Lezersvraag: Alternatief voor de Argenta bank?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , , ,
3 augustus 2020

Beste lezers,

Ik woon reeds 7 jaar in Korat, ben afkomstig van België. Ik gebruik Argenta bank voor mijn overschrijvingen van België naar Thailand. Ik was daar heel tevreden over. Nu heb ik bericht gekregen dat Argenta stopt met niet-sepa overschrijvingen vanaf 1 oktober 2020.

Dus ik ben op zoek naar een alternatief. Ik had graag advies wat ik nu in de toekomst moet gebruiken? Ik beschik ook over een postrekening in België. Heeft iemand ervaring met geldoverschrijving van België naar Thailand met Bpost? Ik heb gelezen dat de vaste kosten 20 Euro bedragen en variabele kosten zijn nihil bij overschrijvingen tot 2500 Euro. Is dit correcte informatie?

Ik beschik wel over een bemiddelingspersoon in België die dit voor mij in orde kan brengen.

Met vriendelijke dank.

Groet,

Nicolas

No votes yet.
Please wait...

31 reacties op “Lezersvraag: Alternatief voor de Argenta bank?”

 1. Roger Rosseel zegt op

  Ik gebruik Xoom van PayPal, vlug , gemakkelijk en maar €3 taks voor overschrijving.

 2. françois zegt op

  hello, deed overschrijvingen bij bpost naar bank in thailand,
  ze werkten met western union en dat koste 7 € voor 1000 €, maar bpost is daar mee gestopt,
  nu werken ze met ria money transfer maar kan niet meer naar een rekening in thailand,
  men moet het geld dus cash afhalen in een “winkel/agentschap”
  werk nu met kbc en dat kost 33 € voor 1000 € (naar een rekening in thailand)
  denk dat bnpparibas beter koop is
  en denk dat western union, via pc naar een bankrekening in thailand nog minder kost
  ga dat zelf eerstdags proberen
  groeten

  • Cornelis zegt op

   Heb ook naar Western Union gekeken maar zag dat men met een nogal wat lagere wisselkoers werkte. Niettemin altijd het checken waard.

  • endorfun zegt op

   Elke overschrijving van ARGENTA, via WESTERN UNION, naar een rekening in Thailand, kost me ofwel 1,9 ofwel 2,9 €

 3. Henk van Maurik zegt op

  Hoi Nicolas,

  Maak zeer regelmatig geld over naar Thailaand en gebruik daarvoor mijn ING betaalrekening.
  Kosten per overboeking Eur 6,- De ontvanger betaalt natuurlijk in Thailand ook kosten.

  Succes verder

  Henk van Maurik

  • Caspar zegt op

   En niet vergeten Dhr. van Maurik de 15 euro van de Deutse bank dat is 15 +6 euro is 21 Euro en nog eens 200 baht van de Thaise Bank .
   Tel uit je winst 5555

  • Cornelis zegt op

   Natuurlijk zijn de kosten van belang, maar vaak hanteren de banken een ongunstigere koers. Bovendien zie je die koers pas bij de afrekening……..
   Bij azimo.com en transferwise.com rekent de ontvangende bank geen kosten.

  • peter zegt op

   Henk, zo natuurlijk is dat niet.
   Ik kan nog steeds kiezen uit: versturen, ontvangen en delen (50/50) voor de kosten.
   Wel vanzelfsprekend krijg je niet de koers die we in Thailand aan de de buiten loketjes krijgen.

  • john zegt op

   Inderdaad de ING brengt op je nederlandse rekening € 6 in rekening. Ook de ontvangende bank brengt kosten in rekening MAAR MAAR wat je kennelijk niet hebt gezien is dat een tussenbank die wordt gebruikt ook nog kosten oin rekening brengt. Je ziet dat niet omdat tijdens de rit tussen ing bank en de intvangende bank “ergens” wordt afgetrokken. Is dus geval als je euro naar eurorekening stuurt. Waarschijnlijk ook als je euros naar thai baht rekening stuurt.
   Euro naar euro: kijk maar bedrag dat ing zegt te versturen en kijk daarna naar bedrag dat thaise bank zegt te ontvangen. thaise bank ontvangt lager bedrag dan ing verstuurt!!

 4. Willy Bécu zegt op

  Volgens mij is geld overschrijven van je bank naar Thaïland via “Transferwise” het goedkoopste. Ik deed het al een 5 tal keer. Eens de euro’s in je Transferwise account staan, kan je ook wachten om, vooraleer je de bahts overschrijft naar een rekening, je euro’s om te zetten in baht, totdat je een betere wisselkoers hebt. Maar sowieso krijg je zo al een betere wisselkoers dan bij het goedkoopste wisselkantoor ,”Super Rich”. Als je Transferwise gebruikt, zie je ook wat het gaat kosten, zelfs bij een simulatie…

  • Rob V. zegt op

   TransferWise is niet de allergoedkoopste, wel 1 aanbieders met goede deals.O.a. Azimo is nog net een tikkie voordeliger. Op dit moment dan, over een paar maanden kan het weer net wat anders zijn..

  • Terence zegt op

   Inderdaad, TransferWise is een van de beste opties , naar Thailand in ieder geval .

 5. Rob zegt op

  Gebruik Transferwise: zeer goedkoop ( je krijgt de officiele koers op het moment,dat je de opdracht aanmaakt) je betaalt er maar een paar euro voor en het is snel op je rekening in Thailand.
  Op You Tube zijn er filmpjes die duidelijk laten zien hoe het werkt. Het is heel eenvoudig: de app installeren, je registreren, dan heb je een eigen account en kan je het bedrag overmaken dat je wenst: je ziet direct wat het je kost en hoeveel er op je Thaise rekening komt: je krijgt dan een code Je moet dan het bedrag van jouw rekening storten op Transferwise met melding van de code En dan wordt al heel snel het geld op je Thaise rekening overgemaakt.
  Makkelijker en goedkoper kan echt niet. Op een vedrag van 500 euro bespaar je zeker 30 euro in vergelijking met eender welke bank.

 6. bona zegt op

  Ik bewandel toevallig dezelfde denkpiste, tevens in verband met de benarde economische toestand en de bankgarantie. Persoonlijk heb ik, aangezien het enkel gaat om overschrijvingen naar Thailand, TRANSFERWISE in gedachten, deze hebben sinds kort een BE rekeningnummer en zijn voordelig qua kosten bij overschrijving. Hopelijk heeft iemand hier ervaring mee.
  Bona.

  • lung addie zegt op

   Beste Bona,
   of je vanuit Belgenland een bankoverschrijving doet naar Duitsland of naar een Belgische rekening: dit is kosteloos daar het een Europese overschrijving is. Diegenen welke vroeger reeds een inschrijving hadden bij Transferwise hebben nog steeds het Duitse overschrijvingsnummer, de nieuwkomers nu een Belgisch overschrijvingsnummer, doch dit maakt betreffende kosten geen enkel verschil uit.
   Ik deed het vroeger, minstens 5j geleden ook via Argenta naar Thailand, de overschrijving was toen ook kosteloos. Moest enkel een formulier invullen en tekenen. Een goede vriend bracht de door mij vooraf ingevulde en getekende formulieren. welke enkel nog gedateerd moesten worden, naar Argenta. Dit vanwege het feit dat ik niet meer in Belgenland woonde en het dus niet zelf kon doen. Op een bepaald moment moest dit persoonlijk door de overschrijver gebeuren en werden er wel kosten aangerekend die niet op konden tegen de kosten door Transferwise aangerekend plus de meer voordelige koers gehandhaafd door Transferwise. Ik ben dus toen naar Transferwise overgeschakeld en ben daar heel tevreden over. Zeer vlotte en correcte afhandeling.

 7. Luc Muyshondt zegt op

  Goede middag,
  Ik heb dit bericht van Argenta ook gekregen en was reeds op zoek naar een alternatief. Ik heb vorige maand Transferwise geprobeerd met 100€ en dat ging snel en makkelijk. I k heb dan nadien 1000€ over geschreven ‘s morgens om 9.34u en dezelfde avond om 8.14u stond het geld op mijn kasikorn rekening met 7,68€ kosten voor TW en geen verdere fee in Thailand.

 8. Stefaan zegt op

  Transferwise !
  Snel, betrouwbaar en goedkoop.
  Hier even inlezen hoe het werkt : https://transferwise.com/nl/blog/hoe-werkt-transferwise
  Op Thailandblog zijn trouwens meerder draadjes te lezen over Transferwise.

 9. Cornelis zegt op

  Inmiddels een tweetal overschrijvingen gedaan via azimo.com en dat is goed bevallen. Prima koersen, geen inhouding bij de ontvangende bank – waar het geld binnen een halfuur op stond. Eerste twee transacties kosteloos, daarna ook aanzienlijk goedkoper dan via mijn NL bank.,

  • Eddy zegt op

   Goed dat er concurrentie is voor transferwise [TFW]. Ik ben trouwens een tevreden klant bij hun.

   Ik heb me net geregistreerd bij Azimo. Even kijken. Geen email bevestiging of paspoort verificatie. Hmm. Ik vraag me af of DNB dit goed gaat keuren als ze geaudited worden.

   Ik heb net gechat met de supportafdeling, want kon geen tarievenoverzicht vinden.

   Ze zijn niet zo transparant over de kosten. Ze zijn idd goedkoper dan TFW voor zowel kleine als grotere bedragen, per transactie 0,99 GBP kosten, ongeacht het over te maken bedrag.

   Ik vroeg over documentverificatie, wanneer moet ik mijn paspoort laten zien. Kon niet vantevoren worden vastgesteld. Ik vroeg is dit eenmalig of kan per transactie gevraagd worden. Toen werd abrupt de chat conversatie beeindigd zonder vermelding van reden. Hmm wat is dit?

   Over overmaken, Ideal hebben ze niet, credit/debit card kost niets, en een bankoverschrijving duurt 1-2 werkdagen.

   • winlouis zegt op

    Hallo Eddy, ik ben het met U eens. Ik heb ook alles van Azimo onderzocht en vind Transferwise ook veel beter, voor het verschil van een paar (+-200 Thb.) ga ik niet beginnen met overschrijvingen uit te voeren via Azimo.

 10. Serge zegt op

  Ik werkte tot nog toe ook met Argenta. Oor overschrijving naar Cambodiaanse rekening want met Transferwise was dat geen goed idee wegens te duur en te lang onderweg (2 weken).
  Wat nu gedaan ? Via Western Union is ook te duur !

  Thx voor relevante info

  • Cornelis zegt op

   Kijk eens op azimo.com.

   • Serge zegt op

    Dank u Cornelis. Ik ken Azimo niet en zal het diepgaand bestuderen. Ik zag dat het Cambodia wel zou werken…..
    We zien wel….
    Serge

  • endorfun zegt op

   Via WU te duur ? Ik betaal 1,9 of 2,9 € aan WU, niks aan Argenta, en in Thailand ook niks.

   • Cornelis zegt op

    Natuurlijk ook even de gehanteerde koers in de afwegingen meenemen, anders heb je geen compleet beeld.

 11. Theo Bosch zegt op

  Transferwise is goed.

  Je kunt van argenta naar een eurorekening in Transferwise overboeken. Dan converteren naar THB en verzenden naar Thailand.

  SUcces

 12. Jos M zegt op

  Beste Nicolas, je kan Transferwise gewoon als bankrekening gebruiken zij hebben een Belgische IBAN.

 13. JosNT zegt op

  Beste Nicolas,

  Jouw informatie betreffende overschrijvingen via bpostbank naar Thailand is correct. Dit is perfect mogelijk. Je hoeft enkel een aanvraag te doen voor Pcbanking. Eenmaal je abonnementsnummer ontvangen kun je vanuit Thailand via de computer je overschrijvingen uitvoeren.
  Je hebt wel een ATM-kaart (debetkaart) en een kaartlezer nodig om in te loggen en je transacties te bevestigen. Via ITSME kan het ook, maar om dat te activeren moet je een Belgische simkaart hebben.
  Ze hebben ook een mobiele app voor smartphone en tablet. Maar de mogelijkheid om daarmee overschrijvingen naar niet SEPA-landen (waaronder Thailand) te doen is nog niet aanwezig.
  Zelf maak ik al 25 jaar tot volledige tevredenheid gebruik van de dienst Pcbanking, waaronder een maandelijkse doorlopende opdracht van een vast bedrag naar mijn Thaise bankrekening.
  Maar ze zitten inderdaad in het duurdere segment.

  Groeten, JosNT

 14. Rudy zegt op

  Transferwise heeft een filiaal in Brussel. Low cost transfer is 7,68 € voor 1000 € over te maken naar Thailand aan een zeer goede koers. Je kan ook hun app downloaden.

 15. Harrith54 zegt op

  Hallo Mensen,
  Ik gebruik Transferwise nu al een tijdje en ben zeer tevreden, lage kosten en snel overboeken, zelfs een creditcard kun je krijgen, dus voor mij TFW de beste.
  Ook kun je het als digitale bank gebruiken zonder de kosten van een bankrekening, die nu ook al weer duurder wordt.
  Dus ik adviseer tfw .
  Groet
  Harrith54

 16. Dree zegt op

  Beste Nicolas ik woon al 5 jaar in Korat en mijn bank is ook Argenta en B-Post in het begin stuurde ik geld via Argenta maar is niet makkelijk met de documenten dat je moet invullen en ook hoge kosten zeker met B-Post. Ik las dan over TranferWise en ben zeer tevreden met het gebruik ik heb nu ook een Belgische rekening bij TransferWise waardoor je nog voordeliger geld kan overschrijven, bij een overschrijving weet je wanneer je geld op je rekening in Thailand staat. Ik kan je helpen als je in Korat woont: andre8450@yahoo.com


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website