Lezersvraag: Bankpas naar Thailand opsturen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 maart 2021

Beste lezers,

Ik wil een nieuwe bankpas van een Nederlandse bank naar Thailand opsturen (de oude is bijna verlopen). Hoe is dit het beste te doen zonder het risico te lopen dat het niet aankomt?

Groet,

Gerard

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

24 reacties op “Lezersvraag: Bankpas naar Thailand opsturen”

 1. Klaas zegt op

  Mijn bank, RABO, heeft tot 2 keer toe een nieuwe creditcard opgestuurd.
  Ze wilden/konden dat niet aangetekend doen.
  Kwam dus niet aan.

  Daarna heb ik hem naar een kennis in NL laten opsturen, die hem daarna aangetekend heeft opgestuurd.
  Binnen 2 weken had ik hem in huis.

  • Eric H zegt op

   De Rabo vestiging van mij wil niets opsturen naar het buitenland.
   Je moet een Nederlands adres doorgeven (van bv familie) waar ze die heen sturen.
   Die kunnen hem opsturen het beste aangetekend .
   Stop de kaart tussen 2 kartonnetjes en daarna in een envelop zodat ze niet kunnen voelen dat een een bankkaart in zit.

 2. David H. zegt op

  Best in een zo gewoon mogelijke omslag , als particulier verzending , banklogo bvb een afrader , pinpas in een type wenskaart zodat niet ” voelbaar “.

  Heb mijn laatste pinpas 2 jaar geleden toegekregen weliswaar aangetekend , maar afleverdatum bij tracking niet gerespecteerd , alhoewel ik omzeggens de wacht bij mijn brievenbus heb gehouden , welke leeg bleef , wel 2 dagen later geel meldingkaartje plots in bus,maar wel op de normale datum van voorheen gedateerd (?).

  Op postkanttoor vond men eerst niets , tot ik dit uitlegde dit qua datum tracking niet nageleefd was…..bediende even naar ander lokaal ,en ja gevonden !

  Maar duidelijk opengestoomd geweest …., toen ter plaatse geopend en met een veelzggende blik de inhoud ,zijnde pinpas getoond , en duidelijk gemaakt dat Europese bankpassen niet kunnen geswiped worden ( wat ws. de bedoeling van onderschepping van postbedeler geweest moet zijn , daar dit met Thaise kaarten nog steeds kan bvb voor shopping !

 3. Erik zegt op

  Aantekenen is te volgen met track & trace, de kans is vele malen groter dat zoiets niet verdwijnt. Zet het adres in het Thais op de envelop en laat de bankpas er niet ‘voelbaar’ in zitten. Stukjes karton willen wel eens helpen. Ik ben er nooit een kwijtgeraakt.

 4. Dennis zegt op

  Gewoon per PostNL (als briefpost), altijd aangekomen.

  Eventueel aangetekend of met een vorm van “Track & Trace”, dan kun je het volgen (enigzins..) via de site van PostNL. Ook hier geen problemen gehad in 15+ jaren dat ik dingen per post van en naar Thailand stuur.

  1 opmerking: PostNL was zo vriendelijk de prijzen (pakketen) te verhogen met 25%, maar er vervolgens ook 4 of 5 weken over te doen om ze te laten aankomen. Serviceniveau is dus bedroevend, maar het komt wel aan…

  • Erik zegt op

   De prijsverhoging was niet vriendelijk zoals jij dat noemt, Dennis, maar noodzakelijk omdat op het hoogtepunt van corona er minder passagiersvluchten waren en post nu eenmaal niet met vrachtvliegtuigen meegaat. Ook de vertraging is daaraan te wijten.

   Ik vind het wat goedkoop om hier negatief te doen over zaken veroorzaakt door corona. De achtergrond vind je gewoon op hun website. Als dat je niet bevalt verzend dan met de andere bedrijven en aanvaard dat die stukken duurder zijn.

 5. Yan zegt op

  Gewoon per post laten opsturen door mijn vrienden…in een neutrale briefomslag…binnen in de briefomslag wel een laagje zilverpapier waar de kaart tussenin zit….zo zal er ook geen kaart gescand worden…

 6. leonthai zegt op

  DHL, via uw Bankrelatie, nooit problemen…via gewone post zelf aangetekend, komt zeer zelden of niet toe. Ik spreek van ondervinding.

 7. Jm zegt op

  Met DHL opsturen?

 8. henk appelman zegt op

  Mijn NL bank doet dat voor mij, en op zo een wijze dat ik pas in de gaten heb wat en hoe als ik de hele inhoud heb uitgepakt, voelt ook niet als een pas, maar goed no problem

 9. Martin Farang zegt op

  Ik heb dat enkele maanden terug gedaan. En gewoon per post in ongeveer een week ontvangen van de Rabobank. Wel even tijdelijk je adres aanpassen!

  • EB zegt op

   Kan ook een nieuwe betaalpas aanvragen bij een internationale bankrelatie?! Met een zakelijke binding in Nederland bijvoorbeeld, bijv. ABN internationaal-zakelijk.

 10. Pc de smit zegt op

  Hoi gerard ik heb dat ook mee gemaakt nieuwe
  Pinpas aan gevraagd, bij de bank is op geztuurt maar nooit aan gekomen, toen heb ik gevraagd aagetekend tewillen doen, en dat hebben ze gedaan toen kwam hij binnen een week aan, Groetjes piet.

 11. EB zegt op

  Dit kan ook: Barclays International.

 12. EB zegt op

  Nog een berichtje Barclays Private Banking vind je in Bangkok-Wireless Road, Lumpini, Bangkok 10330, een betaal app op je smartphone downloaden kan ook, kijk bij hun aanbiedingen.

 13. Kees janssen zegt op

  Aangetekend versturen met post nl. Heb mijn pasjes laten versturen in een doosje. Op het verzendbewijs vermelding qua inhoud een boekje.
  Binnen 14 dagen op bestemming.
  Correcte adres vermelding is belangrijk alsmede ook een telefoonnummer.

 14. Roland zegt op

  Via deze site een oproep doen aan Thailandreizigers in Nederland met de vraag of iemand de kaart wilt meebrengen bij hun volgend bezoek aan Thailand.
  Eerst goed alles bespreken met elkaar, tevens om een gevoel van vertrouwen te verwerven en de nodige afspraak regelen om de kaart op te pikken in Thailand.
  Weldra zullen er weer alle dagen Nederlanders aankomen in Thailand.

 15. HVdB zegt op

  Mijn dochter vroeg aan DHL hoeveel het koste om een kredietkaart op te sturen van Belgie naar Thailand.
  Eerst kaart blokkeren dan opsturen 130 EUR en dan in Thailand deblokkeren’
  Groetjes RIK

 16. TheoB zegt op

  Zorg dat de verzender (bank?) de bankpas onherkenbaar verpakt en jouw volledige Thaise adres (ook) in Thaise karakters op de omslag zet.

 17. Daniel zegt op

  Mijn kaart een maand terug met DHL. Niet de eerste keer. Geen probleem. Kostprijs 50 Euro,

 18. Wim den Hartog zegt op

  Even een vraagje betreffende een nieuwe bankpas.
  Moet een nieuwe bankpas niet eerst in Nederland geactiveerd worden voordat hij in
  het buitenland gebruikt kan worden?

  • Jannus zegt op

   Neen, natuurlijk niet. Je kunt toch niet even van Thailand naar Nederland om een bankpas te activeren? Een nieuwe bankpas activeer je in je eigen Mijn’Bank’-omgeving van jouw betreffende bank-website.

  • RobHH zegt op

   Vroeger moest je inderdaad je kaart eerst activeren. Eerst alleen bij de eigen bank in de automaat. Later bij willekeurig welke automaat. Maar wel binnen Europa, zoals ik uitvond toen ik een nieuwe kaart mee liet nemen naar Nieuw Zeeland toen ik daar verbleef.

   Maar dat is al bijna twintig jaar geleden. Hoe het nu werkt weet ik niet. Volgens mij activeer je een nieuwe pas inderdaad online nu. Maar een rare vraag is dit zeker niet.

 19. Eric zegt op

  Je kan dit best aangetekend verzenden ‘zonder’ de pin code, bel deze door aan de betrokkene. Een tweede mogelijkheid is via koeriersdienst verzenden gaat snel en veilig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website