Beste lezers,

Ik dien belangrijke notariële documenten vanuit Thailand te versturen naar België. Ik moet daarbij zeker zijn dat ze goed aankomen en liefst binnen een redelijke termijn.

Kan iemand mij adviseren hoe ik deze brieven het beste kan versturen vanuit Chiang Mai?

Groet,

Geert

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 1.00/5. From 1 vote.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Belangrijke notariële documenten vanuit Thailand versturen naar België”

 1. Peter zegt op

  Laats met thailand post , post verstuurd naar nederland.
  Binnen 5 dagen aangekomen.
  Kosten 1020,00 thb
  Opmerking, verstuurd vanuit nakhon sawan

 2. Hans zegt op

  Ik verstuur ook alles simds 3 jaar met Thai Post met ‘ems’ en je kan de weg van je brief perfect volgen met hun ‘Track en Trace’, wat verschillend is dan ‘aangetekend’. Alles altijd binnen de 2 weken aangekomen met airmail en voor een 120 Baht.

  • Lung addie zegt op

   Beste Hans,
   ben je wel zeker dat uw post via EMS gaat? Voor 120THB lijkt me dit eerder gewone luchtpost te zijn en geen EMS. Of anders ben je in uw reactie een nulletjes vergeten. Met EMS zal het eerder wel rond de 1000THB zijn.

   • John61 zegt op

    Lung Addie,

    Ik heb mijn laatste (papieren) belastingsaangifte aangetekend terug gestuurd naar België met EMS. Dit heeft me inderdaad meer dan 1100 THB gekost. Alles perfect te volgen via hun tracking website. Als ik me niet vergis zijn de papieren ongeveer 2 weken onderweg geweest.

    Dus, zoals altijd, is je informatie hierboven volledig juist!

   • Hans zegt op

    Beste lung Adie, sorry, je hebt gelijk. Het is geen EMS. Het is gewoon luchtvervoer maar met de melding van registratie (mijn madam zegt dat ze het volgende meldt aan de postbediende : song tamada-long tabien ), waardoor je document tot in Belgie kan gevolgd worden. En je ziet ook wie afgetekend heeft in Belgie. Niet bij de belastingsdienst, want dit is een Postbus bij mij, maar je ziet wel wanneer het gepost is. Volgende keer vraag ik eerst alle details aan madam die deze zaken regelt om misverstanden te mijden. Sorry, maar bij deze rechtgezet.

 3. john zegt op

  DHL is de beste maar niet de goedkoopste optie

 4. koen zegt op

  Ik heb mijn pool villa in Hua Hin in maart 2021 verkocht. Tussen (): had het huis nog maar 3 jaar in bezit, maar juiste beslissing met corona en nog aan koers 36,83.
  Alle originele documenten (land lease, blue book, etc) verstuurd via DHL van BE naar TH, dus de omgekeerde weg. DHL heeft dit bij mij thuis in BE opgepikt, tracking eerst naar DHL dispatch in Leipzig, dan op vliegtuig, dan in BKK bij custom’s office, dan bij mijn lawyer in Hua Hin.
  Na drie dagen was dit ter plaatse! Ik vind dat ongelooflijk snel en gemakkelijk, was ca. 80 eur, weet het niet meer precies.

 5. Geert zegt op

  Hartelijk voor de reacties !

  Gegroet,

  Geert.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website