1 persoon tussen de 20 en 50 Baht. Aan je buskaartje zit een bonnetje voor eten. Dat is dus een bord noodles. Op het moment dat je uit de bus stapt haalt iemand van de buscompany dat strookje van je buskaartje af. Houdt deze dus bij de hand. Je hebt dan een half uur, dit is zo om dus meteen eten bestellen en zo nodig nog even het toilet bezoeken. In de bus krijg je wel 1 of 2 keer drinken en als je mazzel hebt nog wat eten, maar neem vooral zelf een fles water mee en genoeg te eten. De reis duurt inclusief pauze ongeveer 7 uur. Onder in de bus bij de bagage is ook een toilet aan boord. Een dag voor de terugreis zou ik op het station in Kaset Wisai even vragen bij de verschillende buscompanies hoe laat ze vertrekken en wat de prijs is. Wij reizen met z’n vieren en wij vinden het prima te doen. Zie je nog eens wat onderweg:) Een extra externe batterij voor je mobiel om muziek te luisteren is altijd handig. Groetjes en veel plezier. Marco.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website